- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για τις τουρκικές εκλογές στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης
Σε ποιες συνεχίζεται και αύριο
Τουρκία: Η ψηφοφορία για τις τουρκικές εκλογές ολοκληρώθηκε στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες - Στις 14 Μαΐου η διαδικασία στη χώρα
Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε χθες, Κυριακή, στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες για τις επικείμενες τουρκικές προεδρικές και βουλευτικές εκλογές.
Τα εκλογικά τμήματα που είχαν ανοίξει στις τουρκικές διπλωματικές αποστολές σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες έκλεισαν στις 9 μ.μ. (τοπική ώρα).
Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε στην Αλβανία, τη Λευκορωσία, το Βέλγιο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, την Τσεχική Δημοκρατία, την Εσθονία, τη Φινλανδία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, το Κόσοβο, τη Λιθουανία, τη Μάλτα, τη Μολδαβία, το Μαυροβούνιο, τη Βόρεια Μακεδονία, την Ολλανδία, τη Νοβηγία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη Σλοβακία, την Ισπανία, τη Σουηδία και την Ελβετία, καθώς και στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Εντούτοις η ψηφοφορία θα συνεχισθεί στην Αυστρία, τη Δανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο μέχρι αύριο, Τρίτη, από τις 9 π.μ. μέχρι τις 9 μ.μ., τοπική ώρα.
Μέχρι χθες, Κυριακή, περισσότεροι από 1,6 εκατομμύριο τούρκοι πολίτες, που ζουν στο εξωτερικό, ψήφισαν για να εκλέξουν το νέο πρόεδρο και το νέο κοινοβούλιο της χώρας, σύμφωνα με το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK).
Η ψηφοφορία στην ίδια την Τουρκία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Μαΐου. Οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν ανάμεσα σε τέσσερις υποψηφίους για την προεδρία: τον απερχόμενο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επιδιώκει την επανεκλογή του, τον κύριο ηγέτη της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, τον Μουχαμέρ Ιντζέ και τον Σινάν Ογκάν.
Εξάλλου 24 πολιτικά κόμματα και 151 ανεξάρτητοι υποψήφιοι διεκδικούν έδρες στο 600μελές κοινοβούλιο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημοφιλές νυχτερινό κέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες - Οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο
Το να αποδίδουμε τη ρωσική επεκτατικότητα στη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ουκρανίας δεν στοιχειοθετεί ισορροπημένο επιχείρημα.
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.