- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ σε Ερντογάν: «Εχθροπαθείς δηλώσεις δεν συμβάλλουν στην εμπέδωση του κλίματος συνεργασίας»
«Οι Έλληνες κατέστρεψαν και έκαψαν τη Σμύρνη» είχε δηλώσει ο Τούρκος πρόεδρος
ΥΠΕΞ: Απαντά στις δηλώσεις του Ερντογάν για τη Σμύρνη - «Οι Έλληνες κατέστρεψαν και έκαψαν τη Σμύρνη» είχε δηλώσει ο Τούρκος πρόεδρος
Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών μετά τις προκλητικές δηλώσεις που έκανε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι «οι Έλληνες κατέστρεψαν τη Σμύρνη».
«Εχθροπαθείς δηλώσεις είναι αντιπαραγωγικές και δεν συμβάλλουν στην εμπέδωση του κλίματος ηρεμίας, συνεργασίας και διαλόγου που επιχειρείται να οικοδομηθεί στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας την τρέχουσα περίοδo» αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.
Ερντογάν: Τα προκλητικά σχόλια του για τη Σμύρνη
Άκρως προκλητικός για ακόμη μία φορά έγινε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στη χώρα μας και τη Μικρασιατική καταστροφή.
Ειδικότερα, σε ομιλία που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης και αφότου είχαν προηγηθεί τα συγχαρητήρια μηνύματα του ΝΑΤΟ στην Τουρκία για τη μικρασιατική καταστροφή, ο Ερντογάν δεν δίστασε να κατηγορήσει τη χώρα μας πως οι Έλληνες ήταν εκείνοι που έκαψαν και κατέστρεψαν τη Σμύρνη.
«Οι Έλληνες κατέστρεψαν και έκαψαν τη Σμύρνη», είπε συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος. Μάλιστα, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον Αύγουστο «ιδιαίτερο μήνα για την Τουρκία» κι αυτό γιατί «νικήσαμε σε Κύπρο, Σμύρνη και Ματζικέρτ».
Ακούστε και δείτε την δήλωσε του Ερντογάν στο 21:38 του βίντεο
«Φτάσαμε στο τέλος αυτού του μήνα, στον οποίο με χρυσά γράμματα γράψαμε ιστορία στο Ματζικέρτ, στο Βελιγράδι και στην Κύπρο» είπε ο Ερντογάν.
Ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε την ομιλία του αναφέροντας πως «Ο ηρωικός στρατός μας διέλυσε τα εχθρικά μέτωπα, και στις 30 Αυγούστου διέλυσε ένα μεγάλο μέρος των ελληνικών δυνάμεων εισβολής και άνοιξε τον δρόμο προς τη Σμύρνη. Δεκαπέντε ημέρες μετά την έναρξη της “μεγάλης επίθεσης” κυμάτιζαν οι τουρκικές σημαίες στη Σμύρνη την οποία είχε καταστρέψει και κάψει ο εχθρός που διέφυγε».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις πιο παράξενες και συναρπαστικές ιστορίες αφοσίωσης στη λογοτεχνία
Οι ηγέτες των ισχυρών κρατών ζητούν από τις ΗΠΑ να αναλάβουν ρόλο μεσολαβητή
Eκτελέστηκε με πέντε σφαίρες σε πάρκινγκ
Το πλήθος θα κινούνταν προς συγκεκριμένη τοποθεσία, εκεί που θα υπήρχαν ελεύθεροι σκοπευτές
Kρίθηκε ένοχος για «διακεκριμένη μαστροπεία», για απόπειρα βιασμού, επίθεση και απειλές
Για «δίκαιη απάντηση» κάνει λόγο ο Ζελένσκι
Ουκρανία και Ευρωπαίοι ηγέτες αναζητούν κοινό έδαφος με τον Αμερικανό πρόεδρο
Το στιγμιότυπο που έγινε viral στα social media
Τι δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις για τον θάνατό της
Ο Γιούρκο έχασε τα πόδια του στο Ντονμπάς και ξαναστάθηκε όρθιος στην Αθήνα
Τι αναφέρει η Wall Street Journal
Σε 1,5 σελίδα η προκαταρκτική συμφωνία - Τι είπε ο Τζέι ντι Βανς
Δεν υπάρχουν επιζώντες
Οι διαβεβαιώσεις Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ και οι αντιρρήσεις της Τεχεράνης
Oι περισσότεροι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις
Η κίνηση προκάλεσε σχόλια
Iσραηλινοί αξιωματούχοι εκφράζουν ήδη έντονη δυσαρέσκεια
«Σώσαμε το Ισραήλ από εξόντωση», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας
Στο επίκεντρο και ο πόλεμος στην Ουκρανία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.