Κοσμος

Μυστήριο με κυλινδρικό αντικείμενο που βρέθηκε σε παραλία στην Αυστραλία

«Μείνετε μακριά του», προειδοποιούν οι αρχές

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μυστήριο με κυλινδρικό αντικείμενο που βρέθηκε σε παραλία στην Αυστραλία

Είναι UFO; Οργιάζουν οι θεωρίες για την προέλευση μυστηριώδους αντικειμένου που ξεβράστηκε σε παραλία στην Αυστραλία

Άφωνοι έμειναν οι ντόπιοι και οι αρχές στη Δυτική Αυστραλία, από τεράστιο μεταλικό κυλινδρικό αντικείμενο που ξεβράστηκε την Κυριακή σε παραλία κοντά στην περιοχή Green Head.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν πιστεύει ότι το αντικείμενο προέρχεται από εμπορικό αεροσκάφος, ωστόσο δεν είναι σίγουρη για την προέλευσή του και το αντιμετωπίζει ως επικίνδυνο. Γι' αυτό τον λόγο, η παραλία κοντά στο Jurien Bay έχει αποκλειστεί και το κυλινδρικό αντικείμενο φρουρείται.

«Το μέτρο αυτό λήφθηκε για να διασφαλιστεί η διατήρηση πιθανών αποδεικτικών στοιχείων και να διευκολυνθεί η περαιτέρω εξέταση από εμπειρογνώμονες», τονίζει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Η αστυνομία απέρριψε αμέσως τη θεωρία ότι το αντικείμενο προέρχεται από την πτήση MH370, η οποία εξαφανίστηκε στο ταξίδι της από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο τον Μάρτιο του 2014.

«Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε την κοινότητα ότι συμμετέχουμε ενεργά σε μια συλλογική προσπάθεια με διάφορες πολιτειακές και ομοσπονδιακές υπηρεσίες για να προσδιορίσουμε την προέλευση και τη φύση του αντικειμένου», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι αστυνομικοί.

«Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και μέχρι να υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες, καλούμε όλους να απέχουν από την εξαγωγή συμπερασμάτων», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ήρθε από το Διάστημα;

Έρευνες για την προέλευσή του διεξάγει και η Διαστημική Υπηρεσία της Αυστραλίας.

«Η υπηρεσία εργάζεται για να επιβεβαιώσει αν το αντικείμενο θα μπορούσε να είναι μέρος ενός ξένου διαστημικού οχήματος που έχει ξεβραστεί στην ακτή. Βρισκόμαστε σε επαφή με διεθνείς υπηρεσίες οι οποίες μπορεί να είναι σε θέση να παράσχουν πληροφορίες σχετικά με το αντικείμενο. Καθώς η προέλευση του αντικειμένου είναι άγνωστη, η κοινότητα θα πρέπει να αποφύγει τον χειρισμό ή την προσπάθεια μετακίνησής του», δήλωσε σχετικά εκπρόσωπος.

Η δρ Άλις Γκόρμαν, ειδική στον τομέα της διαστημικής αρχαιολογίας, δήλωσε ότι πιστεύει ότι το αντικείμενο είναι φιάλη καυσίμου που προέρχεται από το τρίτο στάδιο του πυραύλου Polar Satellite Launch Vehicle της Ινδίας, όπως πολλοί έχουν προτείνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Είναι εκπληκτικό επειδή πρόκειται για ένα τόσο μεγάλο θραύσμα. Και σε κάνει να αναρωτιέσαι τι συνέβαινε εκείνη τη στιγμή, αν ίσως ένα θαλάσσιο καιρικό φαινόμενο το απομάκρυνε και το έφερε στην ξηρά», δήλωσε η ίδια.

Και πρόσθεσε: «Είναι όμως πολύ ενδιαφέρον και αποτελεί έναν τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μπορούν να έρθουν "κοντά" στο διάστημα, καθώς συχνά αυτά τα πράγματα μετατρέπονται σε αναμνηστικά. Στους ανθρώπους αρέσει να κρατούν κάποια διαστημικά σκουπίδια».

Η Gorman προειδοποίησε ότι ο κύλινδρος ενδέχεται να περιέχει τοξικά υλικά. «Πολλά καύσιμα πυραύλων είναι στην πραγματικότητα αρκετά τοξικά, παρόλο που αυτός εδώ υπάρχει εδώ και καιρό και σαφώς δεν έχει σκοτώσει κανένα από τα πράγματα που αναπτύσσονται πάνω του», σημείωσε, τονίζοντας ότι πιθανόν το αντικείμενο τώρα είναι γεμάτο «χώμα και άμμο».

Το επόμενο βήμα περιλαμβάνει τον εντοπισμό της πραγματικής του προέλευσης και την επιστροφή του στην αρχική χώρα προέλευσής του, σύμφωνα με τη Συνθήκη του ΟΗΕ για το Διάστημα.

Με πληροφορίες από Guardian

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ