- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ερντογάν: Σύντομα στο Σότσι για τη συμφωνία των σιτηρών - Πιθανή συνάντηση με Πούτιν
Η Τουρκία προσπαθεί να πείσει τη Ρωσία να επιστρέψει στη συμφωνία
Τουρκία: Ο Ερντογάν θα επισκεφτεί σύντομα το Σότσι με στόχο την επιστροφή της Μόσχας στη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσσας για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί σύντομα το ρωσικό θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας Σότσι για ενδεχόμενες συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν με στόχο την επιστροφή της Μόσχας στη συμφωνία για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών, δήλωσε σήμερα ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.
Η Τουρκία προσπαθεί να πείσει τη Ρωσία να επιστρέψει στη συμφωνία, στην επίτευξη της οποίας το καλοκαίρι του 2022 είχε βοηθήσει η Άγκυρα και η οποία επιτρέπει τις αποστολές σιτηρών από ουκρανικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα.
Η Μόσχα αποχώρησε από τη συμφωνία τον περασμένο μήνα, διαμαρτυρόμενη ότι δεν μπορούσε να εξαγάγει τα δικά της σιτηρά και λιπάσματα, παρά τις δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί βάσει της συμφωνίας.
«Ο πρόεδρός μας ανέλαβε την πρωτοβουλία (σ.σ. για συνομιλίες για την επανέναρξη της συμφωνίας)... για να αποτραπεί μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση. Σύντομα θα επισκεφθεί το Σότσι. Πιστεύουμε ότι ενδέχεται να υπάρξουν εξελίξεις έπειτα από αυτή την επίσκεψη», είπε ο Τσελίκ .
Ο Τούρκος αξιωματούχος δεν διευκρίνισε αν ο Ερντογάν θα συναντηθεί με τον Πούτιν, αλλά το Κρεμλίνο αναφέρθηκε την Παρασκευή στο ενδεχόμενο μιας κατ' ιδίαν συνάντησης των δύο ηγετών σύντομα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Πολύ καλές» οι συνομιλίες, είπε ο αμερικανός πρόεδρος
Προκαταρκτική έκθεση διαψεύδει την έκρηξη – Σε λειτουργία οι κινητήρες κατά τη συντριβή κοντά στην Άγκυρα
Δεσμεύσεις από ΗΠΑ μετά τη συνάντηση Λούτνικ–Σέφτσοβιτς, ενώ η ΕΕ «παγώνει» την έγκριση
Θα ικανοποιούσε τον Τραμπ οποιαδήποτε συμφωνία χωρίς «ιδιοκτησία»;
Οι Δημοκρατικοί, οι Ρεπουμπλικανοί και η στάση του εκλογικού σώματος
Απευθείας πτήσεις Finnair προς Θεσσαλονίκη από Μάιο
Τρίτο περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες
Ο Γερμανός καγκελάριος προειδοποιεί από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για τις γεωπολιτικές ανατροπές
Διαβεβαίωσε ότι θα εργαστεί «σε συντονισμό» με τον ΟΗΕ
Ενώ υπήρχαν φήμες για κρίση στο γάμο του
Ο Ρώσος πρόεδρος εκτίμησε ότι μπορεί να αξίζει 1 δισεκατομμύριο δολάρια
Ο γιος του Αμερικανού προέδρου έγινε αυτόπτης μάρτυρας επίθεσης μέσω βιντεοκλήσης και ειδοποίησε τις αρχές
Οι αμερικανικοί δασμοί, τα επιχειρήματα του Λευκού Οίκου και ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο κέντρο του κόσμου (του)
Απίθανη η άμεση επιστροφή των ΗΠΑ
«Ένα λάθος θα ήταν καταστροφικό»
Τι υποσχέθηκε και τι έπραξε ο Αμερικανός πρόεδρος από τον Ιανουάριο του 2025
Τα σημεία τριβής μεταξύ των δύο χωρών, οι θρησκευτικές και πολιτιστικές διαφορές
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα συναντηθεί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ένας από τους σημαντικότερους ιστορικούς της σύγχρονης Μέσης Ανατολής εξηγεί το γιατί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.