Κοσμος

Αυτοκτονία ο θάνατος του μεγιστάνα της τεχνολογίας, Τζον Μακάφι

Ισπανικό δικαστήριο ρίχνει αυλαία στην υπόθεση του βασιλιά των antivirus

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζον Μακάφι: Ισπανικό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο θάνατος του μεγιστάνα της πληροφορικής το 2021 οφείλεται σε αυτοκτονία - Βρέθηκε νεκρός στο κελί του.
Ισπανικό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο Τζον Μακάφι αυτοκτόνησε © EPA/Saul Martinez

Τζον Μακάφι: Ισπανικό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο θάνατος του μεγιστάνα της πληροφορικής το 2021 οφείλεται σε αυτοκτονία - Βρέθηκε νεκρός στο κελί του.

Ισπανικό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο Τζον Μακάφι αυτοκτόνησε, όπως προκύπτει από δικαστικό έγγραφο που είδε σήμερα το Reuters, ρίχνοντας έτσι την αυλαία στην έρευνα σχετικά με τα αίτια θανάτου του προγραμματιστή υπολογιστών, γνωστού από το ομώνυμο λογισμικό antivirus που κυκλοφόρησε το 1987.

Ο Μακάφι βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 75 ετών στις 23 Ιουνίου του 2021 μέσα στο κελί του σε φυλακή της Ισπανίας λίγες ώρες μετά την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Ισπανίας για την έκδοσή του στις ΗΠΑ όπου καταζητούνταν με κατηγορίες για φοροδιαφυγή.

Ο Βρετανοαμερικανός μεγιστάνας της τεχνολογίας κρατούνταν στην φυλακή Brians 2 στην περιοχή της Βαρκελώνης επί οκτώ μήνες μετά τη σύλληψή του έπειτα από χρόνια που διέφευγε από τις αμερικανικές αρχές.

Παρότι η νεκροψία-νεκροτομή είχε ήδη προσδιορίσει ότι ο Μακάφι αυτοκτόνησε, η οικογένειά του είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας μια βαθύτερη έρευνα για τα αίτια του θανάτου του.

Το πτώμα του βρισκόταν σε νεκροτομείο της Βαρκελώνης αναμένοντας την ολοκλήρωση της νομικής διαδικασίας.

Τζον Μακάφι: «Δεν υπάρχει η παραμικρή υποψία εις βάρος τρίτου»

«Δεν υπάρχει η παραμικρή υποψία κατηγορίας εις βάρος τρίτου προσώπου για εγκληματική συμπεριφορά», ανέφερε η απόφαση με ημερομηνία 24 Ιουλίου, η οποία ωστόσο δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η οικογένειά του δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα να σχολιάσει.

Η απόφαση δεν μπορεί να εφεσιβληθεί ενώπιον τακτικού δικαστηρίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ