Κοσμος

Πώς συνδέονται «Barbie» και «Oppenheimer» με την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού

«Ένοχη» η φρενίτιδα που επικρατεί με τις διπλές προβολές των τεράστιων κινηματογραφικών επιτυχιών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Barbie» - «Oppenheimer»: Συνδέονται με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γερμανία - Πώς ερμηνεύουν το φαινόμενο οι επιδημιολόγοι.
Επιδημιολόγοι εκτιμούν ότι οι μαζικές συγκεντρώσεις στις προβολές των ταινιών «Barbie» και «Oppenheimer» συνδέονται με την αύξηση κρουσμάτων © EPA/Rodrigo Himenez

«Barbie» - «Oppenheimer»: Συνδέονται με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γερμανία - Πώς ερμηνεύουν το φαινόμενο οι επιδημιολόγοι.

Οι γερμανοί επιδημιολόγοι προειδοποιούν για ένα καλοκαιρινό κύμα λοιμώξεων κορωνοϊού, κατηγορώντας εν μέρει τις μαζικές συγκεντρώσεις, όπως η φρενίτιδα που επικρατεί με τις διπλές προβολές των ταινιών «Barbie» και «Oppenheimer», που μάλιστα οδήγησε στην υιοθέτηση του όρου «Barbenheimer»

Η κυβερνητική υπηρεσία, το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI), αναφέρει ότι ενώ τα κρούσματα παραμένουν χαμηλά σε σύγκριση με την κορύφωση της πανδημίας, έχουν αυξηθεί τον τελευταίο μήνα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τα κρούσματα Covid 19 έχουν αυξηθεί κατά 175% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, με 2.400 να αναφέρονται αυτή την εβδομάδα σε σύγκριση με 400 την προηγούμενη εβδομάδα. Οι εισαγωγές είναι αυξημένες κατά 50%.

Η Γερμανία ήταν μεταξύ των χωρών στις οποίες οι κινηματογραφόφιλοι ενθαρρύνθηκαν να πάνε για να παρακολουθήσουν τις ταινίες «Barbie» και «Oppenheimer» σε διπλή προβολή, σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η προσέλευση του κοινού των κινηματογραφικών αιθουσών, που δεν έχει ακόμη ανακάμψει από την πανδημία.

Μέχρι στιγμής, λίγο λιγότερο από 4 εκατομμύρια έχουν δει τη «Barbie» και πάνω από 2,5 εκατομμύρια το «Oppenheimer».

«Barbie» - «Oppenheimer»: Συνδέονται με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γερμανία - Πώς ερμηνεύουν το φαινόμενο οι επιδημιολόγοι.
Η Γερμανία ήταν μεταξύ των χωρών όπου οι θεατές του κινηματογράφου ενθαρρύνθηκαν να πάνε για να παρακολουθήσουν τις ταινίες σε διπλή προβολή © EPA/Rodrigo Himenez

Το φαινόμενο «Barbenheimer» και ο ρόλος του στην εξάπλωση του κορωνοϊού

Η ιδέα της επίδρασης του φαινομένου «Barbenheimer» στην εξάπλωση του ιού εκφράστηκε για πρώτη από τον εμπειρογνώμονα εμβολίων Πίτερ Χότεζ, της Εθνικής Σχολής Τροπικής Ιατρικής στο Baylor College of Medicine του Τέξας.

Υποδεικνύοντας στο Twitter ότι μπορεί να είναι ανησυχητικό, λόγω των εκατομμυρίων ανθρώπων που πηγαίνουν στους κινηματογράφους και περνούν ώρες μαζί σε μια αίθουσα χωρίς παράθυρα, κατέληξε:

«Μάλλον ποτέ δεν θα μάθουμε, αφού κανείς δεν φαίνεται να καταγράφει τέτοια πράγματα πλέον».

Η Νέα Υόρκη πρόσφατα κατέγραψε διπλασιασμό των νοσηλειών λόγω της μετάλλαξης Eris, την οποία ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την περασμένη εβδομάδα χαρακτήρισε ως παραλλαγή αυξημένου ενδιαφέροντος.

Οι Γερμανοί ενθαρρύνονται να κάνουν ενισχυτικές δόσεις το φθινόπωρο, εάν ανήκουν σε ομάδα υψηλότερου κινδύνου.

(Με πληροφορίες του Guardian)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ