- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Συνεχίζεται η «κατάρα» των τσιτάχ στην Ινδία - Πέθαναν ακόμα δύο μικρά σε εθνικό πάρκο της χώρας
Έχουν κηρυχθεί επισήμως εξαφανισμένα από την ινδική κυβέρνηση το 1952
Ινδία: Δύο μικρά τσιτάχ πέθαναν σε εθνικό πάρκο - Ήταν τα πρώτα που γεννήθηκαν στην χώρα εδώ και πάνω από 70 χρόνια - Έχουν κηρυχθεί επισήμως εξαφανισμένα από την ινδική κυβέρνηση το 1952
Δύο μικρά τσιτάχ έχασαν τη ζωή τους και ένα τρίτο βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση σε εθνικό πάρκο στο κρατίδιο Madhya Pradesh της Ινδίας. Ένα ακόμη μικρό πέθανε στο εθνικό πάρκο την Τρίτη.
Τα μικρά ήταν τα πρώτα που γεννήθηκαν στην Ινδία εδώ και πάνω από 70 χρόνια, αφού τα ζώα είχαν κηρυχθεί επισήμως εξαφανισμένα από τη χώρα. Ένα θηλυκό τσιτάχ που μεταφέρθηκε πέρυσι από τη Ναμίμπια στην Ινδία τα είχε φέρει στον κόσμο τον Μάρτιο.
Μετά από αυτό, η «μαμά» και τα τρία μικρά της τέθηκαν υπό παρακολούθηση, ανέφεραν οι αρχές του πάρκου σε δελτίο Τύπου. Η θερμοκρασία στο πάρκο είχε φτάσει σχεδόν τους 47 βαθμούς Κελσίου την Τρίτη και τα μικρά δεν φαινόταν να βρίσκονται σε «φυσιολογική κατάσταση», ανέφεραν.
Ήταν αδύναμα, λιποβαρή και εξαιρετικά αφυδατωμένα. Εν τέλει, τα δύο πέθαναν την Πέμπτη παρά τα μέτρα που ελήφθησαν για τη διάσωσή τους, ανέφεραν οι αρχές του πάρκου. Το τελευταίο κουτάβι της γέννας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και υποβάλλεται σε θεραπεία, είπαν.
Να θυμίσουμε πως τα τσιτάχ κηρύχθηκαν επισήμως εξαφανισμένα από την ινδική κυβέρνηση το 1952. Επανεντάχθηκαν στη χώρα πέρυσι στο πλαίσιο ενός φιλόδοξου προγράμματος επανένταξης για την ανασύσταση του είδους.
Οι ειδικοί της άγριας ζωής είχαν χαιρετίσει την επανεισαγωγή του ζώου, αλλά ορισμένοι προειδοποίησαν επίσης για τους πιθανούς κινδύνους για αυτά από άλλα αρπακτικά και τη μη ύπαρξη αρκετής λείας.
Οκτώ τσιτάχ μεταφέρθηκαν από τη Ναμίμπια στη χώρα τον Σεπτέμβριο του 2022, ενώ 12 μεταφέρθηκαν από τη Νότια Αφρική τον Φεβρουάριο του 2023.
Από αυτά, τρία τσιτάχ πέθαναν τους τελευταίους δύο μήνες. Ο θάνατος των τριών μικρών ανεβάζει τον απολογισμό σε έξι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Τόμας Μαρκλ υπέστη ακρωτηριασμό στο αριστερό του πόδι
Τι συμβαίνει με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και τη σύζυγό του, Ούσα;
Το βραβείο παρέλαβε η κόρη της
Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του του CEO της UnitedHealthcare Μπράιαν Τόμσον
Η πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια που την πρώτη θέση δεν καταλαμβάνει Ευρωπαίος ηγέτης
Η σημασία της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ
Δυο φορές ισόβια και 50 χρόνια στον 26χρονο δολοφόνο
Η πρόταση για εκείνα που θα μπορούσαν να ζητούνται από όσους επιθυμούν να επισκεφτούν τη χώρα
«Η αναγνώριση αυτή τιμά την ταυτότητά μας» δηλώνει η Τζόρτζια Μελόνι
Η συγκλονιστική περιγραφή της Σάρον για τις τελευταίες στιγμές του θρυλικού Όζι Όσμπορν
Ποιοι ήταν και γιατί δεν παρέστησαν στην εκδήλωση
Το νέο δόγμα Τραμπ στοχεύει στη δομική αποσύνθεση της ευρωπαϊκής Δύσης και την αναβίωση του πολεμικού εφιάλτη
Ένας από τους πιο διάσημους τραγουδιστές όπερας στις ΗΠΑ
Πώς περιγράφει τον χώρο όπου κρατήθηκε για 20 ημέρες
Οι τοπικές αρχές εκτιμούν ότι ο αριθμός των θυμάτων θα μπορούσε να αυξηθεί
Χρησιμοποιήθηκε από κλινικές γονιμότητας σε 14 χώρες της Ευρώπης
60.000 άτομα ελέγχουν τριπλάσιο πλούτο από 4 δισ. ανθρώπους - Εντείνονται οι ανισότητες
Με λίγα τραύματα σώθηκε η οδηγός - Χωρίς ούτε μία γρατζουνιά ο πιλότος
Ακόμα τρεις εκτελέσεις είναι προγραμματισμένες ως το τέλος του 2025
Πρώτη χώρα που προχώρησε στην απαγόρευση της χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσης από άτομα κάτω των 16 ετών.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.