Εισέβαλαν σε πέντε φυλακές οι παραστρατιωτικοί στο Σουδάν
Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες παρά την κατάπαυση πυρός
Σουδάν: Οι παραστρατιωτικοί των ΔΤΥ εισέβαλαν στη φυλακή Κομπέρ και απελευθέρωσαν τους κρατούμενους, αλλά ο Μπασίρ είχε μεταφερθεί πριν από μέρες.
Οι παραστρατιωτικοί των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ) στο Σουδάν εισέβαλαν σε πέντε φυλακές και απελευθέρωσαν κρατούμενους, ανακοίνωσε σήμερα το σουδανικό υπουργείο Εσωτερικών, διευκρινίζοντας ότι μεταξύ αυτών στις οποίες επέδραμαν βρισκόταν και η φυλακή Κομπέρ, στην πρωτεύουσα Χαρτούμ, όπου κρατούνταν προηγουμένως ο ανατραπείς πρόεδρος της χώρας Όμαρ Χάσαν ελ Μπασίρ και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι.
Η σουδανική αστυνομία διευκρίνισε ότι η επιδρομή των ΔΤΥ στην φυλακή Κομπέρ προκάλεσε τον θάνατο και τον τραυματισμό αξιωματούχων της φυλακής, προσθέτοντας ότι οι ΔΤΥ απελευθέρωσαν όλους όσοι κρατούνταν εκεί.
Η εισβολή τους στις πέντε φυλακές, μεταξύ των οποίων η φυλακή της Κομπέρ, έγινε μεταξύ της 21ης και 24ης Απριλίου, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.
Πατά την τριήμερη κατάπαυση του πυρός που συμφώνησαν οι αντιμαχόμενες πλευρές από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη, οι μάχες εξακολουθούν, τόσο περιφερειακά στο Χαρτούμ όσο και σε άλλες πόλεις της χώρας.
Είναι γεγονός ότι με τη διάλυση των τηλεπικοινωνιών (το ίντερνετ έχει πάψει να λειτουργεί σε όλο το Σουδάν από την Κυριακή) οι συνεννοήσεις μεταξύ πόλεων δεν είναι εύκολες για καμία από τις δύο αντίπαλες στρατιωτικές παρατάξεις.
Ο Μπασίρ είχε μεταφερθεί από την φυλακή Κομπέρ, πριν από αυτή την εισβολή και προτού ξεσπάσουν οι συγκρούσεις ανάμεσα στον τακτικό στρατό και τις ΔΤΥ στη χώρα, κατόπιν σύστασης του ιατρικού προσωπικού της φυλακής, και τώρα βρίσκεται υπό αστυνομική κράτηση σε στρατιωτικό νοσοκομείο, είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο τακτικός στρατός του Σουδάν.
Το ερώτημα για το πού βρίσκεται ο Μπασίρ προέκυψε αφού πρώην υπουργός της κυβέρνησής του, ο Άχμεντ Χαρούν, δήλωσε χθες, Τρίτη, ότι βγήκε από τη φυλακή μαζί με άλλους πρώην αξιωματούχους.
Οι Μπασίρ και Χαρούν καταζητούνται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κατηγορούμενοι για ωμότητες στο Νταρφούρ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσφυγικοί καταυλισμοί, σκληρές μαρτυρίες και ο άμεσος κίνδυνος του υποσιτισμού
Το κορίτσι περιφερόταν μόνο του ανάμεσα στα συντρίμμια
Με αναρτήσεις AI ο Τραμπ εμφανίζει τη Γροιλανδία και τον Καναδά ως αμερικανικά εδάφη
Οικογένειες δίνουν δείγμα DNA για να διαπιστωθεί αν οι άνθρωποί τους συγκαταλέγονται στους νεκρούς
Το μήνυμα που αποκάλυψε ο Αμερικανός πρόεδρος
Το έγγραφο που εστάλη στις χώρες που έλαβαν πρόσκληση να συμμετέχουν
Πώς περιγράφει το περιστατικό ο άνδρας - Παραμένει η οργή στην Πολιτεία
Η ισχυρή ηλιακή καταιγίδα ενδέχεται να φέρει βόρειο σέλας σε περιοχές που δεν εμφανίζεται συνήθως
Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας, γεννήσεις, θάνατοι
Οι σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις ΗΠΑ-Ευρώπης στο επίκεντρο
Τουλάχιστον 40 νεκροί - Στο μικροσκόπιο οι γραμμές των τρένων
Όσα είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε δημοσιογράφους
Τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας
Ο Βιτρούβιος έζησε τον 1ο αιώνα π.Χ. και είναι διάσημος για το έργο του De architectura
Συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια μετά τη φονική σύγκρουση τρένων
Κατηγορίες για σοβαρές παραβιάσεις ιδιωτικότητας εναντίον της Daily Mail
Οι σχέσεις τους ξεκινούν πριν από την Ιρανική Επανάσταση του 1979
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.