Κοσμος

Τσιμεντωμένη σε τοίχο βρέθηκε γυναίκα στην Αυστραλία - Δολοφονήθηκε πριν από 13 χρόνια

Πώς αποκαλύφθηκε το έγκλημα πριν από λίγους μήνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μία 38χρονη γυναίκα που δολοφονήθηκε πριν από 13 χρόνια βρέθηκε τσιμεντωμένη σε τοίχο
© Youtube

Αυστραλία: Δολοφονημένη 38χρονη τσιμεντωμένη σε τοίχο - Η μακάβρια αποκάλυψη 13 χρόνια μετά

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκαν πριν από λίγους μήνες οι αρχές. Η Τάνια Λι Γκλόβερ δολοφονήθηκε στην Αυστραλία πριν από 13 χρόνια και λείψανά της βρέθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο πίσω από έναν τσιμεντένιο τοίχο σε υπόγειο συγκροτήματος διαμερισμάτων στο Alderley στα προάστια του Brisbane. 

Σύμφωνα με το CNN, η 38χρονη τότε γυναίκα αντιμετώπιζε προβλήματα όρασης και ακοής. Η σορός της εντοπίστηκε, όταν καθαρίστριες βρήκαν τον περασμένο Δεκέμβριο τα λείψανα της πίσω από έναν τσιμεντένιο τοίχο και άμεσα κάλεσαν τις αρχές. Χρειάστηκαν οκτώ μήνες για να επιβεβαιώσουν οι αρχές την ταυτότητα της Γκλόβερ χρησιμοποιώντας το DNA και τις βάσεις δεδομένων.

Οι ντετέκτιβ πιστεύουν ότι είχε τσιμεντωθεί εκεί το 2009 ή το 2010. «Είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι μπορούμε να δώσουμε ένα όνομα και ένα πρόσωπο σε αυτή την τραγική ανακάλυψη», είπε ο Massingham.

Σε μια έκκληση για πληροφορίες νωρίτερα φέτος, η αστυνομία είπε ότι πίστευε ότι ήταν νεκρή τουλάχιστον από το 2015, αλλά μπορεί να είχε πεθάνει ήδη από το 2009. Μια κοινή έρευνα του Κουίνσλαντ και της ομοσπονδιακής αστυνομίας διαπίστωσε ότι ο Γκλόβερ μετακόμισε στο Κουίνσλαντ από τη Νέα Νότια Ουαλία το 2006 και ζούσε στο εσωτερικό προάστιο του Μπρίσμπεϊν της Κοιλάδας Fortitude. Δεν είχε δηλωθεί η εξαφάνισή της, αλλά οι γονείς της είναι ακόμα ζωντανοί και έχουν πλέον ενημερωθεί για τον θάνατό της.

Δεν την αναζήτησε κανείς

«Οι πληροφορίες λένε ότι ήταν πολύ κλειστή στον εαυτό της, είχε έναν πολύ ήσυχο και συγκρατημένο τρόπο ζωής και δεν ήταν ενεργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», είπε ο επιθεωρητής Andrew Massingham. Οι γονείς της δήλωσαν στις αρχές ότι δεν είχαν επαφές μαζί της και «δεν μπήκαν στον κόπο να την αναζητήσουν», γιατί θεώρησαν ότι μετακόμισε σε κάποιο άλλο σημείο της χώρας.

Το επόμενο κομμάτι στο παζλ του θρίλερ είναι να προσπαθήσουμε να διαπιστώσουμε ποιος γνώριζε την κ. Γκλόβερ, ώστε οι αρχές να δημιουργήσουν το προφίλ της γυναίκας «και να προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε τυχόν άτομα που μπορεί να ήθελαν να τη βλάψουν ή που είχαν κίνητρα να το κάνουν». Η υπόθεση ήταν περίεργη, είπε η αστυνομία.

«Δεν έχουμε ακόμη αποδείξει γιατί κάποιος… θα στόχευε μια ευάλωτη ανύπαντρη γυναίκα με αυτόν τον τρόπο και θα προχωρούσε στο να πετάξει το σώμα της με τον τρόπο και τη φύση που έχουμε παρατηρήσει», είπε ο Massingham. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY