Κοσμος

Αυστραλία: «Σβήνουν» οι ελπίδες για τους στρατιωτικούς μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου

«Βρέθηκαν συντρίμμια» αναφέρει ο υπουργός Άμυνας της Αυστραλίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυστραλία: «Σβήνουν» οι ελπίδες για τους στρατιωτικούς μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου
©EPA/YOAN VALAT

Αυστραλία: Εξανεμίζονται οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί οι στρατιωτικοί που αγνοούνται μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου  στο οποίο επέβαιναν - Όσα δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της  Αυστραλίας  Ρίτσαρντ Μαρλς

Ο υπουργός Άμυνας της Αυστραλίας δήλωσε σήμερα πως λίγες ελπίδες υπάρχουν να βρεθούν ζωντανά τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του στρατιωτικού ελικοπτέρου που συνετρίβη στη θάλασσα ανοικτά της πολιτείας Κουίνσλαντ.

Το ελικόπτερο MRH-90 συμμετείχε σε στρατιωτικά γυμνάσια με την ονομασία Talisman Sabre, τα οποία πραγματοποιούνται από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία με τη συμμετοχή 30.000 στρατιωτικών, όταν συνετρίβη αργά το βράδυ της Παρασκευής στα ύδατα κοντά στο Νησί Χάμιλτον, περίπου 890 χιλιόμετρα βόρεια του Μπρισμπέιν.

Υπουργός Άμυνας της Αυστραλίας: « Βρέθηκαν συντρίμμια»

«Υπήρξε ένα καταστροφικό συμβάν και με κάθε ώρα που περνάει γίνεται σαφές πως χάνεται κάθε ελπίδα να βρεθουν οι στρατιώτες», δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο υπουργός Άμυνας Ρίτσαρντ Μαρλς.

Ο Μαρλς δήλωσε πως κατά την επιχείρηση διάσωσης, στην οποία συμμετέχουν εκατοντάδες στρατιωτικού προσωπικού, βρέθηκαν «σημαντικά συντρίμμια» από το ελικόπτερο. Ο στόλος των MRH-90 θα καθηλωθεί μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα σχετικά με τη συντριβή, πρόσθεσε.

Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων Άνγκους Κάμπελ δήλωσε πως η περισυλλογή των πτωμάτων των τεσσάρων αεροπόρων δεν θα είναι εύκολη εξαιτίας ισχυρών ρευμάτων, όμως η επιχείρηση συνεχίζεται.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να φέρουμε τους συναδέλφους μας πίσω στις οικογένειές τους», δήλωσε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ