- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ
13 γυναίκες υποστηρίζουν πως υπέστησαν ανάρμοστες συμπεριφορές από τον Γάλλο ηθοποιό
Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Δεκατρείς γυναίκες κατηγορούν τον διάσημο Γάλλο ηθοποιό για σεξουαλική παρενόχληση, σύμφωνα με τον ιστότοπο Mediapart
Δεκατρείς γυναίκες κατηγορούν για σεξουαλικές βιαιότητες τον Γάλλο ηθοποιό Ζεράρ Ντεπαρντιέ, σε βάρος του οποίου έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις στην ηθοποιό Σαρλότ Αρνού, σύμφωνα με άρθρο στον ενημερωτικό ιστότοπο Mediapart.
Η εισαγγελία του Παρισιού, απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, ανέφερε σήμερα πως «δεν έχει γίνει μέχρι τώρα αποδέκτης καμιάς νέας μήνυσης» και διευκρίνισε πως η έρευνα που άρχισε τον Ιούλιο του 2020 μετά τη μήνυση της Σαρλότ Αρνού συνεχίζεται.
Ο 74χρονος ηθοποιός «απορρίπτει επισήμως το σύνολο των ποινικών κατηγοριών», γνωστοποίησε στον Mediapart το δικηγορικό γραφείο Τεμίμ, που έχει αναλάβει την υπεράσπισή του. Το γραφείο δεν θέλησε να κάνει περισσότερα σχόλια, όταν ήρθε σε επαφή μαζί του το Γαλλικό Πρακτορείο.
Σε μακροσκελές άρθρο που δημοσίευσε χθες, Τρίτη, ο ερευνητικός ιστότοπος αναφέρεται στη μαρτυρία 13 γυναικών οι οποίες υποστηρίζουν πως «υπέστησαν ανάρμοστες σεξουαλικές χειρονομίες ή λόγια από το διάσημο ηθοποιό, διαφορετικής σοβαρότητας, κατά το γύρισμα ένδεκα ταινιών ή σειρών που προβλήθηκαν από το 2004 ως το 2022, ή σε εξωτερικούς χώρους», καθώς και την αφήγηση ορισμένων αυτοπτών μαρτύρων αυτών των σκηνών.
Οι γυναίκες αυτές «υποστηρίζουν πως υπέστησαν ένα χέρι μέσα στο εσώρουχό τους, στον καβάλο τους, στα οπίσθιά τους ή στο στήθος τους, άσεμνα σεξουαλικά λόγια, μερικές φορές επίμονα γρυλίσματα» αναφέρει ο Mediapart.
«Συχνά ακολουθούσαν γέλια στο πλατό. Και αυτή η ίδια φράση, όταν μερικές διαμαρτυρήθηκαν: “α, εντάξει, είναι ο Ζεράρ!”» συνεχίζει το άρθρο.
Ο πρωταγωνιστής του «Συρανό ντε Μπερζεράκ» κατηγορείται για «βιασμούς» και «σεξουαλικές επιθέσεις» από το Δεκέμβριο του 2020 μετά τις κατηγορίες της ηθοποιού Σαρλότ Αρνού, η οποία λέει πως βιάσθηκε δύο φορές, τον Αύγουστο του 2018, από τον σταρ στην κατοικία αυτού του τελευταίου στο Παρίσι, όταν εκείνη ήταν 22 ετών.
Καμιά από τις γυναίκες τις οποίες επικαλείται ο Mediapart δεν υπέβαλε μήνυση, όμως τρεις απ' αυτές κατέθεσαν τη μαρτυρία τους στη δικαιοσύνη, σύμφωνα με τον ιστότοπο. Μια γυναίκα, η οποία ήταν κομπάρσα το 2014 στην ταινία «Big House» (2015), σε σκηνοθεσία Ζαν-Εμανουέλ Γκοντάρ, έστειλε μάλιστα τη μαρτυρία της τον Μάρτιο «για να βοηθήσει τη Σαρλότ Αρνού».
«Χωρίς προειδοποίηση, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ έβαλε το χέρι του κάτω από το φόρεμά μου, αισθάνθηκα τα δάχτυλα του να προσπαθούν να τρυπώσουν για να φθάσουν στο εσώρουχό μου», αφηγήθηκε στον Mediapart, λέγοντας πως «απώθησε το χέρι του». «Όμως αυτός συνέχισε, έγινε επιθετικός, προσπάθησε να παραμερίσει το εσώρουχό μου (...) Αν δεν τον είχα σταματήσει, θα τα είχε καταφέρει» πρόσθεσε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Η καταγγελία 21χρονης για βιασμό
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Εξετάζεται μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης σε νέους κάτω των 16 ετών
Η γυναίκα που ξεπέρασε μια οικογενειακή τραγωδία και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξερογλείφονται για ένα κάποιο μπάχαλο –μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται γι’ αυτά δίκαιο και αυτονόητο–, που θα ξεβρακώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα λόγω των κινητοποιήσεων
Πόσο θα ακριβύνουν το 2027
Kαθώς οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι με την ακρίβεια
Οι αρχικές πληροφορίες και η διάψευση των Αρχών
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το μνημόνιο του 2019 για τις θαλάσσιες ζώνες
Η γυναίκα υποστηρίζει ότι ο Βρετανός ηθοποιός και κωμικός της επιτέθηκε στα γραφεία του Capital Radio
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.