- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Γιατί ενόχλησαν τη Μαλαισία τα «ΛΟΑΤΚΙ+ ρολόγια» της Swatch - Θα φυλακίζονται όσοι τα φορούν
«Ανήθικη» κατά την κυβέρνηση η σειρά στα χρώματα του ουράνιου τόξου
Μαλαισία: Με φυλάκιση απειλούνται όσοι φορούν ή πωλούν ρολόγια Swatch στα χρώματα του ουράνιου τόξου - Παράνομη η ομοφυλοφιλία στη μουσουλμανική χώρα.
Όσοι φορούν η πωλούν ρολόγια της ελβετικής μάρκας Swatch με χρώματα που παραπέμπουν στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ θα τιμωρούνται στο εξής με φυλάκιση τριών ετών στη Μαλαισία, αποφάσισε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας, ενόψει των περιφερειακών εκλογών του Σαββάτου, που θεωρούνται κρίσιμης σημασίας για το μέλλον του πρωθυπουργού Ανουάρ Ιμπραχίμ.
Η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ αντιμετωπίζει διακρίσεις σε αυτή τη μουσουλμανική χώρα όπου η ομοφυλοφιλία θεωρείται παράνομη. Οι ομοφυλόφιλοι διώκονται ποινικά, φυλακίζονται ή τους επιβάλλονται σωματικές τιμωρίες.
«Όποιος κατασκευάζει, εισάγει (…) ή έχει στην κατοχή του» αυτού του είδους τα προϊόντα κινδυνεύει στο εξής να καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών ετών, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Σε όσους τα φορούν ή τα πωλούν θα επιβάλλεται επίσης πρόστιμο ύψους περίπου 3.800 ευρώ.
«Η κυβέρνηση δεσμεύεται να εμποδίσει τη διασπορά στοιχείων που πλήττουν ή μπορεί να πλήξουν την ηθική», πρόσθεσε το υπουργείο.
Απαγορεύεται επίσης κάθε αναφορά στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ σε κουτιά, χαρτί περιτυλίγματος, αξεσουάρ ή άλλα αντικείμενα.
Προσέφυγε κατά της Μαλαισίας η Swatch
Τον Μάιο, τα καταστήματα ρολογιών Swatch σε 11 εμπορικά κέντρα της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της πρωτεύουσας Κουάλα Λουμπούρ ερευνήθηκαν από μια μονάδα της αστυνομίας. Ένα στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι κατασχέθηκαν 172 ρολόγια, συνολικής αξίας 12.700 ευρώ.
Δικαιολόγησε την κατάσχεση εξηγώντας ότι τα ρολόγια έφεραν τα γράμματα LGBT και τα έξι χρώματα-σύμβολα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, αντί για τα επτά του ουράνιου τόξου.
Με αφορμή την κατάσχεση, την οποία θεωρεί παράνομη και επιζήμια για τη φήμη της, η ελβετική εταιρεία προσέφυγε κατά της Μαλαισίας, με το σκεπτικό ότι τα πολύχρωμα ρολόγια της είναι «απλώς μια χαρούμενη και διασκεδαστική έκφραση της ειρήνης και της αγάπης».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Δεν αναγνωρίζει τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ η Μαλαισία
Το Σάββατο σε έξι Πολιτείες της Μαλαισίας θα διεξαχθούν εκλογές που θεωρούνται «βαρόμετρο» για τον Ανουάρ Ιμπραχίμ απέναντι στη συντηρητική, μουσουλμανική αντιπολίτευση που επικρίνει την κυβέρνηση ότι δεν φροντίζει να διαφυλάξει τις αξίες του Ισλάμ.
Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει πάντως ότι η κυβέρνησή του δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.