- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ρωσία: «Η Wagner δεν στρατολογεί νέα μέλη αυτή την περίοδο, αλλά ενδέχεται να το πράξει στο μέλλον»
Τι δήλωσε ο επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν
Wagner: «Σήμερα καθορίζουμε τις επόμενες αποστολές μας» δηλώνει ο Πριγκόζιν - Τι αναφέρει για το ενδεχόμενο νέων στρατολογήσεων
Ο επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, ανέφερε σε ηχητικό του μήνυμα που αναρτήθηκε στο Telegram ότι η ρωσική μισθοφορική οργάνωση δεν στρατολογεί μέλη αυτή την περίοδο, αλλά είναι πιθανό να το πράξει στο μέλλον.
Η τύχη της Wagner και του ίδιου του Πριγκόζιν παραμένει ασαφής μετά τη σύντομη, αποτυχημένη ανταρσία του στα τέλη Ιουνίου, με το Κρεμλίνο να έχει ανακοινώσει ότι κάποιοι μισθοφόροι θα αναχωρήσουν για τη Λευκορωσία.
Παρά ταύτα ο Πριγκόζιν συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν πέντε ημέρες μετά την ανταρσία και την προηγούμενη εβδομάδα συνελήφθη από τον φωτογραφικό φακό στην Αγία Πετρούπολη, όπου ο Πούτιν υποδέχθηκε Αφρικανούς ηγέτες.
Wagner: Το μήνυμα του Πριγκόζιν για το ενδεχόμενο νέων στρατολογήσεων
«Σήμερα καθορίζουμε τις επόμενες αποστολές μας, τα σχέδια για τις οποίες γίνονται ολοένα και πιο ξεκάθαρα. Αναμφίβολα αυτές οι αποστολές θα πραγματοποιηθούν στο όνομα του μεγαλείου της Ρωσίας», ανέφερε μια φωνή που έμοιαζε με του Πριγκόζιν στο μήνυμα, το οποίο αναρτήθηκε στο Grey Zone, ένα κανάλι στην πλατφόρμα Telegram που συνδέεται με τη Wagner.
Μετά την ανταρσία του Ιουνίου το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει ότι όσοι μαχητές της Wagner δεν συμμετείχαν σε αυτή μπορούν να ενταχθούν στον τακτικό στρατό υπογράφοντας συμβόλαια με το υπουργείο Άμυνας.
Σε μια προφανή αναφορά σε αυτό ο Πριγκόζιν δήλωσε ότι «δυστυχώς» κάποια μέλη της μισθοφορικής οργάνωσης πήγαν σε άλλες «δομές ισχύος», αλλά πρόσθεσε ότι επιθυμούν να επιστρέψουν.
«Εφόσον δεν αντιμετωπίζουμε ελλείψεις προσωπικού, δεν σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε νέα στρατολόγηση», τόνισε.
«Ωστόσο θα είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες προς εσάς αν παραμείνετε σε επαφή μαζί μας και μόλις η Πατρίδα χρειαστεί να δημιουργήσει μια νέα ομάδα που θα είναι σε θέση να προστατεύσει τα συμφέροντα της χώρας μας, σίγουρα θα αρχίσουμε να στρατολογούμε», πρόσθεσε.
Μετά την ανταρσία κάποιοι μαχητές της Wagner έχουν μεταφερθεί στη Λευκορωσία και έχουν αρχίσει να εκπαιδεύουν τον στρατό της. Παράλληλα την προηγούμενη εβδομάδα ο Πριγκόζιν είχε επισημάνει ότι η μισθοφορική οργάνωση είναι έτοιμη να ενισχύσει την παρουσία της στην Αφρική.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.