- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ρωσία: «Η Wagner δεν στρατολογεί νέα μέλη αυτή την περίοδο, αλλά ενδέχεται να το πράξει στο μέλλον»
Τι δήλωσε ο επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν
Wagner: «Σήμερα καθορίζουμε τις επόμενες αποστολές μας» δηλώνει ο Πριγκόζιν - Τι αναφέρει για το ενδεχόμενο νέων στρατολογήσεων
Ο επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, ανέφερε σε ηχητικό του μήνυμα που αναρτήθηκε στο Telegram ότι η ρωσική μισθοφορική οργάνωση δεν στρατολογεί μέλη αυτή την περίοδο, αλλά είναι πιθανό να το πράξει στο μέλλον.
Η τύχη της Wagner και του ίδιου του Πριγκόζιν παραμένει ασαφής μετά τη σύντομη, αποτυχημένη ανταρσία του στα τέλη Ιουνίου, με το Κρεμλίνο να έχει ανακοινώσει ότι κάποιοι μισθοφόροι θα αναχωρήσουν για τη Λευκορωσία.
Παρά ταύτα ο Πριγκόζιν συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν πέντε ημέρες μετά την ανταρσία και την προηγούμενη εβδομάδα συνελήφθη από τον φωτογραφικό φακό στην Αγία Πετρούπολη, όπου ο Πούτιν υποδέχθηκε Αφρικανούς ηγέτες.
Wagner: Το μήνυμα του Πριγκόζιν για το ενδεχόμενο νέων στρατολογήσεων
«Σήμερα καθορίζουμε τις επόμενες αποστολές μας, τα σχέδια για τις οποίες γίνονται ολοένα και πιο ξεκάθαρα. Αναμφίβολα αυτές οι αποστολές θα πραγματοποιηθούν στο όνομα του μεγαλείου της Ρωσίας», ανέφερε μια φωνή που έμοιαζε με του Πριγκόζιν στο μήνυμα, το οποίο αναρτήθηκε στο Grey Zone, ένα κανάλι στην πλατφόρμα Telegram που συνδέεται με τη Wagner.
Μετά την ανταρσία του Ιουνίου το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει ότι όσοι μαχητές της Wagner δεν συμμετείχαν σε αυτή μπορούν να ενταχθούν στον τακτικό στρατό υπογράφοντας συμβόλαια με το υπουργείο Άμυνας.
Σε μια προφανή αναφορά σε αυτό ο Πριγκόζιν δήλωσε ότι «δυστυχώς» κάποια μέλη της μισθοφορικής οργάνωσης πήγαν σε άλλες «δομές ισχύος», αλλά πρόσθεσε ότι επιθυμούν να επιστρέψουν.
«Εφόσον δεν αντιμετωπίζουμε ελλείψεις προσωπικού, δεν σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε νέα στρατολόγηση», τόνισε.
«Ωστόσο θα είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες προς εσάς αν παραμείνετε σε επαφή μαζί μας και μόλις η Πατρίδα χρειαστεί να δημιουργήσει μια νέα ομάδα που θα είναι σε θέση να προστατεύσει τα συμφέροντα της χώρας μας, σίγουρα θα αρχίσουμε να στρατολογούμε», πρόσθεσε.
Μετά την ανταρσία κάποιοι μαχητές της Wagner έχουν μεταφερθεί στη Λευκορωσία και έχουν αρχίσει να εκπαιδεύουν τον στρατό της. Παράλληλα την προηγούμενη εβδομάδα ο Πριγκόζιν είχε επισημάνει ότι η μισθοφορική οργάνωση είναι έτοιμη να ενισχύσει την παρουσία της στην Αφρική.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η διαδρομή ήταν μεγάλη για αυτοκίνητο», δήλωσε ο 69χρονος – «Δεν παραβίασε κανέναν νόμο», λέει η αστυνομία
Πώς γνωρίστηκε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας με την ολλανδικής καταγωγής Μαρί-Φρανς φαν Χελ
Το δημοσίευμα της Mirror - Η αγάπη του ζευγαριού για την Ελλάδα γεννήθηκε το 2011
Στην κομητεία Κάσγουελ
«Δεν θα επιτρέψουμε να σχηματιστεί απειλή στα σύνορά μας», ξεκαθαρίζει ο Εγιάλ Ζαμίρ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Νέο κεφάλαιο στη νομική περιπέτεια του καταδικασμένου μουσικού παραγωγού
Τις τελευταίες εβδομάδες είχαν ήδη ανακαλυφθεί δύο άλλες σήραγγες
O πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ έχει δεσμευτεί να συναντηθεί με τα θύματα του Αμερικανού παιδόφιλου
H σημασία της συμφωνίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
Η νέα πολιτική προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Μια γυναίκα από τη Δανία αποκαλύπτει πώς ο πρώην σύντροφός της την κακοποιούσε με μία συσκευή τατουάζ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - Περισσότεροι από 9 ποδοσφαιριστές τραυματίστηκαν
Υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών εντοπίστηκε στις πλατφόρμες της εταιρίας
Τα δύο μηνύματα στο Χ και η αντίδραση του δικηγόρου των διαβόητων αδελφών
Συναγερμός στο Κόβεντ Γκάρντεν
Οι αποκαλύψεις του BBC φέρνουν ανατροπές στην καριέρα του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού
Τέλος στο αντάρτικο κατά το οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 40.000 άνθρωποι από το 1984
Μέτρα κατά της καταναγκαστικής εργασίας παίρνει η Ουάσινγκτον
Η Ιταλία συνεχίζει να πλήττεται από το τέταρτο κατά σειρά κύμα καύσωνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.