Κοσμος

Ο Εμανουέλ Μακρόν ζητά από τον Ερντογάν την απερίφραστη καταδίκη της Χαμάς

Ανάγκη να συνεργαστούν όλοι οι ηγέτες της διεθνούς κοινότητας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμανουέλ Μακρόν: Επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας - Ζήτησε από τον Ερντογάν την απερίφραστη καταδίκη των τρομοκρατικών επιθέσεων της Χαμάς.
Τηλεφωνική επικοινωνία του Εμανουέλ Μακρόν με τον Ταγίπ Ερντογάν με αντικείμενο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή © EPA/Yoan Valat

Εμανουέλ Μακρόν: Επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας - Ζήτησε από τον Ερντογάν την απερίφραστη καταδίκη των τρομοκρατικών επιθέσεων της Χαμάς.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα Παρασκευή με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπογράμμισε σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελιζέ, ότι είναι θεμελιώδους σημασίας η απερίφραστη καταδίκη, από όλους τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας, των τρομοκρατικών επιθέσεων της Χαμάς στο Ισραήλ.

Ο Γάλλος πρόεδρος υπενθύμισε ότι η Χαμάς είναι μία τρομοκρατική οργάνωση η οποία δεν αντιπροσωπεύει σε καμία περίπτωση τις νόμιμες επιδιώξεις του Παλαιστινιακού λαού.

Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να συνεργαστούν όλοι οι ηγέτες της διεθνούς κοινότητας, ούτως ώστε να αποφευχθεί η επέκταση της σύγκρουσης στην ευρύτερη περιοχή, να μην υπάρξει κλιμάκωση της βίας και να γίνει σεβαστό το διεθνές ανθρωπιστικό Δίκαιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ελιζέ, Μακρόν και Ερντογάν συμφώνησαν να είναι σε επαφή τις επόμενες μέρες και εβδομάδες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ