Κοσμος

Viral η πύρινη ομιλία της Fran Drescher για την απεργία των ηθοποιών στο Χόλιγουντ (βίντεο)

Γιατί όλοι μιλούν σήμερα για την «Νταντά»

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Fran Drescher
© EPA / ETIENNE LAURENT

Fran Drescher: Η ομιλία για την απεργία των ηθοποιών στο Χόλιγουντ - Η «αντικαπιταλίστρια» «Νταντά» και το ξέσπασμα

Η Fran Drescher, η θρυλική πρωταγωνίστρια της σειράς «The Nanny» και πρόεδρος του SAG-AFTRA, σε έναν πύρινο λόγο αναφέρθηκε στα δικαιώματα των ηθοποιών, τη στιγμή που το Hollywood έχει παραλύσει από την απεργία σεναριογράφων και ηθοποιών

«Ντροπή τους! Στέκονται στη λάθος πλευρά της ιστορίας», είπε μιλώντας με ένταση στην viral -πλέον- ομιλία της η Fran Drescher και πρόσθεσε: «Χάνουν χρήματα δεξιά και αριστερά ενώ την ίδια στιγμή δίνουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στους CEO τους. Είναι αηδιαστικό. Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι σημαντικό γιατί αυτό που συμβαίνει σε εμάς συμβαίνει σε όλους τους τομείς της εργασίας, όταν οι εργοδότες κάνουν τη Wall Street και την απληστία προτεραιότητά τους και ξεχνούν τους βασικούς συντελεστές που κάνουν τη μηχανή να λειτουργεί». 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η Fran Drescher υποστήριξε ότι οι ηθοποιοί και οι σεναριογράφοι «είμαστε τα θύματα εδώ. Είμαι συγκλονισμένη από τον τρόπο με τον οποίο μας συμπεριφέρονται οι άνθρωποι με τους οποίους συναλλασσόμαστε. Δεν μπορώ να το πιστέψω, ειλικρινά, πόσο μακριά είμαστε σε τόσα πολλά πράγματα. Πώς επικαλούνται τη φτώχεια, ότι χάνουν χρήματα δεξιά και αριστερά όταν δίνουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στους CEO τους. Είναι αηδιαστικό. Ντροπή τους. Στέκονται στη λάθος πλευρά της ιστορίας. Οι εταιρίες αρνήθηκαν ουσιαστικά να δεσμευθούν σε ορισμένα θέματα και σε άλλα ύψωσαν τοίχους απέναντί μας. Μέχρι να διαπραγματευθούν πράγματι με καλή πίστη δεν μπορούμε να αρχίσουμε να προσεγγίζουμε μια συμφωνία». 

Η Fran Drescher είχε εκφράσει τις ανησυχίες της αρκετά χρόνια τώρα. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι μετά από παρεμβάσεις της, το 2017 το New York Magazine είχε γράψει για εκείνη: «Η νέα αγαπημένη σας αντικαπιταλιστική εικόνα είναι η Fran Drescher». 

Ολόκληρη η ομιλία της Fran Drescher

Fran Drescher: Από το «The Nanny» στην πολιτική

Η Fran Drescher γεννήθηκε στην περιοχή Κουίνς της Νέας Υόρκης σε μία εβραϊκή οικογένεια το 1957. Το 1977, σε ηλικία μόλις 21 ετών και ενώ φοιτούσε στο Hillcrest High School γνώρισε τον Peter Marc Jacobson τον οποίο και παντρεύτηκε.

Πρώτη φορά εμφανίστηκε σε ταινία του Hollywood σε δεύτερο ρόλο στο «Saturday Night Fever», με πρωταγωνιστή τον John Travolta, αλλά και στην ταινία «This is Spinal Tap», όπου υποδύθηκε τη δημοσιογράφο Bobbi Flekman. Η απόλυτη αναγνώριση ήρθε με τη σειρά «The Nanny», όπου υποδύθηκε την νταντά Fran Fine. Η σειρά, την οποία παρήγαγε και συνέγραψε με τον Peter Marc Jacobsen, προβλήθηκε στο δίκτυο CBS από το 1993 έως το 1999 και της χάρισε δύο υποψηφιότητες για Emmy και δύο Χρυσές Σφαίρες.

Η Fran Drescher νόσησε από καρκίνο και όταν βγήκε νικήτρια από την περιπέτεια αυτή έγραψε το μυθιστόρημα με τίτλο «Cancer Schmancer», στο οποίο μίλησε για την εμπειρία της από τη θεραπεία για την ασθένεια και τα οκτώ χρόνια λανθασμένης διάγνωσης που προηγήθηκαν. Όλα τα χρόνια της καριέρας της υπήρξε ενεργή πολιτικά. Το 2008 υποστήριξε την Χίλαρι Κλίντον για την προεδρία. Είχε δηλώσει και το δικό της ενδιαφέρον για τη θέση του γερουσιαστή της Νέας Υόρκης, ωστόσο, δεν διεκδίκησε την κούρσα. 

Η ίδια από το 2017, η Fran Drescher έχει περιγράψει τον εαυτό της ως «αντικαπιταλίστρια».

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ