- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Υπάρχουν καθηγηταί εις τας Αθήνας» - Η Άννα Διαμαντοπούλου στο πλευρό της Βάνας Νικολαΐδου-Κυριανίδου
Η ανάρτησή της στο Facebook
Η Άννα Διαμαντοπούλου υπερασπίστηκε την πρόεδρο της φιλοσοφικής σχολής - Η ανάρτησή της στο Facebook.
Η πρώην υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, αναφέρθηκε με ανάρτησή της στο Facebook στις δηλώσεις της προέδρου της φιλοσοφικής σχολής του ΕΚΠΑ και καθηγήτριας. Συγκεκριμένα, τόνισε πως «η πολιτική του κρύπτεσθαι και της δήθεν κατανόησης αποθράσυνε ελάχιστες μειοψηφίες που είναι βυθισμένες στην άγνοια και τον δογματισμό».
Συμπλήρωσε δε πως «έχοντας υποστεί πολλαπλές μορφές βίας την περίοδο της υπουργίας μου, ξέρω ειδικά για τις γυναίκες την γλώσσα που χρησιμοποιείται και τον σεξισμό που αυθόρμητα κινητοποιείται. Η Βάσω Κιντή, η Μαρία Ευθυμίου, η Βάνα Νικολαΐδου-Κυπριανίδου, τρεις καθηγήτριες του ΕΚΠΑ βγήκαν μπροστά όπως βέβαια και άλλοι και άλλες ... όχι αρκετοί».
Ολόκληρη η ανάρτηση της Άννας Διαμαντοπούλου
«Σήμερα στο protothema.gr ως πρώτο θέμα (και μπράβο τους) μιλά η Πρόεδρος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ κ. Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου. RESPECT!!!
Υπάρχουν «Καθηγηταί» εις τας Αθήνας .Η πολιτική του κατευνασμού δια της σιωπής, του κρύπτεσθαι, και της δήθεν κατανόησης δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα. Αντίθετα αποθράσυνε ελάχιστες μειοψηφίες (αλήθεια αυτοί οι φοιτητές θα έχουν καμία επίπτωση μετά την ανακοίνωση του κοσμήτορα;)βυθισμένες στην άγνοια και τον δογματισμό με αποτέλεσμα να κρατούν όμηρο την πανεπιστημιακή κοινότητα με την βία. Και επειδή η βία δεν αντιμετωπίζεται με βία χρειάζονται Λόγος και Θεσμοί. Οι καθηγητές να μιλήσουν να αντισταθούν να δώσουν πρότυπο, οι φοιτητές να κατανοήσουν την δύναμη της πλειοψηφίας, η Πολιτεία να υλοποιήσει θεσμούς και πρακτικές των αναπτυγμένων χωρών και οι αρχηγοί των κομμάτων να μην υπεκφεύγουν. Έχοντας υποστεί πολλαπλές μορφές βίας την περίοδο της Υπουργίας μου ξέρω ειδικά για τις γυναίκες την γλώσσα που χρησιμοποιείται και τον σεξισμό που αυθόρμητα κινητοποιείται. Vasso Kindi @Μαρια Ευθυμιου η Βάνα Νικολαιδου-Κυπριανίδου τρεις καθηγήτριες του ΕΚΠΑ βγήκαν μπροστά όπως βέβαια και αλλοι και άλλες .. όχι αρκετοί.
Είχα πει κάποτε όταν γράφαμε τον νόμο στους καθηγητές Achilleas Gravanis και Joachim Grispolakis και στον αείμνηστο Βασίλη Παπάζογλου: είμαστε δυο, είμαστε τρεις, δεν είμαστε χίλιοι δεκατρείς .. ακόμα.».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Μετά από 75 μάρτυρες, αν δεν προκύπτει κάτι, δεν υπάρχει υπόθεση»
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω ΦΕΚ
Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το σήμερα είναι ότι πλέον στο ποτάμι της «τοξικότητας» προστίθενται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Παραμένει διασωληνωμένος»
«Πρέπει κάποιοι που δολοφονούν χαρακτήρες να κοιταχτούν στον καθρέφτη - Θα κερδίσει τη μάχη ο Γιώργος Μυλωνάκης»
«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη
Παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ
«Μπορούμε να διαφωνούμε χωρίς να επιδιώκουμε την πολιτική ή τη φυσική εξόντωση των αντιπάλων μας» σημειώνει
Τι είπε από το βήμα της Βουλής
«Σε αυτή την εκστρατεία λάσπης σε βάρος μου, το ένα ψέμα, διαδέχεται το άλλο» επεσήμανε ο υπουργός
«Ζούμε σε περίοδο τοξικότητας άνευ προηγουμένου» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός
Πρόταση για κοινό όριο ηλικίας και ευρωπαϊκή επαλήθευση και νέο πλαίσιο από το 2027
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για την άνοδο του Σουμάχερ
Ο δείκτης νομοθέτησης δείχνει βελτίωση, ωστόσο παραμένουν παθογένειες στις τροπολογίες
«Δείτε το και βγάλτε τα συμπεράσματά σας», γράφει ο υπουργός Υγείας
Η ΝΔ απαντά στον διχασμό - Με έργο, θεσμικότητα και αιχμές για το πολιτικό κλίμα
Συνεδρίαση τέλη Απριλίου εν μέσω πιέσεων – Ο Δ. Μαρκόπουλος αντικαθιστά τον Μ. Λαζαρίδη
Παρέμβαση του ευρωβουλευτή της ΝΔ στην Επιτροπή Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.