- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Βομβαρδισμός νοσοκομείου στη Γάζα με εκατοντάδες θύματα
Αλληλοκατηγορούνται για την επίθεση Ισραήλ και Χαμάς
Πλήγμα κατά νοσοκομείου στη Γάζα με εκατοντάδες θύματα - Αλληλοκατηγορούνται για την επίθεση Ισραήλ και Χαμάς
Επιδρομή σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (17/10) σε νοσοκομείο της Γάζας, με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους ή να έχουν θαφτεί κάτω από τα ερείπια. Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων από το πλήγμα εναντίον του νοσοκομείου Αλ Αχλι είναι ρευστός, ενώ για το πλήγμα αλληλοκατηγορούνται οι δύο πλευρές.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας που διοικείται από τη Χαμάς, 500 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση στο συγκρότημα του νοσοκομείου. «Εκατοντάδες θύματα εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια», προσθέτει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι δεν επιβεβαίωσε ότι είναι οι ισραηλινές δυνάμεις που βομβάρδισαν το νοσοκομείο. Αντίθετα, έκανε λόγο για πλήγμα από ρουκέτα της Χαμάς, που εκτοξεύθηκε κατά λάθος.
⭕ LIVE: Israeli air attacks have killed hundreds of Palestinians in al-Ahli Arab Hospital in Gaza City where thousands are seeking medical treatment and shelter from heavy bombardment. https://t.co/w1rEnOjrRJ
— Al Jazeera English (@AJEnglish) October 17, 2023
Εικόνες από το νοσοκομείο, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, δείχνουν διαμελισμένα πτώματα ανάμεσα στα ερείπια και αγωνιώδεις προσπάθειες για τον εντοπισμό επιζώντων.
Για γενοκτονία κάνει λόγο η παλαιστινιακή πλευρά
Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς. «Το μακελειό στο νοσοκομείο Αλ Αχλί δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά. Παρότι έχουμε γίνει μάρτυρες τραγωδιών σε προηγούμενους πολέμους, αυτό που έγινε σήμερα ισοδυναμεί με γενοκτονία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, ο Μαχμούντ Μπάσαλ.
«Αυτό που συνέβη είναι γενοκτονία. Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει άμεσα για να σταματήσει αυτήν τη σφαγή. Η σιωπή δεν είναι πλέον αποδεκτή», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO).
Καταδικάζει την επίθεση ο ΟΗΕ
Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) καταδίκασε έντονα την επίθεση στο Νοσοκομείο Αλ Αχλί της Γάζας.
Σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Τέντρος Γκεμπρεγέσους ανέφερε: «Ζητούμε την άμεση προστασία των πολιτών και της υγειονομικής περίθαλψης και την ανατροπή των εντολών εκκένωσης».
.@WHO strongly condemns the attack on Al Ahli Arab Hospital in north Gaza.
— Tedros Adhanom Ghebreyesus (@DrTedros) October 17, 2023
Early reports indicate hundreds of deaths and injuries.
We call for the immediate protection of civilians and health care, and for the evacuation orders to be reversed.#NotATarget
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.