Κοσμος

Πέθανε ο θρύλος του μάνγκα Μπουΐτσι Τερασάουα - Δημιουργός του «Cobra»

Έδωσε στον διάσημο ήρωά του τα χαρακτηριστικά του Ζαν-Πολ Μπελμοντό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιαπωνία: Πέθανε ο δημιουργός του μάνγκα «Cobra» Μπουΐτσι Τερασάουα - Πρωτοπόρος στη χρήση υπολογιστών - Εξαιρετικά δημοφιλής τη δεκαετία του ’80.
Ο Ιάπωνας δημιουργός μάνγκα Μπουΐτσι Τερασάουα πέθανε σε ηλικία 68 ετών © Wikimedia Commons

Ιαπωνία: Πέθανε ο δημιουργός του μάνγκα «Cobra» Μπουΐτσι Τερασάουα - Πρωτοπόρος στη χρήση υπολογιστών - Εξαιρετικά δημοφιλής τη δεκαετία του ’80.

Ο Ιάπωνας δημιουργός μάνγκα Μπουΐτσι Τερασάουα, γνωστός κυρίως από το έργο του επιστημονικής φαντασίας, «Cobra», και για το ότι ήταν πρωτοπόρος στη δημιουργία μάνγκα σε υπολογιστές, πέθανε σε ηλικία 68 ετών από έμφραγμα του μυοκαρδίου, ανακοίνωσε το στούντιο του χθες Δευτέρα.

«Παρά τις τρεις επεμβάσεις για όγκους στον εγκέφαλο, ο Τερασάουα είχε επιβιώσει με την ίδια ζωτικότητα όπως και ο ίδιος ο Cobra, αλλά αυτή τη φορά, πρέπει να αιφνιδιάστηκε», έγραψε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης η εταιρεία του Terasawa Production, διευκρινίζοντας ότι ο θάνατός του σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Γεννημένος το 1955 στο νησί του Χοκάιντο, ο Τερασάουα δοκίμασε για πρώτη φορά τις δυνάμεις του στο σότζο μάνγκα, που απευθύνεται σε κορίτσια και εφήβους, πριν πάει στο Τόκιο το 1976 για να σπουδάσει δίπλα στον Οσάμου Τεζούκα, ο οποίος θεωρείται ο πατέρας του σύγχρονου μάνγκα.

Το 1978, το πιο γνωστό του έργο άρχισε να δημοσιεύεται στο εβδομαδιαίο κόμικ Shonen Jump: «Cobra», ένας διαστημικός τυχοδιώκτης του οποίου το αριστερό χέρι κρύβει ένα τουφέκι.

Παθιασμένος με τον κινηματογράφο, ο Τερασάουα δίνει στον ήρωά του που περιφέρεται στον γαλαξία τα χαρακτηριστικά του Γάλλου ηθοποιού Ζαν-Πολ Μπελμοντό, τον οποίο ανακάλυψε στην ταινία «Με Κομμένη την Ανάσα» (1959) και του οποίου την αναιδή και χαλαρή πλευρά θαυμάζει.

«Cobra»: 50 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως

Αυτό το μάνγκα θα πουλήσει περίπου 50 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα Mangazenkan και θα προσαρμοστεί σε καρτούν (που κυκλοφόρησε κυρίως στη Γαλλία από το 1985) και σε ταινία κινουμένων σχεδίων.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ο Τερασάουα άρχισε να δημιουργεί έργα σε υπολογιστές: συγκεκριμένα δημοσίευσε το The Black Knight BAT (1985) και στη συνέχεια το 1992 το «Takeru», που θεωρείται το πρώτο μάνγκα στον κόσμο που παράγεται εξ ολοκλήρου σε υπολογιστές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ