Κοσμος

Η Άννα Διαμαντοπούλου παρουσίασε την Έκθεση της Επιτροπής Σοφών στην Ισπανία

Η ισπανική Προεδρία αρχίζει τον Ιούνιο του 2023

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άννα Διαμαντοπούλου: Παρουσίαση της Έκθεσης της Επιτροπής Σοφών
© Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Άννα Διαμαντοπούλου: Παρουσίαση της Έκθεσης της Επιτροπής Σοφών για το Μέλλον της Κοινωνικής Προστασίας και του Κράτους Πρόνοιας στην ΕΕ στην Ισπανία

Την έκθεση της Επιτροπής Σοφών για το Μέλλον της Κοινωνικής Προστασίας και του Κράτους Πρόνοιας στην ΕΕ παρουσίασε Άννα Διαμαντοπούλου, στην οποία διετέλεσε και πρόεδρος το 2021-2022.

Ειδικότερα, εν όψει και της ανάληψης της Ισπανικής Προεδρίας κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, η Έκθεση παρουσιάστηκε στον υπουργό Ένταξης, Κοινωνικής Ασφάλισης και Μετανάστευσης José Luis Escrivá αλλά και σε όλους τους Κοινωνικούς Εταίρους και τις Κοινωνικές Οργανώσεις.

Είχε προηγηθεί αντίστοιχη παρουσίαση στους υπουργούς που θα έχουν την ευθύνη της Βελγικής Προεδρίας, ενώ ακολουθεί παρουσίαση την επόμενη εβδομάδα στη Στοκχόλμη στο Συμβούλιο Υπουργών λόγω της Σουηδικής Προεδρίας και τέλη Μαΐου στο Ευρωκοινοβούλιο.

Όπως αναφέρει η κυρία Διαμαντοπούλου σε σχετική ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «είναι εντυπωσιακό ότι η Ισπανία πέτυχε την συμφωνία για την μεταρρύθμιση των συντάξεων πρόσφατα με την συμφωνία επί των κατευθυντήριων οδηγιών όλων των κομμάτων και όλων των κοινωνικών εταίρων. Οι κατευθυντήριες οδηγίες της Έκθεσης μας λαμβάνονται υπόψη για μεταρρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με την παιδική ηλικία, τους νέους αλλά και την μακροχρόνια φροντίδα».

Η Άννα Διαμαντοπούλου παρουσίασε την Έκθεση της Επιτροπής Σοφών στην Ισπανία
Η Άννα Διαμαντοπούλου παρουσίασε την Έκθεση της Επιτροπής Σοφών στην Ισπανία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ