- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Ανθρωποκυνηγητό στο Λονδίνο για πρώην στρατιώτη, ύποπτο για τρομοκρατία, που δραπέτευσε από φυλακή
Η αστυνομία «σαρώνει» το πάρκο του Λονδίνου για να εντοπιστεί
Βρετανία: Ύποπτος για τρομοκρατία δραπέτευσε από φυλακή - Η αστυνομία «σαρώνει» το πάρκο του Λονδίνου για να εντοπιστεί
Η βρετανική Μητροπολιτική Αστυνομία επιβεβαίωσε σήμερα ότι οι έρευνες που διεξάγονται στο πάρκο του Ρίτσμοντ του Λονδίνου συνδέονται με το ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει για να εντοπίσει έναν πρώην στρατιώτη, ύποπτο για τρομοκρατικές ενέργειες, ο οποίος δραπέτευσε πριν από μερικές ημέρες από φυλακή του Λονδίνου.
Ο Ντάνιελ Άμπεντ Χαλίφι, 21 ετών, ο οποίος ήταν υπόδικος για τρομοκρατία και για παράβαση του Νόμου περί Κρατικών Απορρήτων, πιστεύεται ότι δραπέτευσε από τη φυλακή του Γουάντσγουορθ γύρω στις 8 το πρωί, τοπική ώρα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun, που επικαλείται μια πηγή από τη φυλακή, βγήκε από την κουζίνα και κρύφτηκε κάτω από ένα ημιφορτηγό που έκανε παραδόσεις στο σωφρονιστικό ίδρυμα.
Η αστυνομία προειδοποίησε τους πολίτες να μην πλησιάζουν τον Χαλίφι, ο οποίος έχει ύψος 1,88 και φορούσε, όταν δραπέτευσε, λευκό μπλουζάκι, ερυθρόλευκο, καρώ παντελόνι και καφέ μποτάκια.
Μια τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό του βρίσκεται σε εξέλιξη με ενισχυμένους ελέγχους ασφαλείας σε λιμάνια και αεροδρόμια που έχουν προκαλέσει καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις και προβλήματα για τους ταξιδιώτες.
Ο ραδιοφωνικός σταθμός του Λονδίνου LBC μετέδωσε ότι εθεάθησαν ελικόπτερα της αστυνομίας να πετούν πάνω από το πάρκο, στο δυτικό Λονδίνο, νωρίς σήμερα το πρωί.
Ο Χαλίφι, ο οποίος αποστρατεύτηκε τον Μάιο, κατηγορήθηκε ότι κατά την διάρκεια της θητείας του στον βρετανικό στρατό επιχείρησε να συγκεντρώσει πληροφορίες που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες σε ένα άτομο το οποίο θα διέπραττε ή θα σχεδίαζε μια τρομοκρατική ενέργεια. Φέρεται, επίσης, να έκανε φάρσα για βόμβα τοποθετώντας τρία κουτάκια με σύρματα πάνω σε ένα γραφείο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H τοπική αστυνομία διέψευσε τις κατηγορίες για κλοπή, όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο Le Media
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το μνημόνιο του 2019 για τις θαλάσσιες ζώνες
Η γυναίκα υποστηρίζει ότι ο Βρετανός ηθοποιός και κωμικός της επιτέθηκε στα γραφεία του Capital Radio
Το κόμμα διαβεβαιώνει ότι οι διαρροές αυτές δεν αφορούν αξιωματούχους σε ομοσπονδιακό επίπεδο
Οι ψηφοφόροι της Gen Ζ αναζητούν αίσθημα ασφάλειας, μετατοπίζοντας τον εκλογικό χάρτη της χώρας
Έρευνα για τις ευθύνες των αρχών μετά τις καταστροφές και τη βία
Η άνοδος των τιμών στα καύσιμα και ο πόλεμος ενισχύουν το προβάδισμα των Δημοκρατικών
Πολίτες συνεχίζουν καθημερινά τις διαμαρτυρίες τους
Το 2016 υπήρξε ζευγάρι με τον Τζάστιν Μπίμπερ
Τι ζητούν οι διαδηλωτές και η φαντασμαγορία της βίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Ήταν στοχευμένη επίθεση» λένε οι αρχές
Η 20ή Οκτωβρίου υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν τα αξιόπιστα στατιστικά δεδομένα στην παγκόσμια πρόοδο
Τι συνέβη το Σαββατοκύριακο και ποια τα μέτρα που λαμβάνονται
Τέλος εποχής μετά από 43 χρόνια
«Αν με άκουγε, θα είχε υπάρξει συμφωνία με τη Ρωσία εδώ και πολύ καιρό», τονίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα μέτρα επιβάλλονται μετά τα επεισόδια και τις λεηλασίες που σημειώθηκαν στο περιθώριο των διαδηλώσεων
«Εσύ είσαι ο άνθρωπος που θέλω στο πλευρό μου, Μπίμπι», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Νέο πλήγμα στο Vision 2030, το φιλόδοξο πρόγραμμα οικονομικού μετασχηματισμού του βασιλείου
Η οικογένειά της επιβεβαίωσε ότι πέθανε στο νοσοκομείο έχοντας κοντά της τους αγαπημένους της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.