Κοσμος

Η Σάνα Μαρίν θα εργαστεί στο think tank του Τόνι Μπλερ - Εγκαταλείπει τη βουλευτική της έδρα

Υποστηρίζει ότι «θα ωφεληθεί ολόκληρη η Φινλανδία» από τη νέα της θέση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φινλανδία: Η Σάνα Μαρίν θα εργαστεί στο think tank του Τόνι Μπλερ - Σχεδιάζει να αποχωρήσει από το κοινοβούλιο - Τα σχέδια για το πολιτικό της μέλλον.
Η πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν σχεδιάζει να εργαστεί στο think tank του Τόνι Μπλερ © EPA/Kimmo Brandt

Φινλανδία: Η Σάνα Μαρίν θα εργαστεί στο think tank του Τόνι Μπλερ - Σχεδιάζει να αποχωρήσει από το κοινοβούλιο - Τα σχέδια για το πολιτικό της μέλλον.

Η πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν, η οποία έχασε οριακά τις εκλογές του περασμένου Απριλίου και παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματός της την περασμένη εβδομάδα, σχεδιάζει να αποχωρήσει από το κοινοβούλιο και να εργαστεί στο Institute for Global Change, το think tank του Τόνι Μπλερ.

Λόγω της νέας της θέσης, η Σάνα Μαρίν ζητά την άδεια του κοινοβουλίου να εγκαταλείψει τη βουλευτική της έδρα, ανακοίνωσε το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Φινλανδίας.

Η ίδια δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι από την νέα της θέση στο think tank του πρώην πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου «θα ωφεληθεί ολόκληρη η Φινλανδία».

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να λάβει μέρος σε μελλοντικές εκλογές ή να επιδιώξει θέση σε ευρωπαϊκούς θεσμούς, αλλά προς το παρόν δεν έχει τέτοια σχέδια.

Όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία το 2019, η Σάνα Μαρίν ήταν η νεότερη πρωθυπουργός στον κόσμο, προσέλκυσε την παγκόσμια προσοχή και συνέβαλε στην προβολή της εικόνας της Φινλανδίας σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς.

Μετά την αντιμετώπιση της επιδημίας της Covid και της οικονομικής αναταραχής, η Σάνα Μαρίν αναδείχθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα στηρίγματα της Ουκρανίας μετά την ρωσική εισβολή και ηγήθηκε της πορείας της χώρας της από την ουδετερότητα προς την Ατλαντική Συμμαχία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιράν: Η Νάζια Ματάνι, πρώην δημοσιογράφος και κοινωνική ακτιβίστρια, μιλά για την ενότητα και το σκοτάδι που απλώθηκε στο Ιράν
«Ο φόβος τελείωσε»: Ιρανή ακτιβίστρια μας μεταφέρει στους δρόμους της Τεχεράνης

Εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Ιράν, ενώ το καθεστώς απάντησε με μπλακάουτ και καταστολή. Από την Αθήνα, η Νάζια Ματάνι περιγράφει τη στιγμή που «η πλειοψηφία βγήκε επιτέλους στο φως»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY