- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Η γυναίκα με... το μακρύτερο μούσι στον κόσμο
H ιστορία της Έριν Χάνεϊκατ που έσπασε το ρεκόρ Γκίνες
Η ιστορία της γυναίκας με το μούσι των 30 εκατοστών - Το απέκτησε λόγω συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών
To ρεκόρ Γκίνες για το πιο μακρύ γυναικείο μούσι στον κόσμο έσπασε η Έριν Χάνεϊκατ (Erin Honeycutt) από το Μίσιγκαν.
Η 38χρονη έχει γενειάδα 30 εκατοστών, την οποία ανέπτυξε όταν εγκατέλειψε τη ρουτίνα του ξυρίσματος τρεις φορές την ημέρα.
Η Έριν πάσχει από σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Η πάθηση αυτή μπορεί να προκαλέσει, μεταξύ άλλων, υπερβολική τριχοφυΐα.
Έτσι, η Χάνεϊκατ κατέκτησε εύκολα το ρεκόρ Γκίνες χωρίς να παίρνει ορμόνες ή συμπληρώματα.
H ιστορία της Έριν
Η γυναίκα από το Μίσιγκαν άρχισε να ξυρίζεται και να κάνει αποτρίχωση από την ηλικία των 13 ετών για να μη μεγαλώσει το μούσι της. «Μάλλον ξυριζόμουν τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα», δήλωσε η ίδια, σύμφωνα με ανακοινωση των Guinnesss World Records.
Ωστόσο, κάποια στιγμή άρχισε να αισθάνεται «κουρασμένη από το ξύρισμα» και αποφάσισε να αρχίσει να αφήσει τα γένια της να μακρύνουν έπειτα από προτροπή της συζύγου της, Τζεν.
Έτσι, κατέκτησε το ρεκόρ Γκίνες στις 8 Φεβρουαρίου 2023, παίρνοντας τη θέση της 75χρονης Βίβιαν Γουίλερ, της οποίας η γενειάδα είχε μήκος 25,5 εκατοστά.
Η Χάνεϊκατ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα υγείας: έχει ακρωτηριαστεί στο κάτω μισό του ενός της ποδιού πριν από πέντε χρόνια, αφού τραυματίστηκε σε αυτό και έπαθε βακτηριακή λοίμωξη στο νοσοκομείο.
Έχει επίσης χάσει το μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής της όρασης, αν και διατηρεί ακόμα την περιφερειακή της όραση.
Η ίδια σημειώνει ότι αντιμετωπίζει όλα αυτά τα προβλήματα υγείας χάρη στη θετική σκέψη.
«Αυτό που με βοήθησε να ξεπεράσω την απώλεια του ποδιού, των ματιών και των πάντων - ειλικρινά - ήταν ότι είχα κλείσει κρουαζιέρα», δήλωσε η 38χρονη Έριν.
Η απώλεια της όρασής της έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο στην απόφασή της να σταματήσει να ξυρίζεται. Mε τις ευλογίες της συζύγου της, η Χάνεϊκατ άρχισε να μεγαλώνει το μούσι της κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Όπως είπε, το γεγονός ότι όλοι φορούσαν μάσκες εκείνη την περίοδο τη βοήθησε να αποκτήσει περισσότερη αυτοπεποίθηση για τη γενειάδα της.
Η Έριν δήλωσε ότι η ζωή με ένα τόσο μακρύ μούσι έχει τα θετικά και τα αρνητικά της: κρύβει το διπλό πηγούνι της, αλλά κολλάει στα πάντα, όπως είπε.
Παρ' όλα αυτά, δήλωσε ότι ήταν ευχάριστο να κερδίσει ένα παγκόσμιο ρεκόρ για κάτι για το οποίο κάποτε ντρεπόταν.
Με πληροφορίες από Guardian
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών ακυρώθηκαν και οι συναυλίες του Βρετανού Εντ Σίραν
Η αμερικανική κυβέρνηση έχει δηλώσει ανοιχτά ότι στόχος της είναι η αλλαγή κυβέρνησης στην Αβάνα
Οι επόμενες εκλογές στην Ισπανία προβλέπονται το αργότερο για τον Αύγουστο του 2027
Νέα επιχείρηση βομβαρδισμών στο Ιράν μετά τις ενδιάμεσες εκλογές
Περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι παρακολούθησαν τη λειτουργία του ποντίφικα
Ολοκληρώθηκε η σύνοδος κορυφής ανάμεσα στον Σι Τζινπίνγκ και τον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Χάρι και η Μέγκαν επέστρεψαν στη Βρετανία τον περασμένο μήνα, έπειτα από έξι χρόνια διαμονής στις ΗΠΑ
Η στεγαστική επισφάλεια των ηλικιωμένων που αναδεικνύεται σε νέα πρόκληση για τις ευρωπαϊκές πολιτικές κοινωνικής προστασίας
Ο συνιδρυτής της Microsoft τάσσεται κατά της «αυτορρύθμισης»
Με κοινή ψήφο AfD και CDU
Σοβαρή παραβίαση ιατρικών δεδομένων - Η ομάδα ShinyHunters απειλεί με διαρροή
Τα δεδομένα μέχρι σήμερα δεν δείχνουν αυξημένο κίνδυνο
Η απίθανη ιστορία του Σίνγκο
Έκκληση για προστασία της ανθρωπιάς απέναντι στην εξέλιξη των μηχανών
Το πανεπιστήμιο αλλάζει πορεία μετά τον θάνατό του
Η εβδομάδα που έδειξε μέχρι πού φτάνει η δύναμή του
Στο Μαλιμπού, άνοιξε καταβόθρα κοντά στο σπίτι του Νίκολας Κέιτζ
Η ένταση κορυφώθηκε μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να ανανεώσει τη θητεία του προέδρου
Η ηλικιωμένη γυναίκα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το διαμέρισμα όπου ζούσε για 71 χρόνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.