- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δύο οι νεκροί από τους πυροβολισμούς στο εργοστάσιο της Mercedes - Μυστήριο με το κίνητρο του δράστη
Σενάρια ότι ο ένοπλος είναι υποστηρικτής του ΡΚΚ
Γερμανία: Υπάρχουν φήμες είχε προηγηθεί διαπληκτισμός για τις εκλογές στην Τουρκία πριν το μακελειό στο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας
Στους δύο ανέρχονται τελικά οι νεκροί έπειτα από την εισβολή ενόπλου σε εργοστάσιο της Mercedes κοντά στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας, σήμερα το πρωί. Το ένα από τα θύματα εξέπνευσε επιτόπου, ενώ το δεύτερο υπέκυψε λίγη ώρα αργότερα.
Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν ασαφή. Μεταξύ των εργαζομένων κυκλοφόρησε η φήμη ότι υπήρξε διαπληκτισμός με αφορμή τις εκλογές στην Τουρκία, δεν επιβεβαιώνεται ωστόσο από την εταιρεία ή από την αστυνομία, σύμφωνα με την Stuttgarter Zeitung. Από την άλλη, η Bild υιοθετεί πλήρως το σενάριο αυτό και αναφέρει ότι ο ένοπλος δράστης είναι υποστηρικτής του ΡΚΚ.
Ο 53χρονος δράστης ακινητοποιήθηκε από την ασφάλεια του εργοστασίου και στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη, σωστικά συνεργεία και δύο ελικόπτερα.
Σύμφωνα με την Stuttgarter Zeitung, ούτε ο δράστης ούτε τα δύο θύματα είναι εργαζόμενοι της Mercedes, αλλά της συνεργαζόμενης εταιρείας παροχής υπηρεσιών Logistics Rhenus Automotive.
«Ζητούμε κατανόηση για το γεγονός ότι δεν σχολιάζουμε την εξέλιξη των γεγονότων και τα πιθανά κίνητρα, καθώς οι επίσημες έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη. Επίσης δεν συμμετέχουμε σε εικασίες», αναφέρει η Mercedes σε ανακοίνωσή της.
Η αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία απασχολεί στην περιοχή περισσότερους από 35.000 εργαζόμενους, ανακοίνωσε επίσης ότι μελετά το ενδεχόμενο αναβάθμισης των όρων ασφαλείας στις εγκαταστάσεις της, όπου φθάνουν καθημερινά εκατοντάδες φορτηγά από διάφορες άλλες εταιρείες.
«Το πρωτόκολλο ασφαλείας ελέγχεται συνεχώς», ανέφερε η εταιρεία, σημειώνοντας πάντως ότι ένας ενδελεχής έλεγχος για όπλα ή άλλα επικίνδυνα αντικείμενα, όπως γίνεται στα αεροδρόμια, θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ραγδαία άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, μετά τα πλήγματα στο μεγαλύτερο κοίτασμα αερίου στον κόσμο
Τα Phantom MK-1 δοκιμάζονται σε πραγματικές συνθήκες μάχης - Νέο κεφάλαιο στρατιωτικής τεχνολογίας
Μαζικές αναστροφές και ακυρώσεις πτήσεων μετά από επιθέσεις drones στο Ντουμπάι
Τι σημαίνει για την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας ο θάνατος κορυφαίων πολιτικών και στρατιωτικών στελεχών
Η εξέλιξη προκάλεσε άμεση αντίδραση στις αγορές, με τις τιμές του πετρελαίου Brent να αυξάνονται περίπου κατά 5%
Ο χολιγουντιανός σταρ επέλεξε να βρίσκεται στο Κίεβο αντί να παραστεί στην τελετή απονομής των βραβείων
Βλήμα έπληξε τον σταθμό χωρίς ζημιές, ενώ αυξάνονται οι φόβοι για πυρηνικό κίνδυνο
Συμφωνία των Ευρωπαίων με τον Τραμπ για Ιράν, με αντάλλαγμα στήριξη στην Ουκρανία
Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται επίσης ο Αλί Λαριτζανί και ο Αζίζ Νασιρζαντέχ
Χάρτες από το 2021 υποδεικνύουν αδήλωτα κρούσματα και μολυσμένα ζώα στη Γουχάν - Ερωτήματα για διαφάνεια
Ο ηγεμών των ΗΠΑ εκφράζει την ακύρωση του ορθολογισμού και την επιβολή της παράνοιας. Ομιλεί με όρους οπτικών μηνυμάτων και διαφημιστικών σποτ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι
Οι κατηγορίες για βιασμό και η κρίση στη βασιλική οικογένεια της Νορβηγίας
Νομοθετική ρύθμιση περιορίζει τα smartphones στα σχολεία λόγω εθισμού και συγκέντρωσης
Η ανάλυση των New York Times
Στον νέο κόσμο κυριαρχεί η δύναμη. Στην οικονομία κυριαρχούν τα λίγα πανίσχυρα μονοπώλια. Στην παγκόσμια πολιτική οι τρεις υπερδυνάμεις.
Kαλεί τους Ιρανούς σε δράση κατά του καθεστώτος
15 χρόνια φυλάκισης μπορεί να επισύρουν οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει στην Ελλάδα ο διαχειριστής της ΜΚΟ Aegean Boat Report, Τόμι Όλσεν, ο οποίος συνελήφθη στο σπίτι του στο Τρόμσο της Νορβηγίας
Το Ιράν αποτελεί μέρος του άξονα «Κίνα-Ρωσία-Βόρεια Κορέα», μιας συμμαχίας που είχε στοχοποιηθεί και από τις προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις
Η τρέχουσα κρίση ενδέχεται να αποτελέσει μια κρίσιμη στιγμή για την Ευρωπαϊκή Ένωση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.