Κοσμος

Αποζημίωση 11 εκατ. ευρώ για τον θάνατο της 8χρονης Fanta Bility από αστυνομικά πυρά

Δύο χρόνια μετά την τραγωδία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αποζημίωση στην οικογένεια της 8χρονης Fanta Bility
© Youtube

Θάνατος Fanta Bility: Αποζημίωση στην οικογένεια της 8χρονης - Τα πυρά αστυνομικών και η αντίδραση της οικογένειας

Αποζημίωση - μαμούθ 11 εκατομμυρίων δολαρίων δόθηκε στην οικογένεια της 8χρονης Fanta Bility που πέθανε μετά από πυροβολισμό που δέχθηκε στην πλάτη από αστυνομικούς σε αγώνα Γυμνασίου της Φιλαδέλφεια. Η τραγωδία εξελίχθηκε τον Αύγουστο του 2021. 

Η Fanta Bility έχασε τη ζωή της όταν τρεις αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον θεατών που έφευγαν από έναν αγώνα ποδοσφαίρου στη Φιλαδέλφεια. Ο Sean Dolan, 27, ο Devon Smith, 36, και ο Brian Devaney, 43 κατηγορήθηκαν για ανθρωποκτονία από αμέλεια, αλλά ήρθαν σε συμβιβασμό αποδεχόμενοι μια ηπιότερη κατηγορία. Το ψήφισμα συμφωνήθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο περισσότερα από δύο χρόνια μετά το περιστατικό. Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του επεισοδίου τραυματίστηκαν και άλλοι τρεις.

Τι είχε προηγηθεί 

Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας Ντέλαγουερ, το περιστατικό προέκυψε από πυροβολισμούς εφήβων κατά τη διάρκεια μιας λογομαχίας. Οι έφηβοι πυροβόλησαν 25 φορές προς ένα αυτοκίνητο και πλήθος ανθρώπων που έφευγαν από τον αγώνα ποδοσφαίρου στον μικρό δήμο κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Φιλαδέλφειας. Αυτό ώθησε τρεις αστυνομικούς που στάθμευαν εκεί κοντά να βγάλουν τα πυροβόλα όπλα τους.

Η 8χρονη Fanta Bility είχε πάει στον αγώνα με την οικογένειά της. Η αδελφή της ήταν στις μαζορέτες, ενώ η ξαδέλφη της, έπαιρνε μέρος στον αγώνα. Οι Αρχές αργότερα διαπίστωσαν ότι ήταν αστυνομικά πυρά που την οδήγησαν στον θάνατό της. Οι βαλλιστικές εξετάσεις δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν ποιος αξιωματικός προχώρησε στον μοιραίο πυροβολισμό, αλλά και οι τρεις συστήθηκε να αντιμετωπίσουν τις κατηγορίες. 

«Δεν υπάρχει χρηματικό ποσό που θα φέρει πίσω τη Fanta ή θα διαγράψει τη φρίκη αυτού που συνέβη στις 27 Αυγούστου 2021 από το μυαλό μας», είπε η μητέρα της Fanta, Tenneh Kromah σε δήλωση στο NBC News. «Ελπίζουμε να προχωρήσουμε και να επικεντρωθούμε στο Ίδρυμα Fanta Bility και να κρατήσουμε ζωντανό το όνομα και την κληρονομιά της Fanta».

Οι τρεις εμπλεκόμενοι αστυνομικοί, ο Sean Dolan, ο Devon Smith και ο Brian Devaney απολύθηκαν από το αστυνομικό τμήμα. 

Με πληροφορίες από NBC NEWS

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ