- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Ιράν απαγορεύει το δικαίωμα ηθοποιών στην εργασία - Εμφανίστηκαν δημόσια χωρίς μαντίλα
Ακλόνητη αυστηρότητα του καθεστώτος - «Δεν σεβάστηκαν τον νόμο για τη χιτζάμπ»
Ιράν: Απαγορεύθηκε σε ηθοποιούς να εργάζονται διότι εμφανίστηκαν δημοσίως χωρίς την υποχρεωτική μαντίλα - Ποιοι παράκουσαν τον αυστηρό ενδυματολογικό κώδικα.
Οι ιρανικές αρχές ανέφεραν σήμερα ότι απαγορεύτηκε σε τουλάχιστον 12 ηθοποιούς να εργαστούν διότι εμφανίστηκαν δημοσίως χωρίς να φορούν μαντίλα, που είναι υποχρεωτική στην ισλαμική δημοκρατία.
«Αυτές που δεν σέβονται τον νόμο δεν επιτρέπεται να εργαστούν», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Ισλαμικού Προσανατολισμού του Ιράν, Μοχάμαντ Μεχντί Εσμαϊλί, ύστερα από υπουργικό συμβούλιο.
Επιβεβαίωσε έτσι τις προτάσεις που έγιναν μία ημέρα νωρίτερα από τον αρμόδιο για της υπηρεσίας κινηματογράφου, τον Χαμπίμπ Ιλ Μπεϊγκί, σύμφωνα με τον οποίο πάνω από 12 ηθοποιοί δεν μπορούν πλέον να λάβουν μέρος σε γυρίσματα διότι δεν σεβάστηκαν τον νόμο για τη χιτζάμπ.
«Δεν μπορούν πλέον να εμφανιστούν σε νέα ταινία», δήλωσε, διευκρινίζοντας ότι οι ταινίες στις οποίες έχουν συμμετάσχει μπορεί να κυκλοφορήσουν για να μην επηρεαστούν οικονομικά οι εταιρίες παραγωγής.
Ηθοποιοί και διασημότητες έχουν εμφανιστεί χωρίς μαντίλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά το κίνημα διαμαρτυρίας που πυροδοτήθηκε από τον θάνατο, στις 16 Σεπτεμβρίου 2022, της Μαχσά Αμινί, μιας νεαρής γυναίκας 22 ετών που έχασε τη ζωή της μετά τη σύλληψή της για παραβίαση του αυστηρού ενδυματολογικού κώδικα που ισχύει στο Ιράν.
Το κίνημα Γυναίκα-Ζωή-Ελευθερία συνεχίζει να «ενοχλεί» το Ιράν
Μεταξύ των ηθοποιιών στις οποίες απαγορεύθηκε να εργαστούν είναι η Ταρανέχ Αλιντουστί, η Καταγιούν Ριαχί και η Φατεμέχ Μοταμέντ-Αριά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Hamshahri.
Η Ταρανέχ Αλιντουστί, που συνελήφθη και παρέμεινε προσωρινά υπό κράτηση το 2022, είναι μια από τις πιο γνωστές ηθοποιούς που ζουν ακόμα στο Ιράν.
Γνωστή για τους ρόλους της σε ταινίες του σκηνοθέτη Ασγκάρ Φαρχαντί, είχε αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία της χωρίς μαντίλα και ένα μήνυμα στα κουρδικά υποστηρίζοντας το κίνημα Γυναίκα-Ζωή-Ελευθερία.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε υπόθεση που συνδέεται με εκείνη της Cambridge Analytica, της συμβουλευτικής εταιρείας που ενεπλάκη στην προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016
Η ψηφοφορία για τον τερματισμό του εμπάργκο στο νησιωτικό κράτος θα πραγματοποιηθεί την άλλη εβδομάδα
Επιστρέφει στα καθήκοντά του
Η κοινή δήλωση των 27 κρατών-μελών
Ο άνδρας υπέστη θανάσιμο τραυματισμό στο κεφάλι
Δημοσκόπηση των New York Times και Siena College καταγράφει τη χαμηλότερη επίδοση του Αμερικανού προέδρου
Παιδεία, κόστος ζωής και αντίθεση στη στρατιωτική θητεία στην ατζέντα των κινητοποιήσεων - Φόβοι για επεισόδια
Η σύνδεση με την πρώην ομάδα «Ταυτότητα και Δημοκρατία»
Η συγκεκριμένη αστυνομική φύλαξη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ερωτήματα για προνομιακή μεταχείριση
Tι ανέφερε ο γεννημένος στην περιοχή κατά κόσμο Φεντερίκο Λουτσία
Η επίσημη ανακοίνωση του Αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύεται ότι δεν θα επαναληφθούν οι σκηνές βίας
Μία γυναίκα που ταξίδεψε από το Κονγκό διαγνώστηκε με τον ιό, εντείνοντας τους φόβους
Η περιγραφή για όσα ακολούθησαν και η θέση της υπεράσπισης
Μετά τα χθεσινά βίαια επεισόδια στην καρδιά των Τιράνων, η αστυνομική παρουσία είναι έντονη στην αλβανική πρωτεύουσα
Ο Στιβ Γουίτκοφ συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο στην Αγία Πετρούπολη με νέες προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου
Με όλες τις σημαντικές ιδιαιτερότητες κάθε χώρας, καλλιεργείται η αίσθηση ότι όλοι λίγο πολύ στο ίδιο καζάνι βράζουμε
Η συμφωνία βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης για τις θαλάσσιες οριοθετήσεις
367 ημέρες έχει διαρκέσει η θερμική καταιγίδα Vera, που συνεχίζει να επηρεάζει τη Γη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.