- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Mea culpa από τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ: «Αναλαμβάνω την ευθύνη για την επίθεση της Χαμάς»
Ο επικεφαλής της Shin Bet δήλωσε ότι «είναι προσωπικά υπεύθυνος» για την έλλειψη έγκαιρης προειδοποίησης για την επίθεση της Χαμάς
Ο αρχηγός της ισραηλινής υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας αναλαμβάνει την ευθύνη για την αποτυχία αποτροπής της επίθεσης της Χαμάς
Ο αρχηγός της Σιν Μπετ (Shin Bet), της υπηρεσίας πληροφοριών και ασφαλείας του Ισραήλ, ανέλαβε την ευθύνη για την αποτυχία να αποτραπεί η πολύνεκρη επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος.
Σε επιστολή του προς τα μέλη της υπηρεσίας, ο Ρόνεν Μπαρ γράφει: «Παρά τις ενέργειές μας, δυστυχώς το Σάββατο (σ.σ. 7 Οκτωβρίου) δεν καταφέραμε να προειδοποιήσουμε εγκαίρως ώστε να μπορέσουμε να αποτρέψουμε την επίθεση. Ως επικεφαλής της υπηρεσίας, η ευθύνη για αυτήν την αποτυχία είναι δική μου. Θα υπάρξει χρόνος για να διεξάγουμε έρευνες».
«Τώρα βρισκόμαστε σε πόλεμο, όχι σε έναν γύρο [μαχών]. Εναν γύρο τον κερδίζεις. Εναν πόλεμο όμως τον τελειώνεις μόνο με μια αποφασιστική νίκη. Μέχρι το τέλος», προσθέτει ο Μπαρ.
Αρκετές ώρες πριν από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, εντοπίστηκε ασυνήθιστη κίνηση στη Λωρίδα της Γάζας, γεγονός που οδήγησε σε μια τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ ανώτερων αξιωματούχων αργά το βράδυ, αλλά δεν έγινε κάποια κίνηση.
Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με αναφορές εβραιόφωνων μέσων ενημέρωσης, ο Μπαρ πήγε στην έδρα της υπηρεσίας και διέταξε να αναπτυχθεί μια μικρή ομάδα στα σύνορα της Γάζας, αναμένοντας μια μικρής κλίμακας επίθεση.
Τουλάχιστον 10 μέλη της Shin Bet σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιθέσεων στις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την υπηρεσία.
Οι Παλαιστίνιοι πέρασαν με μπουλντόζες, άνοιξαν τρύπες στον φράχτη, μπήκαν από τη θάλασσα και ορισμένοι με αλεξίπτωτα. Πέραν αυτών, η Χαμάς κατάφερε να αποθηκεύσει χιλιάδες ρουκέτες «κάτω από τη μύτη» των Ισραηλινών.
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης θέτουν ήδη τα παραπάνω ερωτήματα στους στρατιωτικούς και πολιτικούς ηγέτες της χώρας τους για τα γεγονότα που συνέβησαν στην 50ή επέτειο του πολέμου του Γιομ Κιπούρ τον Οκτώβριο του 1973.
Με πληροφορίες από Reuters, Times of Israel
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O πρόεδρος της Γαλλίας ζητά παγκόσμια συμμαχία για τη σωτηρία του κινηματογράφου
H υπόθεση αφορούσε την παρουσία ινδουιστικής θρησκευτικής αντιπροσωπείας
Το fund διαχειρίζεται περίπου 22 δισ. δολάρια
Εάν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τη Βουλή, ανοίγει ο δρόμος για έρευνες κατά του προέδρου
Ζητούν την απομάκρυνσή του
Η εμφάνιση ήρθε μόλις δύο ημέρες μετά τη νέα διάψευση του ότι φορά περούκα
Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν θα εγκατασταθούν σε βασιλική κατοικία
Πολιτικός σεισμός από την επικράτηση της ακροδεξιάς - Aπέχει τρεις έδρες από την αυτοδυναμία
Η απόφαση που εξέπληξε τους πάντες
Αντιδράσεις από την ΕΕ για τις τιμές στον καταδικασμένο για εγκλήματα πολέμου πρώην διοικητή των σερβοβοσνιακών δυνάμεων
Ενισχύονται οι δεσμοί Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ - Ανησυχίες για πιθανή στρατιωτική χρήση
Τέσσερα χρόνια μετά το περιστατικό στη Βραζιλία
Η συγκομιδή ξεκίνησε ασυνήθιστα νωρίς στις περισσότερες αμπελουργικές περιοχές
Το ακροδεξιό κόμμα βλέπει τη νίκη ως πρώτο βήμα προς την επικράτηση στις ομοσπονδιακές εκλογές
Η προγραμματίστρια πίσω από ένα από τα σημαντικότερα πειράματα του 20ού αιώνα
Ο Μερτς χαρακτήρισε το αποτέλεσμα «τη χειρότερη ήττα του CDU εδώ και δεκαετίες»
Διάγνωση με σπάνια πάθηση του αίματος - Συνεχίζει τη δουλειά παρά την εξάντληση
Επίθεση σε επιβάτες και πλήρωμα σε πτήση της American Airlines - Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη
Παρέμβαση Φόλκερ Τουρκ στη Γενεύη - Ανησυχία για τις μαζικές απελάσεις της ICE
Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.