- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
«Καμπάνα» 635 εκατομμυρίων δολαρίων στην British American Tobacco επειδή πούλησε τσιγάρα στη Βόρεια Κορέα
Μεταξύ 2007 και 2017
British American Tobacco: «Καμπάνα» 635 εκατομμυρίων δολαρίων επειδή πούλησε τσιγάρα στη Βόρεια Κορέα - Μεταξύ 2007 και 2017
Η British American Tobacco πρόκειται να καταβάλει πρόστιμο 635 εκατ. δολαρίων συν τόκους στις αμερικανικές αρχές, αφού μια θυγατρική της παραδέχθηκε ότι πωλούσε τσιγάρα στη Βόρεια Κορέα κατά παράβαση των κυρώσεων.
Οι αμερικανικές αρχές δήλωσαν ότι ο διακανονισμός αφορά τη δραστηριότητα της BAT στη Βόρεια Κορέα μεταξύ 2007 και 2017. Ο επικεφαλής της BAT, Τζακ Μπόουλς, δήλωσε ότι "λυπούμαστε βαθύτατα για το παράπτωμα".
Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει αυστηρές κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα για τις δραστηριότητές της στον τομέα των πυρηνικών όπλων και των βαλλιστικών πυραύλων.
Η BAT είναι μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες καπνού στον κόσμο και μία από τις 10 μεγαλύτερες εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου. Διαθέτει σημαντικές μάρκες τσιγάρων, όπως Lucky Strike, Dunhill και Pall Mall.
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν είναι γνωστό ότι είναι φανατικός καπνιστής. Πέρυσι οι ΗΠΑ προσπάθησαν να πείσουν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να απαγορεύσει τις εξαγωγές καπνού στη Βόρεια Κορέα, αλλά η Ρωσία και η Κίνα άσκησαν βέτο.
«Μεταξύ του 2007 και του 2017 αυτές οι τρίτες εταιρείες πούλησαν προϊόντα καπνού στη Βόρεια Κορέα και έλαβαν περίπου 428 εκατομμύρια δολάρια».
Αποκαλύφθηκαν επίσης κατηγορίες εναντίον του Βορειοκορεάτη τραπεζίτη Σιμ Χιόν-Σοπ, 39 ετών, και των Κινέζων διαμεσολαβητών Qin Guoming, 60 ετών, και Han Linlin, 41 ετών, για τη διευκόλυνση των πωλήσεων καπνού στη Βόρεια Κορέα.
Για οποιαδήποτε πληροφορία που θα οδηγήσει στη σύλληψη ή την καταδίκη του Σιμ επικηρύχθηκε με 5 εκατ. δολάρια (4,4 εκατ. στερλίνες) και 500.000 δολάρια (402.905 στερλίνες) για καθέναν από τους άλλους δύο υπόπτους.
Κατηγορήθηκαν ότι αγόραζαν φύλλα καπνού για τις κρατικές εταιρείες παραγωγής τσιγάρων της Βόρειας Κορέας και ότι παραποιούσαν έγγραφα για να εξαπατήσουν τις αμερικανικές τράπεζες ώστε να διεκπεραιώσουν συναλλαγές αξίας 74 εκατ. δολαρίων. Οι βορειοκορεατικοί κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένου ενός που ανήκει στον στρατό, έβγαλαν περίπου 700 εκατ. δολάρια χάρη σε αυτές τις συμφωνίες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Παραμένουν όμηροι άλλοι 165
Στα 3 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το χρονικό της άγριας δολοφονίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.