- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καταργεί τις διακρίσεις φύλου στις στολές της αεροπορική εταιρία στην Αυστραλία
Αναθεωρεί τους κανονισμούς της ώστε «να αντικατοπτρίζει καλύτερα τις σύγχρονες προσδοκίες»
Αυστραλία: Η αεροπορική εταιρεία Qantas καταργεί τις στολές με βάση το φύλο - Η νέα γραμμή ακολουθεί τα αιτήματα των συνδικάτων.
Η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καταργήσει τις στολές της με βάση το φύλο, επιτρέποντας στο ανδρικό πλήρωμα καμπίνας να μακιγιάρεται και στο γυναικείο προσωπικό να πάψει να φοράει ψηλοτάκουνα παπούτσια.
Η Qantas δήλωσε ότι είχε αναθεωρήσει τους κανονισμούς της ώστε να αντικατοπτρίζει καλύτερα τις σύγχρονες προσδοκίες και να καταστήσει τις στολές πιο άνετες για το προσωπικό της που προέρχεται από "διαφορετικά πολιτιστικά υπόβαθρα".
Η εταιρεία είχε στο παρελθόν επικριθεί για τον άκαμπτο κώδικα ενδυμασίας της, σύμφωνα με τον οποίο απαγορευόταν στους πιλότους να έχουν μουστάκι, υπήρχε όριο στο μήκος της φαβορίτας του πληρώματος και καθορίζονταν οι ιδανικές αποχρώσεις για το μακιγιάζ ματιών.
Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές ακολουθούν τα αιτήματα των συνδικάτων, τα οποία προέτρεπαν την Qantas να καταργήσει την υποχρέωση να μακιγιάρεται το γυναικείο προσωπικό.
«Η μόδα εξελίσσεται και το ίδιο και οι κατευθυντήριες γραμμές μας ως προς το στυλ (του προσωπικού μας) με την πάροδο των ετών», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της.
Οι νέες στολές θα καταργήσουν τις παλιές κατηγορίες που διακρίνονταν σε "ανδρικές" και "γυναικείες"
«Τα πρότυπά μας που αφορούν τις στολές αντανακλούσαν πάντα την εποχή», προστίθεται.
Η Qantas είπε ότι οι νέες «κατευθυντήριες γραμμές για το στυλ και την υγιεινή» θα αντικαταστήσουν τις παλιές κατηγορίες στολών που διακρίνονταν σε "ανδρικές" και "γυναικείες".
Πλέον, το πλήρωμα καμπίνας μπορεί να επιλέξει να φορέσει μακιγιάζ ή όχι, να φορέσει ίσια παπούτσια και να έχει μακριά μαλλιά, αρκεί να τα έχει πιασμένα αλογοουρά ή κότσο σινιόν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ στο Truth Social
Στους 450.000 έφθασαν οι εκτοπισμένοι από τον Λίβανο
«Όσοι δεν καταθέσουν τα όπλα θα φέρουν την ευθύνη για τις συνέπειες», τόνισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ
Η πρώτη φορά από την αρχή του πολέμου που το Τελ Αβίβ πλήττει εθνικές υποδομές του Ιράν
Απορρίφτηκε το αίτημα Τραμπ για άνευ όρων παράδοση της Ισλαμικής Δημοκρατίας
Ισραήλ και ΗΠΑ συνεχίζουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους κατά του Ιράν
«Εχθρό» χαρακτήρισε το Ιράν ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σκοπεύει μετά την επίθεση στο Ιράν να στραφεί προς την Κούβα
Τα αεροσκάφη αυτά είναι ικανά να μεταφέρουν έκαστο έως 24 πυραύλους κρουζ
«Είμαστε σε αναβαθμισμένο επίπεδο ετοιμότητας», δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας
Από τη στιγμή που θα πάρει εντολή δράσης θα χρειαστεί πέντε ημέρες για να σηκώσει άγκυρες
Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ένα τάνκερ στα Στενά του Ορμούζ
Αναβαθμίστηκε ο συναγερμός στα Στενά του Ορμούζ
Ύστερα από πλήγμα σε βρετανική βάση, πολλές χώρες έχουν αναπτύξει στρατιωτικά μέσα στην Κύπρο
Έντονη κριτική κατά του βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ
Το Ιράν δεν είναι πια ο «νταής της Μέσης Ανατολής», λέει ο Αμερικανός πρόεδρος
Δέχτηκε επίθεση μέσα στη φυλακή από συγκρατούμενό του
Αναμένουν ενημέρωση για τις πτήσεις επαναπατρισμού μετά την επιχείρηση αναχαίτισης drone
12 επιλεγμένα άρθρα γνώμης κι explainers
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.