- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
«Καμπάνα» 635 εκατομμυρίων δολαρίων στην British American Tobacco επειδή πούλησε τσιγάρα στη Βόρεια Κορέα
Μεταξύ 2007 και 2017
British American Tobacco: «Καμπάνα» 635 εκατομμυρίων δολαρίων επειδή πούλησε τσιγάρα στη Βόρεια Κορέα - Μεταξύ 2007 και 2017
Η British American Tobacco πρόκειται να καταβάλει πρόστιμο 635 εκατ. δολαρίων συν τόκους στις αμερικανικές αρχές, αφού μια θυγατρική της παραδέχθηκε ότι πωλούσε τσιγάρα στη Βόρεια Κορέα κατά παράβαση των κυρώσεων.
Οι αμερικανικές αρχές δήλωσαν ότι ο διακανονισμός αφορά τη δραστηριότητα της BAT στη Βόρεια Κορέα μεταξύ 2007 και 2017. Ο επικεφαλής της BAT, Τζακ Μπόουλς, δήλωσε ότι "λυπούμαστε βαθύτατα για το παράπτωμα".
Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει αυστηρές κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα για τις δραστηριότητές της στον τομέα των πυρηνικών όπλων και των βαλλιστικών πυραύλων.
Η BAT είναι μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες καπνού στον κόσμο και μία από τις 10 μεγαλύτερες εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου. Διαθέτει σημαντικές μάρκες τσιγάρων, όπως Lucky Strike, Dunhill και Pall Mall.
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν είναι γνωστό ότι είναι φανατικός καπνιστής. Πέρυσι οι ΗΠΑ προσπάθησαν να πείσουν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να απαγορεύσει τις εξαγωγές καπνού στη Βόρεια Κορέα, αλλά η Ρωσία και η Κίνα άσκησαν βέτο.
«Μεταξύ του 2007 και του 2017 αυτές οι τρίτες εταιρείες πούλησαν προϊόντα καπνού στη Βόρεια Κορέα και έλαβαν περίπου 428 εκατομμύρια δολάρια».
Αποκαλύφθηκαν επίσης κατηγορίες εναντίον του Βορειοκορεάτη τραπεζίτη Σιμ Χιόν-Σοπ, 39 ετών, και των Κινέζων διαμεσολαβητών Qin Guoming, 60 ετών, και Han Linlin, 41 ετών, για τη διευκόλυνση των πωλήσεων καπνού στη Βόρεια Κορέα.
Για οποιαδήποτε πληροφορία που θα οδηγήσει στη σύλληψη ή την καταδίκη του Σιμ επικηρύχθηκε με 5 εκατ. δολάρια (4,4 εκατ. στερλίνες) και 500.000 δολάρια (402.905 στερλίνες) για καθέναν από τους άλλους δύο υπόπτους.
Κατηγορήθηκαν ότι αγόραζαν φύλλα καπνού για τις κρατικές εταιρείες παραγωγής τσιγάρων της Βόρειας Κορέας και ότι παραποιούσαν έγγραφα για να εξαπατήσουν τις αμερικανικές τράπεζες ώστε να διεκπεραιώσουν συναλλαγές αξίας 74 εκατ. δολαρίων. Οι βορειοκορεατικοί κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένου ενός που ανήκει στον στρατό, έβγαλαν περίπου 700 εκατ. δολάρια χάρη σε αυτές τις συμφωνίες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συμφωνία βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης για τις θαλάσσιες οριοθετήσεις
367 ημέρες έχει διαρκέσει η θερμική καταιγίδα Vera, που συνεχίζει να επηρεάζει τη Γη
«Στοπ» στις πωλήσεις των βιβλίων της στο Ην. Βασίλειο εξαιτίας της στήριξής της στην οργάνωση Palestine Action
Φόβοι για νέα άγρια επεισόδια και λεηλασίες σε καταστήματα
Ο Αμερικανός ηθοποιός, κωμικός, παραγωγός και σκηνοθέτης έκανε το ντεμπούτο του στην εκπομπή το 1999
Έντονη κινητικότητα στο παρασκήνιο για το ουκρανικό
Πώς βλέπουν την ασφάλεια η ισραηλινή δεξιά και η ισραηλινή κεντροαριστερά
Για να επιβληθούν οι νέοι κανόνες, χρειάζεται το αίσθημα της συλλογικής ανασφάλειας να είναι κυρίαρχο και αναμφισβήτητο
Το πετρελαιοφόρο θα μεταφέρει 40.000 μετρικούς τόνους ντίζελ, ενώ θα ακολουθήσουν επιπλέον φορτία
«Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες που διατυπώθηκαν»
Πώς αποκαλύφθηκε η απίστευτη απάτη
Οι χειρισμοί του Τραμπ δεν σταματούν να προβληματίζουν τους Ευρωπαίους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο Μάικλ Ο'Λίρι προειδοποιεί για κατακόρυφη άνοδο τιμών λόγω του κόστους των καυσίμων
Τι υποστήριξε ο δικηγόρος του δράστη
Αποχωρεί από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
Ποιος κρατά τον διακόπτη για τα ουκρανικά drones
Τι πρέπει να μάθει από αυτές
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.