Κοσμος

Μεσίτης συνελήφθη στο Ιράν εξαιτίας μεταβίβασης διαμερίσματος σε σκύλο

Ελλείψει κληρονόμων, ο ιδιοκτήτης έγραψε το διαμέρισμα στον Τσέστερ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιράν: Μεσίτης συλλαμβάνεται εξαιτίας της μεταβίβασης διαμερίσματος σε σκυλάκι - Κατηγορείται για προσβολή των χρηστών ηθών.
Μεταβίβαση διαμερίσματος σε σκύλο ράτσας Σι Τσου προκάλεσε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης στο Ιράν © Unsplash

Ιράν: Μεσίτης συλλαμβάνεται εξαιτίας της μεταβίβασης διαμερίσματος σε σκυλάκι - Κατηγορείται για προσβολή των χρηστών ηθών.

Ο διευθύνων σύμβουλος μεσιτικής εταιρείας συνελήφθη και σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του για «προσβολή των χρηστών ηθών», επειδή διεκπεραίωσε τη μεταβίβαση διαμερίσματος σε σκύλο, ανακοίνωσε χθες Κυριακή η αστυνομία του Ιράν.

Άρχισε να διενεργείται έρευνα «μετά τη μετάδοση βίντεο που εικονίζει την υπογραφή συμβολαίου μεταβίβασης διαμερίσματος σε σκύλο από μεσιτική εταιρεία στη δυτική Τεχεράνη», εξηγεί ανακοίνωση Τύπου της αστυνομίας που επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Στο βίντεο, που γνώρισε τεράστια διάδοση στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ζευγάρι δηλώνει πως θέλει να γράψει διαμέρισμα στο σκυλάκι του, τον Τσέστερ, ράτσας Σι Τσου, ελλείψει κληρονόμων.

Στα πλάνα, ο μικρόσωμος λευκός σκύλος, πάνω στο γραφείο του μεσίτη, υπογράφει το συμβόλαιο με τη βοήθεια γυναίκας, που τον κατευθύνει προκειμένου να αφήσει το αποτύπωμα της πατούσας του στο έγγραφο.

«Το Σάββατο το πρωί, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας συνελήφθη από την αστυνομία και το γραφείο του έκλεισε κατ’ εντολή δικαστικής αρχής», ανέφερε ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας της Τεχεράνης, ο Ρεζά Ταμπάρ, κατά τον Mizan, ειδησεογραφικό ιστότοπο-όργανο της δικαιοσύνης στην Ισλαμική Δημοκρατία.

Ο σκύλος θεωρείται ακάθαρτο ζώο στο Ιράν

Το συμβόλαιο του μεσιτικού γραφείου «δεν έχει καμιά νομική βάση», πρόσθεσε, κατηγορώντας τον ιδιοκτήτη του πως παραβίασε «τα χρηστά ήθη της κοινωνίας».

Όπως και σε άλλες μουσουλμανικές χώρες, ο σκύλος θεωρείται ακάθαρτο ζώο στο Ιράν. Πάντως η νομοθεσία δεν απαγορεύει την ιδιοκτησία κατοικίδιων.

Ολοένα περισσότεροι Ιρανοί της μεσαίας και ανώτερης τάξης έχουν κατοικίδια, κυρίως γάτες και σκύλους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ