- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στη Κίνα ο Έλον Μασκ: Ταξιδεύει στη δεύτερη μεγαλύτερη παγκόσμια αγορά της Tesla
Πρώτη επίσκεψη μετά το 2020 - Θα συναντηθεί με υψηλόβαθμους αξιωματούχους
Ο Έλον Μασκ αναμένεται να ταξιδέψει στην Κίνα αυτή την εβδομάδα - Θα επισκεφθεί το εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Έλον Μασκ αναμένεται να επισκεφθεί την Κίνα αυτή την εβδομάδα, όπως δήλωσαν τρεις άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα, πραγματοποιώντας την πρώτη επίσκεψη του στη χώρα μετά από τρία χρόνια.
Ο Μασκ αναμένεται να συναντήσει υψηλόβαθμους Κινέζους αξιωματούχους και να επισκεφθεί το εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη, δήλωσαν δύο από τις πηγές.
Δεν ήταν άμεσα σαφές ποιους θα συναντήσει ο Μασκ και τι θα συζητήσει μαζί τους. Οι άνθρωποι που γνωρίζουν για την επίσκεψή του, αρνήθηκαν να αναφέρουν τα ονόματά τους επικαλούμενοι λόγους ιδιωτικότητας.
Η Tesla και το Γραφείο του Κρατικού Συμβουλίου Ενημέρωσης της Κίνας δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα για να σχολιάσουν το θέμα.
Το πρακτορείο Reuters είχε μεταδώσει τον Μάρτιο ότι ο Μασκ σχεδιάζει να επισκεφθεί την Κίνα και πως επιδιώκει να συναντηθεί με τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Γιάνγκ στις αρχές Απριλίου, με την ακριβή ημερομηνία της συνάντησης να εξαρτάται από το πόσο διαθέσιμος θα είναι ο Λι.
Δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Tesla μετά τις ΗΠΑ η Κίνα
Η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Tesla μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και το εργοστάσιό της στη Σαγκάη είναι η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Ο Μασκ είναι επίσης ιδιοκτήτης της πλατφόρμας του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Twitter, το οποίο είναι απαγορευμένο στην Κίνα, αν και ορισμένοι πολίτες της έχουν πρόσβαση μέσω των εικονικών ιδιωτικών δικτύων (VPN).
Το ταξίδι αυτό θα είναι το πρώτο του Μασκ στην Κίνα από τότε που έκανε το διαδίκτυο να παραμιλάει χορεύοντας στη σκηνή κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στο εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη στις αρχές του 2020.
Θα πραγματοποιηθεί επίσης σε μια χρονική στιγμή που η Tesla ασχολείται με πολλαπλά θέματα, περιλαμβανομένου ενός εντεινόμενου ανταγωνισμού με τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες που εξάγουν τα δικά τους ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς η ζήτηση στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων του κόσμου αποδυναμώνεται.
Το σχέδιο επέκτασης της Tesla στην κινεζική αγορά
Η Tesla μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε καμία ενημέρωση για τα σχέδιά της να αυξήσει την παραγωγή σε 450.000 αυτοκίνητα ετησίως στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη, παρότι είχε αναφέρει τον Απρίλιο ότι μπορεί να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο στη Σαγκάη που θα παράγει συσσωρευτές Megapack.
Η εταιρεία έχει υποβάλει στις τοπικές κινεζικές αρχές σχέδια επέκτασης των δυνατοτήτων παραγωγής συστημάτων μετάδοσης ισχύος στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη που θα ανέρχονται στις 1,7 εκατομμύρια μονάδες ετησίως.
Ο κρατικός σχεδιαστής της Κίνας παλεύει με το πλεόνασμα δυναμικότητας στην αυτοκινητοβιομηχανία της με περισσότερους από 100 παίκτες και είναι επιφυλακτικός όσον αφορά την έγκριση νέας παραγωγικής δυναμικότητας.
Ο Μασκ είχε δηλώσει στο CNBC νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι «υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί ως προς τις δυνατότητές μας να επεκταθούμε» προσθέτοντας ότι «δεν είναι θέμα ζήτησης».
Στην ίδια συνέντευξη, ο Μασκ ανέφερε ότι οι εντάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας «πρέπει να ανησυχούν τον καθένα».
Η Tesla χτίζει ένα εργοστάσιο στο Μεξικό το οποίο αναμένεται να παράγει ένα χαμηλότερου κόστους ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα βασίζεται στην πλατφόρμα της επόμενης γενιάς αυτοκινήτων της.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι δήλωσε ο κυβερνητικός σύμβουλος για την τρομοκρατία μετά την επίθεση στο Γκόλντερς Γκριν
Οι τιμές του πετρελαίου έχουν εκτοξευθεί μετά την έναρξη του πολέμου στις 28 Φεβρουαρίου
Ψέκασε με άγνωστη ουσία τρεις αστυνομικούς στο Τόκιο
Η Joby Aviation στοχεύει πλέον στο δεύτερο μισό του 2026 για την έναρξη εμπορικών πτήσεων
«Έχει χαθεί η επαφή με 11 πλοία», δηλώνουν οι ακτιβιστές
Η ιστορική μνήμη των συμβόλων ενός κόσμου που – κάπου – υπάρχει ακόμα
«Οι βασικοί θεσμοί δεν λειτουργούν», λέει ο Ντρόζντιακ για την Αμερική του Τραμπ
Eίχε κλείσει το 2024 έπειτα από περισσότερες από 23.000 καταγγελίες για εγκληματικές δραστηριότητες
Η Ελλάδα απάντησε στον ΟΗΕ ότι ο όρος «Τουρκικά Στενά» δεν υφίσταται βάσει των διεθνών συνθηκών
Συζήτηση 90 λεπτών με εστίαση σε εκεχειρία στην Ουκρανία, Μέση Ανατολή και ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα
Εκρηκτική κατάθεση για το OpenAI
Ο Μουχούζι Καϊνερουγκάμπα δηλώνει 14% Έλληνας και ανακοίνωσε επίσκεψη στην Ελλάδα
Δεν ήταν, πάντως, η πρώτη φορά που βρέθηκε στο επίκεντρο για αντίστοιχο «ολίσθημα»
Τι υποστηρίζουν οι εισαγγελείς ότι σημαίνει η ανάρτηση «86-47» που σχημάτισε με κοχύλια
Το Πεντάγωνο και το Πολεμικό Ναυτικό απορρίπτουν τις καταγγελίες
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τα χρήματα δόθηκαν για την προσωπική του ασφάλεια
Έχει δεμένα πάνω του όπλα, μαχαίρια και πυρομαχικά
Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα με call centers στα Τίρανα - Συλλήψεις και κατασχέσεις
Ο Σουλτάν Κοσέν μιλά για τους καθημερινούς πόνους και το όνειρό του να περπατήσει ξανά ελεύθερα
Mε αφορμή το περιστατικό στο δείπνο του Λευκού Οίκου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.