- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Έφεδρος έκανε αίτηση σε fake ιστοσελίδα ενοικίασης δολοφόνων και συνελήφθη από το FBI
Το χρονικό της επιχείρησης
FBI: Έφεδρος έκανε αίτηση σε fake ιστοσελίδα ενοικίασης δολοφόνων και συνελήφθη - Το χρονικό της επιχείρησης
Το ψεύτικο site RentAHitman.com βοήθησε στη σύλληψη ακόμη ενός επίδοξου δολοφόνου, αφού ένας Αμερικανός στρατιώτης έκανε αίτηση για να γίνει δολοφόνος και δέχτηκε την πρώτη του ψεύτικη αποστολή πιστεύοντας ότι είναι πραγματική.
Ο Josiah Garcia, πρώην έφεδρος της αεροπορικής εθνοφρουράς του Τενεσί, συνελήφθη αφού ομοσπονδιακοί πράκτορες δήλωσαν ότι ανταποκρίθηκε σε μια διαδικτυακή αγγελία μέσω της fake ιστοσελίδας.
Ο ιστότοπος δημιουργήθηκε αρχικά το 2005 για να διαφημίσει μια εταιρεία κυβερνοασφάλειας που δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ. Ωστόσο, χρησιμοποιήθηκε σε πολλές έρευνες κατά τη διάρκεια των τελυταίων ετών για υπηρεσίες «ενοικίασης δολοφόνων». Τελικά, ο διαχειριστής του ιστότοπου τον μετέτρεψε σε μια fake ιστοσελίδα με ψεύτικες μαρτυρίες, μια φόρμα εισαγωγής για τις «υπηρεσίες» και μια φόρμα αίτησης για να γίνει κάποιος μισθωμένος δολοφόνος.
Ο Garcia υπέβαλε αίτηση πρόσληψης στις 16 Φεβρουαρίου και έστειλε πολλά mail κατά τη διάρκεια του επόμενου μήνα. Σε ένα από αυτά πρόσθεσε μια ενότητα με τίτλο «Γιατί θέλω αυτή τη δουλειά», σύμφωνα με τα αποδεικτικά στοιχεία.
«Ψάχνω για μια δουλειά, που να πληρώνεται καλά, να σχετίζεται με τη στρατιωτική μου εμπειρία (Σκοποβολή και δολοφονία στόχων), ώστε να μπορώ να στηρίξω το παιδί μου. Τι να πω, μου αρέσει να κάνω αυτό που κάνω, οπότε αν μπορώ να βρω μια δουλειά που να είναι παρόμοια με αυτή, (όπως αυτή) μπορείτε να με υπολογίζετε», αναφέρεται.
Στις αρχές Απριλίου, ένας μυστικός πράκτορας του FBI που ισχυριζόταν ότι ήταν «συντονιστής προσωπικού» της εταιρείας επικοινώνησε με τον Garcia. Εκείνος είπε στον πράκτορα ότι χρειαζόταν χρήματα και ότι πίστευε ότι θα ήταν καλός στο να σκοτώνει ανθρώπους λόγω της στρατιωτικής του εμπειρίας και επειδή ήταν εξαιρετικός σκοπευτής.
Μίλησαν για την υποτιθέμενη δουλειά, συμπεριλαμβανομένου του αν ήταν πρόθυμος να βασανίσει ανθρώπους και να κόψει δάχτυλα ή αυτιά. Ο Garcia απάντησε θετικά. Στην ερώτηση γιατί ήθελε να εμπλακεί, ο Garcia είπε στον πράκτορα ότι ήθελε να κάνει κάτι πιο συναρπαστικό.
Την Τετάρτη, ο Garcia συνάντησε τον πράκτορα σε ένα πάρκο, όπου ο πράκτορας του έδωσε την ψεύτικη «αποστολή». Ο πράκτορας κατέβαλε επίσης στον Garcia 2.500 δολάρια, η οποία υποτίθεται ότι ήταν η πρώτη από τις δύο δόσεις πληρωμής του. Ο Garcia συνελήφθη την ίδια ημέρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.