- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Κάλπες στη σεισμόπληκτη Τουρκία: 133.000 πληγέντες θα ψηφίσουν αλλού
Τη μεγαλύτερη πολιτική πρόκληση των δύο τελευταίων δεκαετιών αντιμετωπίζει ο Ερντογάν
Τουρκία: Τουλάχιστον 133.000 εκλογείς θα ψηφίσουν στις 14 Μαΐου εκτός των πόλεων όπου διέμεναν πριν από τους καταστροφικούς σεισμούς.
Τουλάχιστον 133.000 άνθρωποι που έχουν πληγεί από τους καταστροφικούς σεισμούς του Φεβρουαρίου στη νότια Τουρκία θα ψηφίσουν εκτός των πόλεών τους, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου της χώρας.
Οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές έχουν οριστεί για τις 14 Μαΐου, τρεις μήνες μετά τους ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν δέκα επαρχίες στον νότο της Τουρκίας, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 50.000 ανθρώπων και αφήνοντας άστεγους εκατομμύρια άλλους.
Αξιωματούχοι του ΑΕΣ επισκέπτονται τις πληγείσες από τον σεισμό επαρχίες προκειμένου να επιβλέψουν τις προετοιμασίες για τις διαδικασίες ψηφοφορίας, δήλωσε ο επικεφαλής του, Άχμετ Γενέρ, στους δημοσιογράφους.
«Περίπου 133.000 ψηφοφόροι από τη ζώνη του σεισμού έχουν μεταφέρει τα εκλογικά τους δικαιώματα σε άλλες περιοχές, και 600.000 ψηφοφόροι συνολικά έχουν μεταφέρει τα εκλογικά τους δικαιώματα στην Τουρκία ως σύνολο», είπε ο Γενέρ.
Το ΑΕΣ έχει πει πως δεν υπάρχουν εμπόδια στη διεξαγωγή εκλογών στη σεισμόπληκτη ζώνη, και ανακοίνωσε επιπλέον μέτρα όπως την τοποθέτηση καλπών για ψηφοφόρους σε προσωρινά καταλύματα και το να επιτραπεί σε εκείνους που έφυγαν να αλλάξουν εύκολα την καταχωρισμένη διεύθυνσή τους.
Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πολιτική πρόκληση σε περισσότερες από δύο δεκαετίες στην ηγεσία της Τουρκίας, με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις να δείχνουν να ακολουθεί τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, τον υποψήφιο της κυριότερης συμμαχίας της αντιπολίτευσης, Εθνική Συμμαχία.
Περισσότεροι από 64 εκατ. Τούρκοι πολίτες, 3,4 εκατ. από αυτούς στο εξωτερικό, είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, είπε ο Γενέρ. Ο συνολικός πληθυσμός της Τουρκίας ανέρχεται γύρω στα 85 εκατομμύρια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αμφισβητούν τον ρόλο και τις κινήσεις του
Αφαιρέθηκε τμήμα του οργάνου
Αλλά το μυστήριο δεν τελείωσε
Από καταφύγιο διασημοτήτων σε σκηνικό για το TikTok
Οι έξι Ρεπουμπλικανοί που αμφισβητούν την απόφαση
Εκμεταλλεύτηκε την τηλεργασία, επικαλούνταν την άρρωστη μητέρα του, έπαιρνε αναρρωτικές άδειες
Τι υποστηρίζει η πλευρά της
Παραδέχεται παλαιότερη λογοκλοπή
H κίνηση του Αμερικανού προέδρου δεν αποτέλεσε έκπληξη
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν έχει ακόμη μιλήσει προσωπικά μαζί της για την υπόθεση
Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν σύνδεση με υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών
Στο Παρίσι από η Σουηδή ακτιβίστρια - Συνεχίζονται οι αποκλεισμοί σχολείων
Οι αποκαλύψεις του δικηγόρου της
Άλμα τιμών λόγω των διαταραχών στη Μέση Ανατολή και των χαμηλών αποθεμάτων στη Γερμανία
Το μονοπάτι όπου βρέθηκαν τραυματισμένα τα θύματα πριν αφήσουν την τελευταία τους πνοή
Τα πετρελαϊκά αποθέματα εξαντλούνται και τα δημόσια χρέη πιέζουν τις κυβερνήσεις
Διαμαρτυρία με μπετόνια στα χέρια και σφοδρές αντιδράσεις
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η αναφορά στην αμυντική πολιτική της Ελλάδας
Πέντε άτυπες ψηφοφορίες δεν έχουν οδηγήσει σε συναίνεση για τον διάδοχο του Αντόνιο Γκουτέρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.