Στο Μανχάταν ο Ντόναλντ Τραμπ για να καταθέσει στη γενική εισαγγελέα της Νέας Υόρκης
Κατηγορείται πως παραποίησε τις αξίες ακινήτων για να πετύχουν ευνοϊκά δάνεια και φορολογικά οφέλη
Ντόναλντ Τραμπ: Στο Μανχάταν για να καταθέσει ενώπιον της γενικής εισαγγελέα της Νέας Υόρκης - Κατηγορείται πως παραποίησε τις αξίες ακινήτων για να πετύχουν ευνοϊκά δάνεια και φορολογικά οφέλη
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έφθασε στο Μανχάταν για να καταθέσει ενώπιον της γενικής εισαγγελέα της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς, ανέφερε ο ίδιος σήμερα με καταχώρισή του στη δική του πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης Truth Social.
Η Τζέιμς κατέθεσε αγωγή τον περασμένο Σεπτέμβριο στο πολιτειακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης στο Μανχάταν κατά του Τραμπ και των τριών ενήλικων παιδιών του για απάτη, κατηγορώντας τους ότι παραποίησαν τις αξίες ακινήτων για να πετύχουν ευνοϊκά δάνεια και φορολογικά οφέλη. Μετά την αγωγή της Τζέιμς, ο Τραμπ κατέθεσε κι αυτός αγωγή εναντίον της.
Το Μάρτιο, ο Τραμπ ζήτησε από το δικαστήριο να καθυστερήσει κατά έξι μήνες την εκδίκαση της υπόθεσης, προσθέτοντας ότι αυτή η παράταση των προθεσμιών θα του δώσει τον απαραίτητο χρόνο για να εξετάσει τον «τεράστιο» όγκο του υλικού, που περιλαμβάνει εκατομμύρια σελίδες εγγράφων, και να θέσει ερωτήματα σε δεκάδες μάρτυρες.
«... Θα μπορέσω επιτέλους να δείξω πόσο σπουδαία, επικερδής και πολύτιμη εταιρεία οικοδόμησα, στην πραγματικότητα μία από τις σπουδαιότερες εταιρείες ακινήτων σε όλο τον κόσμο», έγραψε σήμερα ο Τραμπ σε άλλη καταχώρισή του στην πλατφόρμα Truth Social.
Σε βάρος του Τραμπ, ο οποίος επιδιώκει να κερδίσει και πάλι την προεδρία το 2024, έχουν επίσης απαγγελθεί κατηγορίες νωρίτερα αυτόν τον μήνα από το γραφείο του περιφερειακού εισαγγελέα του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ.
Ο πρώην πρόεδρος κατηγορείται για 34 κακουργήματα παραποίησης επιχειρηματικών αρχείων σχετικά με κατηγορίες ότι ενορχήστρωσε πληρωμές σε δύο γυναίκες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016 για να εμποδίσει τη δημοσιοποίηση των σεξουαλικών συνευρέσεών του μαζί τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιος ήταν ο Αμερικανός νοσηλευτής που πυροβολήθηκε από την ICE
Ο Jacob Frey κατηγορεί την κυβέρνηση για αποδόμηση της δημοκρατίας
Ο Αμερικανός πρόεδρος επαινεί τη «γενναιότητα» των συμμάχων του ΝΑΤΟ μετά τις αντιδράσεις
Eπιθέσεις με πυραύλους και drones άφησαν χιλιάδες κατοίκους χωρίς θέρμανση και ρεύμα εν μέσω πολικών θερμοκρασιών
Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας - 20 πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Μάρτυρες-κλειδιά καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς περί αυτοάμυνας
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου - Φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικό δίκτυο
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.