Κοσμος

Γιατί ο Τζον Μακάφι δεν έχει ταφεί μετά από επτά μήνες

Ήταν ο «πατέρας» του antivirus

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
John McAfee: Η σορός του παραμένει στο νεκροτομείο επτά μήνες μετά τον θάνατό του
Τζον Μακάφι © ΕPA Pool

Πάνω από επτά μήνες μετά τον θάνατό του Τζον Μακάφι σε ισπανική φυλακή, το πτώμα του παραμένει στο νεκροτομείο φυλακής στη Βαρκελώνη.

Ακόμα και μετά θάνατον, ο Τζον Μακάφι «προκαλεί προβλήματα». Επτά μήνες μετά, το σώμα του Μακάφι βρίσκεται ακόμα στον καταψύκτη του νεκροτομείου της φυλακής στη Βαρκελώνη, επειδή ο Ισπανός δικαστής δεν είχε ακόμη ολοκληρώσει την έρευνά του για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε. 

Η σύζυγος και η κόρη του μάχονται χωριστά για την επιμέλεια. Την ίδια ώρα παραμένει άγνωστο τι έχει γίνει με τα χρήματά του και, κυρίως, με τα κρυπτονομίσματά του. Σύμφωνα με πρώην επιχειρηματικό συνεργάτη του Μακάφι, τον Φρανσουά Γκαρσία, πρέπει να είχε μόλις 200.000 με 300.000 δολάρια σε ρευστό, ποσόν που δεν είναι ξεκάθαρο εάν έχει ξοδευτεί. «Χρειαζόταν συνεχώς χρήματα επειδή ξόδευε σαν μεθυσμένος ναυτικός» σχολιάζει ο Γκαρσία, μιλώντας στο MarketWatch.

Ο Μακάφι – ένας Αμερικανός πολίτης που ίδρυσε την McAfee Corp. – φυλακίστηκε στην Ισπανία τον Οκτώβριο του 2020 με την κατηγορία της φοροδιαφυγής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αφού ένα ισπανικό δικαστήριο ενέκρινε την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιούνιο του 2021, ο Μακάφι βρέθηκε νεκρός στο κελί της φυλακής του σε ηλικία 75 ετών με τις αρχές να θεωρούν ότι πρόκειται για αυτοκτονία. Η υπόθεση, ωστόσο, προκάλεσε μεγάλη διαμάχη αφού η σύζυγος του ισχυρίστηκε ότι δεν πίστευε ότι ο σύζυγός της αυτοκτόνησε.

Η Τζανίν Μακάφι με ανάρτησή της στο twitter υποστήριζε ότι η οικονομική κατάσταση του δεν τον έκανε και αυτοκτονικό. «Δεν ήταν η πρώτη φορά που Τζον δεν είχε χρήματα και δεν ήταν αυτοκτονικός γι’ αυτό. Μάλιστα, ήταν ακριβώς το αντίθετο. Δεν είχε νιώσει ποτέ πιο ελεύθερος» έγραψε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «η αλήθεια δεν αποσιωπάται».

Ποιος ήταν ο Τζον Μακάφι

Στην πορεία της ζωής του ο Μακάφι δούλεψε για τη NASA, την Xerox και τη Lockheed Martin, πριν να ιδρύσει την εταιρεία που έφερε το όνομά του, το 1987. Το 2011 η εταιρεία του πουλήθηκε στην Intel αντί 7,68 δισ. δολαρίων και εκείνος έπαψε να έχει εμπλοκή με αυτήν.

Μετά τη μεγάλη περιουσία που έκανε με το λογισμικό του κατά των ιών τη δεκαετία του 1980, ο Τζον ΜακΆφι έγινε γκουρού των κρυπτονομισμάτων. Όμως οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι αγόραζε μυστικά μεγάλες ποσότητες κρυπτονομισμάτων σε χαμηλές τιμές. Έπειτα, μέσα από το Twitter του, προσέφερε επενδυτικές συμβουλές στους ακολούθους του που ανέβαζαν τις τιμές και έπειτα, πουλούσε τα κρυπτονομίσματά του, αποσπώντας το κέρδος.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η απάτη πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Δεκέμβριο του 2017 και τον Οκτώβριο του 2018, όταν ο Μακάφι είχε περίπου 784.000 ακόλουθους στο Twitter. Τα κρυπτονομίσματα τα οποία υποστήριζε περιλάμβαναν τα Dogecoin, Verge, Electroneum, Burstcoin και Tron. Το FBI επίσης ισχυρίστηκε ότι αφού ο Μακάφι αποσπούσε τα κέρδη του, οι τιμές τους έπεφταν δραματικά έπειτα από έναν χρόνο.

Το 2019, παραδέχθηκε ότι δεν είχε πληρώσει φόρους στις ΗΠΑ για οκτώ χρόνια, για ιδεολογικούς λόγους. Τη χρονιά εκείνη, εγκατέλειψε τις ΗΠΑ για να αποφύγει να δικαστεί, με αποτέλεσμα να ζει στο megayacht του, με τη σύζυγό του, τα 4 μεγάλα σκυλιά τους, 2 σωματοφύλακες και 7 άτομα προσωπικό.

Το 2016, ο Μακάφι ανακοίνωσε ότι θα λάβει μέρος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ με το Libertarian Party με πλατφόρμα που περιελάμβανε ιδέες για τη δημιουργία αμυντικής στρατηγικής για την κυβερνοασφάλεια. Τελικά, επικεφαλής του κόμματος αναδείχθηκε ο πρώην κυβερνήτης του Νέου Μεξικού, Γκάρι Τζόνσον.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ