Κοσμος

Παιδί πέθανε από φαιντανύλη που βρέθηκε κάτω από το στρώμα ύπνου σε βρεφικό σταθμό στις ΗΠΑ

Τρία ακόμη παιδιά στο νοσοκομείο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νεκρό αγοράκι μόλις ενός έτους από έκθεση σε φαιντανύλη
© Youtube

ΗΠΑ: Νεκρό παιδί σε βρεφικό σταθμό από φαιντανύλη - Η έρευνα των αρχών και οι δύο συλλήψεις

Ο Νικόλας Ντομινίτσι πέθανε σε ηλικία μόλις ενός έτους πριν από μία εβδομάδα από υπερβολική δόση ναρκωτικών στα οποία φέρεται να εκτέθηκε κατά την παραμονή του σε παιδικό σταθμό στο Μπρονξ, ενώ τρία ακόμη μικρά παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Κάτω από χαλάκι ύπνου σε βρεφονηπιακό σταθμό στη Νέα Υόρκη βρέθηκε ένα κιλό φαιντανύλης.

Σύμφωνα με το BBC, η αστυνομία πιστεύει ότι τα παιδιά, ηλικίας από οκτώ μηνών έως δύο ετών, εισέπνευσαν φαιντανύλη στον παιδικό σταθμό. Στα τρία παιδιά χορηγήθηκε Narcan, ένα φάρμακο έκτακτης ανάγκης που χρησιμοποιείται για την αντιστροφή της υπερβολικής δόσης οπιοειδών. Σε έρευνα στον παιδικό σταθμό βρέθηκε ένα κιλό φαιντανύλης που ανακαλύφθηκε «κάτω από ένα στρωματάκι όπου κοιμούνταν νωρίτερα τα παιδιά», δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής ντετέκτιβ της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Τζόζεφ Κένι. Οι ερευνητές φέρεται επίσης να ανακάλυψαν τρεις πρέσες που χρησιμοποιούνταν για τη συσκευασία ναρκωτικών.

Η ιδιοκτήτρια του βρεφονηπιακού σταθμού Divino Niño στο Μπρονξ, η 36χρονη Γκρέι Μέντεζ, και ο ενοικιαστής της, ο Καρλίστο Ασεβέντο Μπρίτο, 41 ετών, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για κατοχή ναρκωτικών «με σκοπό τη διακίνηση με αποτέλεσμα το θάνατο και συνωμοσία για διακίνηση ναρκωτικών με αποτέλεσμα το θάνατο», σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς. «Ισχυριζόμαστε ότι οι κατηγορούμενοι δηλητηρίασαν τέσσερα μωρά και σκότωσαν το ένα από αυτά, επειδή διεξήγαγαν μια επιχείρηση ναρκωτικών από έναν παιδικό σταθμό», δήλωσε την Τρίτη ο εισαγγελέας του Μανχάταν Ντέμιαν Γουίλιαμς. Η αστυνομία λέει ότι τα ναρκωτικά που ανακτήθηκαν από τον παιδικό σταθμό θα μπορούσαν να έχουν σκοτώσει 500.000 ανθρώπους.

Φαιντανύλη - Τι είναι

Η φαιντανύλη, ένα συνθετικό παυσίπονο 50 φορές πιο ισχυρό από την ηρωίνη, έχει κατηγορηθεί για την αύξηση των θανάτων από ναρκωτικά στις ΗΠΑ. Το υλικό από τις κάμερες παρακολούθησης και τα τηλεφωνικά αρχεία δείχνουν ότι η κ. Mendez κάλεσε τον σύζυγό της αφού βρήκε τα παιδιά άρρωστα – πριν επικοινωνήσει με τις Αρχές. Ο σύζυγός της έφτασε στη συνέχεια και αφαίρεσε αρκετές σακούλες με ψώνια από το παιδικό δωμάτιο. 

Οι αρχές εξακολουθούν να αναζητούν τον σύζυγό της. Ο δικηγόρος της κ. Μέντεζ δήλωσε ότι η πελάτισσά του αρνείται τις κατηγορίες και δεν γνώριζε ότι τα ναρκωτικά φυλάσσονταν στον παιδικό σταθμό. Και οι δύο ύποπτοι έχουν χαρακτηριστεί από τις αρχές ως επικίνδυνοι για φυγή και κρατούνται χωρίς εγγύηση. Αντιμετωπίζουν ισόβια κάθειρξη σε περίπτωση καταδίκης.

Με πληροφορίες από BBC

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ