- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας σε Οδησσό και περιοχές στα νότια και ανατολικά
Με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι
Ρωσο-ουκρανικός πόλεμος: Νέα επίθεση της Ρωσίας με αεροπορικές επιδρομές - Με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας εξαπέλυσαν τις πρώτες πρωινές ώρες επιδρομές από αέρος σε νότιες και ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας, χρησιμοποιώντας UAVs-καμικάζι και πιθανόν βαλλιστικούς πυραύλους, ανακοίνωσε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.
Η Οδησσός, λιμάνι στρατηγικής σημασίας στον νότο, η ομώνυμη περιφέρεια, όπως και οι περιφέρειες Μικολάιφ, Ντονιέτσκ, Χερσώνα, Ζαπορίζια και Ντνιπροπετρόφσκ απειλούνται από ρωσικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι, ανέφερε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία μέσω Telegram.
Κατά την ίδια πηγή, ο ρωσικός στρατός πιθανόν χρησιμοποιεί βαλλιστικούς πυραύλους σε επιθέσεις στην Πολτάβα, στην Τσερκάσι, στην Ντνιπροπετρόφσκ, στη Χαρκίβ και στην Κιρόβοχραντ.
Συστοιχίες της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας ενεργοποιήθηκαν για να αποκρούσουν την επιδρομή στο λιμάνι της Οδησσού, ανέφερε νωρίτερα μέσω Telegram ο Σερχίι Μπρατσούκ, εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης της ομώνυμης περιφέρειας.
«Οδησσός: Το μάχιμο έργο της αντιαεροπορικής άμυνας βρίσκεται σε εξέλιξη», ανέφερε ο κ. Μπρατσούκ, απαιτώντας οι πολίτες να μη δημοσιοποιούν πληροφορίες για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Στην Οδησσό (νότια) βρίσκεται το κυριότερο λιμάνι από το οποίο εξάγονταν ουκρανικά σιτηρά μέσω της Μαύρης Θάλασσας δυνάμει της συμφωνίας που υπέγραψαν στην Κωνσταντινούπολη παρά τον πόλεμο Κίεβο και Μόσχα τον Ιούλιο του 2022. Η ισχύς της συμφωνίας εξέπνευσε τα μεσάνυχτα, με απόφαση της Ρωσίας.
Η πόλη, το ιστορικό κέντρο της οποίας ενεγράφη τον Ιανουάριο στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς που κινδυνεύει, όπως καταρτίζεται από την UNESCO, έχει βομβαρδιστεί επανειλημμένα αφότου η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου 2022.
Ο Όλεχ Κίπερ, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της Οδησσού, προειδοποίησε από την πλευρά του μέσω Telegram πως θα πρέπει να αναμένονται «αρκετά κύματα» ρωσικών επιθέσεων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νομοθετική ρύθμιση περιορίζει τα smartphones στα σχολεία λόγω εθισμού και συγκέντρωσης
Η ανάλυση των New York Times
Στον νέο κόσμο κυριαρχεί η δύναμη. Στην οικονομία κυριαρχούν τα λίγα πανίσχυρα μονοπώλια. Στην παγκόσμια πολιτική οι τρεις υπερδυνάμεις.
Kαλεί τους Ιρανούς σε δράση κατά του καθεστώτος
15 χρόνια φυλάκισης μπορεί να επισύρουν οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει στην Ελλάδα ο διαχειριστής της ΜΚΟ Aegean Boat Report, Τόμι Όλσεν, ο οποίος συνελήφθη στο σπίτι του στο Τρόμσο της Νορβηγίας
Το Ιράν αποτελεί μέρος του άξονα «Κίνα-Ρωσία-Βόρεια Κορέα», μιας συμμαχίας που είχε στοχοποιηθεί και από τις προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις
Η τρέχουσα κρίση ενδέχεται να αποτελέσει μια κρίσιμη στιγμή για την Ευρωπαϊκή Ένωση
Ένα κράτος που είναι δομημένο πάνω στη θρησκεία, βασίζεται στον φανατισμό και έχει ως κινητήριο δύναμη την εχθροπάθεια δεν μπορεί παρά να βρεθεί απομονωμένο διεθνώς.
Γιατί οι πολίτες και η κυβέρνηση του Λιβάνου δεν αποτρέπουν τις δυνάμεις της Χεζμπολάχ από τις επιθέσεις τους εναντίον του Ισραήλ;
«Μόνη κερδισμένη η Ρωσία»
Στον πλανήτη πάντα κυριαρχούσε το δίκιο του ισχυρού, δεν υπήρχε ποτέ σταθερότητα ή βεβαιότητα, και η ειρήνη ήταν πάντοτε αποτέλεσμα κάποιου πολέμου (και καμιά φορά και η δημοκρατία)
Κατηγορείται για απόπειρα λαθρεμπορίας - Αυξάνεται η ζήτηση στην Ευρώπη και την Ασία
Η Βιέννη ενεργοποιεί μέτρα για να πέσει η τιμή στην αντλία
Καλείται να δώσει εξηγήσεις για τους χειρισμούς της και τις κατηγορίες περί συγκάλυψης
Η ένταση των ισραηλινών επιθέσεων στο Ιράν κλιμακώνεται
Οι ποινές μπορούν να περιλαμβάνουν έως και δύο χρόνια φυλάκισης
Η σταθερή δημοτικότητα της Εθνικής Συσπείρωσης και το μεγάλο λάθος των Σοσιαλιστών
Οι αρχές αναζητούν τρόπους για να αυξηθούν οι γάμοι και να τονωθεί η κατανάλωση
Τραυματισμοί ναυτών και δυσλειτουργίες στις υποδομές πλήττουν το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο του κόσμου
Μηδενική ανοχή από τους μουλάδες, μπαράζ συλλήψεων πολιτών στους δρόμους της Τεχεράνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.