Ελλαδα

Οι πλαστές ταυτότητες, τα «οικεία» πρόσωπα και οι εικασίες - Τα δεδομένα της ΕΛΑΣ για το μακελειό στη Λούτσα

Όλα όσα ερευνά η ΕΛΑΣ για την υπόθεση

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μακελειό στη Λούτσα: Τι εξετάζουν οι Αρχές για θύματα, δολοφόνους
Μακελειό στη Λούτσα: Τι εξετάζουν οι Αρχές για θύματα, δολοφόνους © Eurokinissi

Μακελειό στη Λούτσα: Τι εξετάζουν οι Αρχές για θύματα και δολοφόνους - Όλα όσα ερευνά η ΕΛΑΣ για την υπόθεση

Στο σκοτάδι κινούνται οι έρευνες των αστυνομικών του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής σχετικά με την ταυτότητα των έξι νεκρών, από το πρωτοφανές στα ελληνικά χρονικά μακελειό που εκτυλίχθηκε χθες το απόγευμα στην Αρτέμιδα.

Κατ’ αρχάς, οι ταυτότητες που βρέθηκαν στην κατοχή των θυμάτων, είναι πλαστές. Σύμφωνα με αυτές, εμφανίζονται να είναι Τούρκοι υπήκοοι με Γαλλικά έγγραφα. Είναι παραπάνω από εμφανές πως τα έγγραφα τους, είναι πλαστογραφημένα και για αυτό τον λόγο έχει ενημερωθεί ήδη και η Europol.

Οι πινακίδες του σκούρου Ford στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις από τους έξι νεκρούς, επίσης δείχνουν ψεύτικες και για αυτό τον λόγο έχουν ενημερωθεί οι διεθνείς διωκτικές υπηρεσίες ώστε να ερωτηθούν οι γαλλικές για το εάν είναι όντως πλαστές ή όχι.

Γνωστά πρόσωπα στα θύματα οι δολοφόνοι - Τα αποτυπώματα θα δείξουν το παρελθόν τους

Ως προς τους δεκάδες κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο της δολοφονίας, έχουν όλοι συγκεντρωθεί και από μια πρώτη ανάλυση, δείχνουν να προέρχονται από τουλάχιστον τρία διαφορετικά όπλα.  Τα θύματα, δεν έφεραν μαζί τους όπλα, πράγμα που σημαίνει πως οι δολοφόνοι τους ήταν πρόσωπα που δεν θεωρούσαν επικίνδυνα. Πρόκειται για 9αρια πιστόλια και πιθανόν όχι αυτόματα όπλα, καθώς στις μαρτυρίες τους κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν πως δεν άκουσαν ριπές.

Αυτή την ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία λήψης αποτυπωμάτων προκειμένου να διαπιστώσουν οι αστυνομικοί εάν τα θύματα είναι σεσημασμένοι ή εάν πρόκειται για πρόσωπα που απασχολούν για πρώτη φορά. Πιθανόν σήμερα να πραγματοποιηθεί και η ιατροδικαστική τους εξέταση, από όπου θα γνωρίζουν οι αστυνομικοί πόσες σφαίρες δέχθηκε ο κάθε ένας. Όλοι τους δείχνουν εκ πρώτης όψεως να έχουν δεχθεί τουλάχιστον δύο ή και περισσότερες σφαίρες.

Άγνωστα τα κίνητρα - Τα υπό εξέταση σενάρια

Ως προς τα κίνητρα της δολοφονίας, αυτά παραμένουν παντελώς άγνωστα και μόνο σενάρια μπορούν να γίνουν σε αυτή τη φάση, τονίζουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής που χειρίζονται την υπόθεση. Εάν δεν διαπιστωθούν τα πραγματικά τους στοιχεία, δεν είναι εφικτό να αποκαλυφθεί τι συνέβη και οι άνθρωποι αυτοί δολοφονήθηκαν. Οι νεκροί είναι όλοι μέλη της ίδιας σπείρας, οι νεκροί που βρέθηκαν έξω από το αυτοκίνητο είναι μέλη της αντίπαλης ομάδας, είναι κάποια από τα ερωτήματα που προς το παρόν δεν μπορούν να απαντηθούν.

Οι κάμερες ασφαλείας πάντως από καταστήματα και σπίτια της περιοχής, δείχνουν περίεργες κινήσεις μια μοτοσικλέτας και ενός οχήματος, τα οποία πιθανόν να έχουν σχέση με την υπόθεση καθώς χρονικά συμπίπτουν οι κινήσεις τους.

Το μόνο βέβαιο για τους αστυνομικούς είναι πως οι δολοφόνοι δεν διστάζουν να τραβήξουν όπλο και όταν έρθει η ώρα της σύλληψης, η επιχείρηση χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως επικίνδυνη αφού οι άνθρωποι αυτοί, εάν δεν  «πιαστούν στον ύπνο» είναι δεδομένο πως θα αντιδράσουν για να αποφύγουν τις χειροπέδες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ