- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Γάζα, ενώ κλιμακώνεται η ανθρωπιστική κρίση
Η βοήθεια αργεί, συνοριακό πέρασμα της Ράφα ο Γκουτέρες
Ισραήλ: Αμείωτη η ένταση των βομβαρδισμών στη Γάζα - Η βοήθεια αργεί την ώρα που η ανθρωπιστική κρίση χειροτερεύει διαρκώς
Το Ισραήλ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση τους βομβαρδισμούς στη Γάζα, ενώ η ανθρωπιστική κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς, με τα νοσοκομεία στην περιοχή να βρίσκονται πλέον υπό κατάρρευση, καθώς τραυματίες συρρέουν διαρκώς. Επιπλέον, η ανθρωπιστική βοήθεια, παρά τη συμφωνία Καΐρου – Ουάσιγκτον για άνοιγμα του περάσματος της Ράφα, δεν φαίνεται να έχει ξεμπλοκάρει.
Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον 4.137 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού ισλαμικού κινήματος σήμερα, 14η ημέρα του πολέμου.
Επιπλέον, 13.162 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα τον τελευταίο προσωρινό απολογισμό που έδωσε η κυβέρνηση της Χαμάς που διοικεί τη Λωρίδα της Γάζας. Περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο ισραηλινό έδαφος από άνδρες της Χαμάς, στην πλειονότητά τους άμαχοι. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, περίπου 1.500 μαχητές της Χαμάς έχουν σκοτωθεί από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε την πολεμική του επιχείρηση ως απάντηση στην επίθεση της Χαμάς.
Μπάιντεν: Τα πρώτα φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια εντός των επόμενων 24-48 ωρών
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα (20.10) ότι πιστεύει πως τα πρώτα φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια θα μπουν στη Λωρίδα της Γάζας «εντός των επόμενων 24 έως 48 ωρών», αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης του δρόμου στο μεθοριακό πέρασμα της Ράφα.
«Έλαβα την υπόσχεση από τους Ισραηλινούς και τον πρόεδρο της Αιγύπτου ότι η διάβαση αυτή θα είναι ανοιχτή. Έπρεπε να φτιαχτεί το οδόστρωμα που ήταν σε κακή κατάσταση. Πιστεύω ότι εντός των επόμενων 24-48 ωρών τα 20 πρώτα φορτηγά θα περάσουν τα σύνορα» της Αίγυπτου με τη Γάζα, είπε ο Μπάιντεν στο περιθώριο της συνάντησής του στον Λευκό Οίκο με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να συζητήσουν την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.
Η μεθοριακή διάβαση δεν λειτουργεί εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες, μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.
OHE: Πιέζει για την μεταφορά και παροχή βοήθειας στη Γάζα
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή, (20.10) το συνοριακό πέρασμα της Ράφα και είπε πως τα φορτηγά που μεταφέρουν βοήθεια πρέπει να κινηθούν το ταχύτερο δυνατό από την Αίγυπτο προς τον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα της Γάζας προκειμένου να μετριάσουν μια ανθρωπιστική κρίση.
Το πέρασμα έχει γίνει το επίκεντρο της προσοχής αφότου το Ισραήλ ξεκίνησε να βομβαρδίζει τη Γάζα σε αντίποινα για την φονική επίθεση της παλαιστινιακής οργάνωσης στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.
Τα καύσιμα, τα τρόφιμα, το νερό και τα φάρμακα τελειώνουν στη Γάζα, όμως τα υπό αιγυπτιακό έλεγχο σύνορα παραμένουν κλειστά ενώ διάφορες πλευρές αντιπαρατίθενται για τις προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν τη διέλευση της βοήθειας.
Ο Γκουτέρες έφθασε σήμερα αεροπορικώς στην Αίγυπτο στην προσπάθεια να εξασφαλίσει τη μεταφορά τη βοήθειας.
«Αυτά τα φορτηγά δεν είναι απλώς φορτηγά - είναι γραμμή ζωής, είναι η διαφορά ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο για πολλούς ανθρώπους στη Γάζα», δήλωσε από την αιγυπτιακή πλευρά του σημείου διέλευσης.
«Το να τα βλέπω κολλημένα εδώ με κάνει να βλέπω πολύ καθαρά - αυτό που χρειαζόμαστε είναι να τα κάνουμε να κινηθούν, να τα κάνουμε να κινηθούν προς την άλλη πλευρά αυτού του τείχους να τα κάνουμε να κινηθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται και όσο πιο πολλά γίνεται».
Ο Γκουτέρες, που φορούσε μαύρο κοστούμι κάτω από τον ήλιο της ερήμου, κάλεσε επίσης για ένα γρήγορο σύστημα επαλήθευσης των φορτίων βοήθειας.
«Εμπλεκόμαστε τώρα ενεργά με όλα τα μέρη, εμπλεκόμαστε ενεργά με την Αίγυπτο, με το Ισραήλ, με τις ΗΠΑ, προκειμένου να διασφαλίσουμε πως μπορούμε να αποσαφηνίσουμε αυτές τις προϋποθέσεις, πως μπορούμε να μειώσουμε αυτούς του περιορισμούς προκειμένου το ταχύτερο δυνατό αυτά τα φορτηγά να κινηθούν προς εκεί όπου χρειάζονται», είπε.
Να σημειωθεί ότι Αιγύπτιοι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα υπέρ των Παλαιστινίων καθώς μιλούσε.
Στη Γενεύη, το γραφείο ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ δήλωσε πως είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με όλες τις πλευρές στη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς προκειμένου να διασφαλίσει πως μια επιχείρηση αρωγής θα ξεκινήσει σύντομα στη Γάζα.
Νωρίτερα οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν πει πως οι λεπτομέρειες μιας συμφωνίας για την αποστολή βοήθειας μέσω του σημείου διέλευσης της Ράφα εξακολουθούν να βρίσκονται υπό επεξεργασία. Συμφωνία έχει επιτευχθεί για τη διέλευση των πρώτων 20 φορτηγών, είπε ακόμη. Πριν από το ξέσπασμα της σύγκρουσης περίπου 450 φορτηγά έφθαναν καθημερινά εκεί.
Israel levels a Gaza district and hits an Orthodox church as invasion looms, UN chief pushes to get aid into Gaza, Biden launches a mission to convince Americans to spend billions more on supporting Israel and Ukraine, and more.
— Reuters (@Reuters) October 20, 2023
Here’s a look at the top 5⃣ stories of the day pic.twitter.com/IXu9TOFMLS
Επιτακτική ανάγκη για νερό, τρόφιμα, καύσιμα και ιατρικές προμήθειες
Οι περισσότεροι από τα 2,3 εκατομμύρια κατοίκους της Γάζας εξαρτώνται από την ανθρωπιστική βοήθεια. Ο παράκτιος θύλακας τελεί υπό αποκλεισμό που επέβαλαν το Ισραήλ και η Αίγυπτος αφότου η Χαμάς πήρε τον έλεγχό του το 2007.
Στη Γενεύη, ο εκπρόσωπος του Γραφείου του ΟΗΕ για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) Γενς Λέρκε είπε πως η Γάζα έχει επιτακτική ανάγκη για νερό, τρόφιμα, καύσιμα και ιατρικές προμήθειες.
«Είμαστε σε προχωρημένες και εις βάθος διαπραγματεύσεις με όλες τις σχετιζόμενες πλευρές προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι μια επιχείρηση αρωγής στη Γάζα θα αρχίσει το ταχύτερο δυνατό και με τις σωστές προϋποθέσεις», είπε.
Η Ράφα είναι το μοναδικό σημείο διέλευσης ανθρώπων και προϊόντων με τη Γάζα το οποίο δεν συνορεύει με το Ισραήλ.
Οι προσπάθειες να σταλεί βοήθεια έχουν περιπλακεί από την ανάγκη συμφωνίας σε έναν μηχανισμό επιθεώρησης της βοήθειας και μια προσπάθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες να απομακρύνουν κατόχους ξένων διαβατηρίων από τη Γάζα.
Οι δρόμοι που οδηγούν στη Γάζα επισκευάζονται έπειτα από τον βομβαρδισμό τους τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Στη διάρκεια προηγούμενων συγκρούσεων, η βοήθεια είχε διανεμηθεί στη Γάζα κατά τις παύσεις των εχθροπραξιών για ανθρωπιστικούς λόγους, μέσω του σημείου διέλευσης Κέρεμ Σάλομ, το οποίο ελέγχεται από το Ισραήλ.
Όμως το Ισραήλ έχει πει πως δεν θα επιτρέψει τη διέλευση βοήθειας από το έδαφός του μέχρι η Χαμάς να αφήσει ελεύθερους τους ομήρους που συνέλαβε στη διάρκεια της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου.
Έχει ξεκαθαρίσει πως η βοήθεια μπορεί να διέλθει μέσω της Αιγύπτου υπό τον όρο ότι δεν θα καταλήξει στα χέρια της Χαμάς.
Αρνείται την ευθύνη η Αίγυπτος για το κλείσιμο της Ράφα
Η Αίγυπτος έχει δηλώσει πως δεν θα δεχθεί οποιονδήποτε μαζικό εκτοπισμό κατοίκων της Γάζας στο Σινά, αντανακλώντας τους αραβικούς φόβους ότι οι Παλαιστίνιοι μπορεί και πάλι να διαφύγουν ή να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν μαζικά τα σπίτια τους, όπως είχε γίνει στη διάρκεια του πολέμου την περίοδο της ίδρυσης του κράτους του Ισραήλ.
Η Αίγυπτος ανησυχεί επίσης για την ασφάλεια στο βορειοανατολικό Σινά, όπου αντιμετώπισε μια ισλαμιστική εξέγερση πριν από δέκα χρόνια, και από τον κίνδυνο διάχυσης του πολέμου από τη Γάζα.
Εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών, ο Άχμεντ Αμπού Ζέιντ, έγραψε σήμερα στην πλατφόρμα X πως η Αίγυπτος δεν φέρει την ευθύνη για το κλείσιμο της Ράφα, «παρά τις ισραηλινές στοχοποιημένες επιθέσεις και την άρνηση εισόδου της βοήθειας».
«Το πέρασμα της Ράφα είναι ανοικτό και η Αίγυπτος δεν φέρει την ευθύνη για την παρεμπόδιση της εξόδου πολιτών τρίτων χωρών», πρόσθεσε, «δείχνοντας» προς την πλευρά του Ισραήλ για την ευθύνη της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.
Νέοι κανονισμοί της ισραηλινής κυβέρνησης ανοίγουν το δρόμο για μια πιθανή διακοπή λειτουργίας του Al Jazeera στη χώρα
Στο μεταξύ η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε κανόνες έκτακτης ανάγκης που επιτρέπουν στις ισραηλινές αρχές να διακόπτουν προσωρινά τη λειτουργία ξένων ειδησεογραφικών τηλεοπτικών δικτύων, σύμφωνα με δημοσιεύματα ισραηλινών μέσων ενημέρωσης.
Το μέτρο αυτό φαίνεται να στοχεύει το Al Jazeera, το τηλεοπτικό δίκτυο με έδρα το Κατάρ. Το αραβόφωνο μέσο ενημέρωσης καταγγέλλεται εδώ και χρόνια από το Ισραήλ για μεροληπτική, όπως αναφέρει το εβραϊκό κράτος, δημοσιογραφική κάλυψη υπέρ των Παλαιστινίων.
Η ισραηλινή κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης, που συγκροτήθηκε μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, συζητά τις τελευταίες μέρες το ενδεχόμενο λήψης μέτρων κατά του Al Jazeera, παρά τις ανησυχίες οργανώσεων για την ελευθερία του Τύπου.
Η ισραηλινή εφημερίδα Times of Israel ανέφερε ότι οι κανονισμοί έκτακτης ανάγκης θα επιτρέψουν στις ισραηλινές αρχές να σταματούν τις μεταδόσεις, να κλείνουν τα τοπικά γραφεία και να περιορίζουν την πρόσβαση στον ιστότοπο του τηλεοπτικού δικτύου.
Μια τέτοια απόφαση θα έχει αρχική ισχύ 30 ημερών, αλλά μπορεί επίσης να παραταθεί για έναν ακόμη μήνα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το υπουργικό συμβούλιο θα πρέπει να συμφωνήσει να λάβει μέτρα εναντίον ενός καναλιού και η απόφαση θα υπόκειται σε δικαστικό έλεγχο.
Ο υπουργός Επικοινωνιών Σλόμο Κάρχι πρωτοστάτησε στις προσπάθειες κατά του Al Jazeera, ισχυριζόμενος ότι το δίκτυο θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της χώρας.
Η Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων (CPJ) εξέφρασε αυτή την εβδομάδα την ανησυχία της για τις ενέργειες της ισραηλινής κυβέρνησης.
«Ανησυχούμε βαθύτατα από τις απειλές Ισραηλινών αξιωματούχων να λογοκρίνουν την κάλυψη των μέσων ενημέρωσης της συνεχιζόμενης σύγκρουσης Ισραήλ-Γάζας, χρησιμοποιώντας αόριστες κατηγορίες ότι βλάπτουν το εθνικό φρόνημα», δήλωσε ο Σερίφ Μανσούρ, συντονιστής προγράμματος της CPJ για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.
«Το CPJ προτρέπει το Ισραήλ να μην απαγορεύσει το Al-Jazeera και να επιτρέψει στους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους. Η πολυφωνία των μέσων ενημέρωσης είναι απαραίτητη προκειμένου να λογοδοτεί η εξουσία, ειδικά σε περιόδους πολέμου».
Το Ισραήλ απειλεί να διακόψει τη λειτουργία του Al Jazeera στη χώρα ήδη από το 2017. Πέρυσι, η ανταποκρίτρια του Al Jazeera, η Σιρέν Αµπού Ακλέχ, σκοτώθηκε από πυρά κατά τη διάρκεια ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης στη Δυτική Όχθη.
Μια ισραηλινή στρατιωτική έρευνα ανέφερε ότι δεν μπορεί με σαφήνεια να διαλευκανθεί η προέλευση των πυρών που σκότωσαν την Παλαιστίνια δημοσιογράφο, αλλά υπογράμμισε ότι είναι «πολύ πιθανό» να πυροβολήθηκε κατά λάθος από έναν Ισραηλινό στρατιώτη.
Από την Αίγυπτο μέχρι το Ιράκ διαδηλωτές κατεβαίνουν στους δρόμους αραβικών πόλεων για τη Γάζα
Από το Κάιρο μέχρι τη Βαγδάτη, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στις αραβικές πρωτεύουσες σε υποστήριξη των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.
Στο Κάιρο, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, μερικές χιλιάδες από τους οποίους στην εμβληματική πλατεία Ταχρίρ, φώναξαν «Ψωμί, ελευθερία, αραβική Παλαιστίνη» και «Ο λαός θέλει την πτώση του Ισραήλ», παραφράζοντας τα δύο κυριότερα συνθήματα της επανάστασης του 2011 που ανέτρεψε τον πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ.
Κατά τη 14η ημέρα του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς που ασκεί την εξουσία στη Γάζα, συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στις περισσότερες πόλεις της Αιγύπτου, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Στη Βαγδάτη, μερικές χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους, μεταξύ των οποίων πολλοί υποστηρικτές του Χασντ αλ-Σάαμπι, ενός συνασπισμού ένοπλων παρατάξεων που πρόσκεινται στο Ιράν, ορκισμένο εχθρό του Ισραήλ και υποστηρικτή της Χαμάς.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από μία γέφυρα που οδηγεί στην Πράσινη Ζώνη, την οχυρωμένη συνοικία όπου βρίσκεται κυρίως η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Υποστηρίζουμε τον παλαιστινιακό λαό ενάντια στην κατοχική ισραηλινή οντότητα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άλι Χουσέιν, ένας 45χρονος οδηγός ταξί.
Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στις ιρακινές επαρχίες Νινευή (βόρεια) και Ντι Καρ (νότια).
Στο δυτικό τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία, μερικές εκατοντάδες οπαδοί του Χασντ αλ-Σάαμπι ξεκίνησαν καθιστική διαμαρτυρία «σε υποστήριξη στη Γάζα».
Η οργή ήταν επίσης μεγάλη στην Ιορδανία, μια χώρα γειτονική με το Ισραήλ με το οποίο έχει υπογράψει συμφωνία ειρήνης. Στην πρωτεύουσα Αμάν, περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μπροστά στο μεγάλο τέμενος Χουσεϊνί φωνάζοντας «Σώστε τη Γάζα!» και «Ανοίξτε τα σύνορα για να υποστηρίξετε τον παλαιστινιακό λαό».
Muslims protested around the world, from Jakarta to Tunis, to demand an end to Israel's bombardment of Gaza after nearly two weeks of intense air and artillery strikes that authorities there say have killed 4,100 people https://t.co/YJvPj9y31U https://t.co/YJvPj9y31U
— Reuters (@Reuters) October 20, 2023
Στην Τύνιδα, χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από την πρεσβεία της Γαλλίας.
«Έξω η Γαλλία». «Ο λαός θέλει να φύγει ο πρεσβευτής (της Γαλλίας)», φώναξαν, εκφράζοντας την υποστήριξή τους στη Χαμάς.
Δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά στην αμερικανική πρεσβεία, στα βόρεια προάστια της Τύνιδας, και έκαψαν μια αμερικανική σημαία. Η αστυνομία τους εμπόδισε να προσεγγίσουν την πρεσβεία, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.
Στο Μπαχρέιν, αυτή τη μικρή χώρα του Κόλπου, περίπου 2.000 άνθρωποι φώναξαν: «Θάνατος στο Ισραήλ!» και «Θάνατος στην Αμερική!» στο τέμενος Ντιράζ.
«Είμαι μητέρα, δεν μπορώ να φανταστώ τι περνάνε οι οικογένειες της Γάζας», λέει μία διαδηλώτρια, με το μωρό της αγκαλιά, στη διάρκεια μιας πορείας που πραγματοποιήθηκε μετά την προσευχή.
«Θέλουμε το τέλος της εξομάλυνσης και την απέλαση του Ισραηλινού πρεσβευτή», προσθέτει, αναφερόμενη στις συμφωνίες του Αβραάμ το 2020, που διαπραγματεύθηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οδήγησαν το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στη συνέχεια το Μαρόκο, να εγκαθιδρύσουν επίσημες σχέσεις με το Ισραήλ.
Ερντογάν κατά Δύσης, Ισραήλ και δυτικών ΜΜΕ
Με μία μακροσκελή ανάρτηση στο twitter ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν καλεί την διεθνή κοινότητα να εργαστεί προς μία ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και να σταματήσει το Ισραήλ τις επιθέσεις, τις οποίες παρομοιάζει με γενοκτονία.
Gazze’ye yönelik saldırıların genişlemesi daha fazla acı, ölüm ve gözyaşından başka hiçbir şey getirmeyecektir.
— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) October 20, 2023
Çocukları, kadınları, sivilleri katlederek; hastaneleri, okulları, camileri, kiliseleri bombalayarak güvenliğin sağlanamayacağı açıktır. Zulümle âbâd olunmaz.…
«Η επέκταση των επιθέσεων στη Γάζα θα φέρει μόνο περισσότερο πόνο, θάνατο και δάκρυα.
Είναι σαφές ότι η ασφάλεια δεν μπορεί να διασφαλιστεί με τη σφαγή παιδιών, γυναικών και αμάχων και τον βομβαρδισμό νοσοκομείων, σχολείων, τζαμιών και εκκλησιών. Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη μέσα από την καταπίεση.
Αντί να κάνει πίσω από τα λάθη της και να ενεργεί με τη σοφία ενός κράτους, η ισραηλινή διοίκηση ενεργεί σαν οργάνωση με την πρόκληση εξωπεριφερειακών παραγόντων.
Η περιοχή μας πρέπει να σωθεί από αυτή την παραφροσύνη, η οποία ενθαρρύνεται από τις δυτικές χώρες και νομιμοποιείται από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, το συντομότερο δυνατό.
Καλώ όλα τα κράτη και τους διεθνείς οργανισμούς να υποστηρίξουν ειλικρινά τις πρωτοβουλίες για την εγκαθίδρυση ανθρωπιστικής εκεχειρίας στη Γάζα το συντομότερο δυνατό.
Επαναλαμβάνω την έκκλησή μας προς την ισραηλινή κυβέρνηση να μην επεκτείνει ποτέ το εύρος των επιθέσεών της εναντίον αμάχων και να σταματήσει αμέσως τις γενοκτονικές επιχειρήσεις της.
Πιστεύουμε ότι η δημιουργία νέων μηχανισμών που θα εγγυώνται την ασφάλεια των μουσουλμάνων, των εβραίων, των χριστιανών και όλων όσοι ζουν σε αυτά τα εδάφη θα φέρει διαρκή σταθερότητα στην περιοχή μας.
Η Τουρκία θα συνεχίσει να κάνει το χρέος της για να αποτρέψει περαιτέρω αθώες αιματοχυσίες, να αποτρέψει περαιτέρω ανθρωπιστικές τραγωδίες και να επιλύσει τη σύγκρουση στην Παλαιστίνη πριν φτάσει σε μη αναστρέψιμο σημείο».
100.000 πολίτες έχουν υποβάλει αιτήσεις για άδεια οπλοκατοχής
Σημειώνεται, τέλος, ότι το υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα (20.10) ότι από την έναρξη του πολέμου με τη Χαμάς, πριν από 14 μέρες, το υπουργείο έχει λάβει περίπου 100.000 αιτήσεις από πολίτες στη χώρα για να λάβουν ιδιωτικές άδειας οπλοκατοχής, σε μια ραγδαία αύξηση του αριθμού αυτού.
Από την αρχή του έτους έχουν εκδοθεί περίπου 26.000 ατομικές άδειες οπλοφορίας.
Δείτε όλες τις εξελίξεις για το Ισραήλ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα παιδιά βγήκαν από το μάθημά του με κλάματα
«Σκότωσα την κόρη μου... την έδειρα πάρα πολύ»
Διαδηλώσεις στη χώρα - Τι δείχνουν δημοσκοπήσεις
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ είχε μηνύσει τον δημοσιογράφο Τζορτζ Στεφανόπουλο
«Έρχονται μεταρρυθμίσεις και αλλαγές στη χώρα», δήλωσε ο ηγέτης του HTS
«Η Μόσχα έχει πάει τον πόλεμο σε άλλο στάδιο», τόνισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας
Συνελήφθη ο δράστης αφού πρώτα παραδόθηκε
Βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ανέφερε σε ανακοίνωση εκπρόσωπός της
Πέθανε μετά από πτώση κατά τη διάρκεια πεζοπορίας
Εισαγγελέας, παρουσιάστρια, μοντέλο και ηθοποιός η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στη χώρα μας
Τι ζήτησε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών στη Σύνοδο Κορυφής στην Ιορδανία
Μέρος του εξοπλισμού μεταφέρεται πίσω στη Μόσχα
Ο ράπερ αποτελεί κίνδυνο για την κοινότητα, τόνισε το δικαστήριο
Οι δράστες πέταξαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό μπροστά στη σκηνή
Ήρθαν ξανά κοντά με έναν απροσδόκητο τρόπο
Αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης
«Η ερμηνεία της Κλαρίσα Γουόρντ αξίζει Όσκαρ» γράφουν χρήστες στο Χ
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές έξω από την Εθνοσυνέλευση
Πώς η γέφυρα, η οποία φαίνεται από το διάστημα, άλλαξε το χάρτη της Ευρώπης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.