Βρετανός κολύμπησε 500 χλμ στον ποταμό Χάντσον για την ρύπανση των υδάτων
Λίγες ημέρες πριν από την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών
Ρύπανση υδάτων: Βρετανός κολύμπησε 500 χλμ στον ποταμό Χάντσον - Λίγες ημέρες πριν από την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών
Ενας Βρετανός κολυμβητής αντοχής, ολοκλήρωσε επιτυχώς το εγχείρημα να κολυμπήσει 500 χιλιόμετρα στον ποταμό Χάντσον στην Νέα Υόρκη, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινότητα, σχετικά με την ρύπανση των υδάτων, λίγες ημέρες πριν από την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.
«Πριν από πενήντα χρόνια, αυτό ήταν ένα από τα πιο μολυσμένα ποτάμια στον πλανήτη», είπε ο 53χρονος, Λιούϊς Πιού, φθάνοντας στο Battery Park, στο νότιο άκρο του Μανχάταν, όπου συναντώνται ο ποταμός Χάντσον, ο ποταμός Ιστ Ρίβερ και ο Ατλαντικός Ωκεανός.
«Πρέπει να έχουμε καθαρά και υγιή ποτάμια», είπε ο επικεφαλής του ιδρύματος που φέρει το όνομά του, χαιρετίζοντας το γεγονός ότι ο Χάντσον έχει απολυμανθεί από τη δεκαετία του 1970. Αυτό του επέτρεψε να κολυμπήσει εκεί από την πηγή του, στα βουνά Aridonracks, μέχρι το σημείο όπου εκβάλλει στον κόλπο της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για μία διαδρομή 500 χιλιομέτρων, την οποία ο Πιού έφερε εις πέρας χωρίς βοήθεια για 32 ημέρες, με διαλείμματα για φαγητό και ύπνο.
«Πλέον κι άλλοι ακτιβιστές για το περιβάλλον και καταξιωμένοι αθλητές, θα μπορούν να πουν στον εαυτό τους «αφού το κάναμε για τον Χάντσον, μπορούμε να το κάνουμε για το ποτάμι μας και να το σώσουμε», εξήγησε ο Πιού μιλώντας στον Τύπο, τονίζοντας ότι πριν από την απορρύπανση του, ο μυθικός ποταμός της Νέας Υόρκης άλλαζε χρώμα καθημερινά ανάλογα με τα λύμματα που... δεχόταν στα νερά του.
Ο Βρετανός αθλητής, ο οποίος έχει και Νοτιοαφρικανική υπηκοότητα, έχει ήδη κολυμπήσει στα νερά της Ανταρκτικής, του Βόρειου Πόλου και της Ερυθράς Θάλασσας για να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για την ανάγκη διατήρησης των ποταμών, των θαλασσών και των ωκεανών του πλανήτη.
Το κατόρθωμα του Πιού ολοκληρώθηκε πριν από την έναρξη -την επόμενη εβδομάδα- της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ κατά την οποία θα ανοίξει προς υπογραφή από τα κράτη μέλη, η διεθνής συνθήκη για την προστασία της ανοιχτής θάλασσας. Αυτή η «ιστορική» συμφωνία εγκρίθηκε τον περασμένο Ιούνιο.
«Χχάρη στην δέσμευση και το πάθος του για τους ωκεανούς, ο Πιού, ονομάσθηκε το 2013 «νονός των Ηνωμένων Εθνών για τους ωκεανούς», όπως υπερηφανεύεται στην ιστοσελίδα του.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεν είναι ακόμη σαφές αν τα χρήματα των πελατών έχουν δεσμευτεί σε κρασιά
Επικαλούμενος την επιστολή στον πρωθυπουργό της Νορβηγίας
Πού επικεντρώνονται οι έρευνες
Μια από τις τραγικές ιστορίες του δυστυχήματος
Σε ηλικία μόλις 29 ετών
Ο Γιενς-Φρέντερικ Νίλσεν προειδοποιεί για αυξημένη εγρήγορση amid δηλώσεων Τραμπ περί αμερικανικού ελέγχου
Η συμφωνία είχε κλειστεί τον Ιούλιο έπειτα από συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
Οι Κούρδοι ακυρώνουν τη συμφωνία με το καθεστώς της Δαμασκού – Αποχωρούν από το αλ-Χολ, συγκρούσεις και στην Τουρκία
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και η επιβολή ενός νέου τύπου αστυνομικού κράτους
Ο θρυλικός σέντερ του ΝΒΑ συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο
Στο σημείο της τραγωδίας το βασιλικό ζεύγος
Τι σημαίνει το «Nu det NUUK» που κυριαρχεί
Οι κινήσεις του από την ορκομωσία κι έπειτα, το χρονικό του φόβου και οι «τέσσερις ελευθερίες»
Γιατί φοράει γυαλιά ηλίου ο Γάλλος πρόεδρος;
Η υπόθεση της Βενεζουέλας, οι ενέργειες των ΗΠΑ και η σημασία όλων αυτών για τη χώρα μας
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ μιλά για αποικιακή κληρονομιά, ΝΑΤΟ, Ουκρανία, Ιράν και αιχμές προς Ευρώπη και ΗΠΑ
Η αυτοαποκαλούμενη «βρομερή αριστερά», η anti-woke και αντι-ελίτ
Η Κομισιόν καταγγέλλει παραβίαση του εμπορικού deal και εξετάζει αντίμετρα ύψους 93 δισ. ευρώ
Προσφυγικοί καταυλισμοί, σκληρές μαρτυρίες και ο άμεσος κίνδυνος του υποσιτισμού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.