- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Πούτιν λέει πως δεν είχε «την παραμικρή αμφιβολία» για την αντίδραση των Ρώσων στην ανταρσία
Τι είπε στον Σεργκέι Μέλικοφ
Ρωσία - Wagner: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν λέει πως δεν είχε «την παραμικρή αμφιβολία» για την αντίδραση των Ρώσων στην ανταρσία
«Δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία», είπε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, για την υποστήριξη των Ρώσων κατά τη διάρκεια της πρόσκαιρης ανταρσίας των μισθοφόρων της Wagner, η οποία τον έφερε αντιμέτωπο το Σάββατο με τη μεγαλύτερη πρόκληση από τότε που ανήλθε στην εξουσία, πριν από 23 χρόνια.
«Δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία για την αντίδραση (του λαού) στο Νταγκεστάν και σε ολόκληρη τη χώρα», είπε ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου στον Σεργκέι Μέλικοφ, τον ηγέτη αυτής της δημοκρατίας στο νότιο τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σύμφωνα με απόσπασμα που μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση.
Είχε προηγηθεί η διαβεβαίωση του Μέλικοφ ότι «δεν υπάρχει ούτε ένας στο Νταγκεστάν που να μην υποστήριξε τις αποφάσεις που έλαβε η ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις 24 Ιουνίου», όταν εκδηλώθηκε η ανταρσία της Wagner.
Wagner: Ο αντίκτυπος της ανταρσίας
Η ανταρσία του επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, κλόνισε την εικόνα της ρωσικής πολεμικής μηχανής, μεσούσης της εισβολής στην Ουκρανία, όπου οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν εξαπολύσει αντεπίθεση για την απελευθέρωση κατεχόμενων εδαφών.
Επί αρκετές ώρες, μισθοφόροι της Wagner είχαν καταλάβει ένα στρατιωτικό διοικητήριο στο Ροστόφ (νοτιοδυτικά) και άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ενώ κινήθηκαν απειλητικά προς τη Μόσχα, σταματώντας τελικά περίπου 200 χιλιόμετρα από τη ρωσική πρωτεύουσα.
Ο Πριγκόζιν διαβεβαίωσε εκ των υστέρων ότι η ανταρσία του δεν είχε στόχο την ανατροπή της ρωσικής ηγεσίας, αλλά τη σωτηρία της Wagner – που κινδύνευε να απορροφηθεί από τον ρωσικό στρατό την 1η Ιουλίου.
Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) αφηγήθηκε ότι κάτοικοι του Ροστόφ επευφημούσαν τους μισθοφόρους της Wagner όταν το απόγευμα του Σαββάτου υποχώρησαν – κατ’ εντολήν του Πριγκόζιν – για να αποτραπεί η αιματοχυσία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η Ελλάδα παίζει ήδη ρόλο σταθεροποιητή και την επόμενη μέρα θα είναι ακόμη πιο κρίσιμη», τόνισε στην ATHENS VOICE o Αμερικανός διπλωμάτης
Ο αποκλεισμός του mobile internet έχει δυσαρεστήσει πολλούς Ρώσους τους τελευταίους μήνες
Όσα άλλαξαν τις τελευταίες ημέρες σε πολλές εταιρείες
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών αναμένεται σήμερα το βράδυ στο Ισλαμαμπάντ, μαζί με μια μικρή ομάδα αντιπροσώπων
Η συγκινητική ιστορία του πιτσιρικά που έκλεψε την παράσταση
Η ακρίβεια στα καύσιμα λόγω του πολέμου στο Ιράν και η οικονομική αβεβαιότητα βουλιάζουν τα ποσοστά αποδοχής του
Η μακροσκελής ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες δασικές πυρκαγιές στην ιστορία της Ιαπωνίας, δεύτερη σε έκταση μετά από εκείνη του 2025 στο Όφουνατο
Επιχειρησιακό πλαίσιο για το Άρθρο 42.7 με φόντο τις δηλώσεις Τραμπ
Γυναίκα περιγράφει τη διαδικασία λίγο πριν το τέλος
Έκθεση προειδοποιεί για ζοφερές προοπτικές το 2026
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του ο γνωστός ράπερ
Νέα διαγραφή καναλιών λόγω παραβίασης όρων - Εντείνεται η ανησυχία για επικίνδυνες πρακτικές
«Ποιον από τους δύο;» είπε ατάραχη στους αστυνομικούς - Πιθανή η θανατική ποινή
Ο Μοράντε ντε λα Πουέμπλα περιγράφει τον «πιο επώδυνο τραυματισμό της ζωής του» μετά την επίθεση ταύρου στη Σεβίλλη
Το απίστευτο ατύχημα κατά τη διάρκεια οδικού ταξιδιού στην έρημο και η δραματική επιχείρηση διάσωσης με σχοινιά
Τι είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τον δούκα του Σάσεξ
Ποιες άλλες περιοχές χτύπησε η Μόσχα
«Η ΕΕ να φορολογήσει τα έκτακτα κέρδη»
Αλλαγή πλάνων από την Ουάσιγκτον
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.