- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Εισαγγελέας θα απαγγείλει κατηγορίες στον γιο του Τζο Μπάιντεν για παράνομη οπλοκατοχή
Κατηγορείται και για φορολογική απάτη
Μπάιντεν: Θα απαγγελθούν κατηγορίες στον γιο του για παράνομη οπλοκατοχή - Κατηγορείται και για φορολογική απάτη
Ειδικός εισαγγελέας που διενεργεί έρευνα για τον γιο του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, τον Χάντερ Μπάιντεν, έχει την πρόθεση να τού ασκήσει δίωξη για παράνομη οπλοκατοχή, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας χθες Τετάρτη.
Ο ειδικός εισαγγελέας Ντέιβιντ Ουάις διευκρινίζει στο έγγραφο αυτό πως οι κανόνες της διαδικασίας σημαίνουν πως έχει προθεσμία ως την 29η Σεπτεμβρίου προκειμένου να ζητήσει σώμα ενόρκων να απαγγείλει κατηγορίες για την υπόθεση. Η κατηγορούσα αρχή έχει πρόθεση να το κάνει «πριν από την ημερομηνία αυτή».
Ο Χάντερ Μπάιντεν, 53 ετών, κατηγορείται για φορολογική απάτη και απόκτηση όπλου ενώ ήταν τοξικομανής.
Ο γιος του Δημοκρατικού προέδρου είχε καταλήξει τον Ιούνιο σε προκαταρκτική συμφωνία με τον εισαγγελέα Ουάις για να ομολογήσει την ενοχή του στην πολιτεία Ντέλαγουερ, από την οποία κατάγεται η οικογένεια Μπάιντεν· η συμφωνία αυτή πιθανόν θα του επέτρεπε να αποφύγει τη φυλακή και την ενδεχομένως εξαιρετικά δυσάρεστη δίκη.
Τα «μπλεξίματα» και η φοροδιαφυγή
Όμως τον Ιούλιο δικαστής εξέφρασε αμφιβολίες για την εγκυρότητα της διευθέτησης, που ακυρώθηκε. Κατόπιν, ο εναγόμενος δήλωσε αθώος για την κατηγορία της φορολογικής απάτης.
Ο ειδικός εισαγγελέας ανέφερε τον Αύγουστο πως έκλεισε την έρευνα για φορολογική απάτη στην πολιτεία Ντέλαγουερ, προσθέτοντας όμως πως θα την ξανανοίξει σε άλλες πολιτείες.
Ο Χάντερ Μπάιντεν, δικηγόρος και λομπίστας, κατηγορείται για μη υποβολή φόρων το 2017 και το 2018, όταν η φορολογητέα ύλη, τα εισοδήματά του, ήταν 1,5 εκατ. δολάρια.
Για τον προκάτοχο του πατέρα του, τον Ντόναλντ Τραμπ, όπως και για πολλούς άλλους Ρεπουμπλικάνους, ο Χάντερ Μπάιντεν έχει μετατραπεί καιρό τώρα σε στόχο πρώτης γραμμής: προφανώς θεωρούν αχίλλειο πτέρνα του προέδρου τα προβλήματά του με τη δικαιοσύνη.
Κοινοβουλευτικοί της δεξιάς τού προσάπτουν κυρίως πως είχε αμφίβολης νομιμότητας δοσοληψίες στην Ουκρανία και στην Κίνα ενόσω ο Τζο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα (2009-2017), κεφαλαιοποιώντας το δίκτυο επαφών και το όνομα του πατέρα του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Γάλλος πρόεδρος καταδικάζει την αιματηρή επίθεση με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες
Η Ελλάδα ήταν Ιδρυτικό μέλος του Ο.Η.Ε. το 1945.
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Η κυβέρνηση Τραμπ προσφεύγει πριν βγουν τα αποτελέσματα
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», δηλώνει
Το μοναδικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που είχε συμμετάσχει κατά το παρελθόν, ήταν η Σάρα Φέργκιουσον, η πρώην σύζυγος του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου. το 2009
Για «τρομοκρατική επίθεση από «ομάδα εξτρεμιστών» , μιλά η κυβέρνηση της Ιορδανίας - Kαταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ
Καταστηματάρχες και κάτοικοι επικαλούνται φόβους για την ασφάλειά τους
To κόμμα δεν απαντά σε ερωτήματα για τη γνησιότητα τους
Συναγερμός μετά τον θάνατο δύο Ισραηλινών στρατιωτών σε ανταλλαγή πυρών στη Χεβρώνα
Το κόμμα του προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αλλά ο σχηματισμός κυβέρνησης παραμένει ανοιχτός
Τι επιβεβαιώνουν οι Φιλιππίνες
Φόβοι για έκτροπα και λεηλασίες το Σάββατο - Αναβλήθηκε το ταξίδι Μακρόν στην Αφρική
Η 23χρονη αποδίδει τους θανάτους των παιδιών σε εμβολιασμό
Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει ενδεχόμενο φυλετικού ή θρησκευτικού κινήτρου
Η Δούκισσα του Σάσεξ τοποθετήθηκε για τις καταγγελίες που αφορούν υλικό παιδικής κακοποίησης
Στο πλαίσιο της συμφωνίας Τραμπ με Πούτιν
Άνθρωποι τρέχουν πανικόβλητοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.