- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ
13 γυναίκες υποστηρίζουν πως υπέστησαν ανάρμοστες συμπεριφορές από τον Γάλλο ηθοποιό
Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Δεκατρείς γυναίκες κατηγορούν τον διάσημο Γάλλο ηθοποιό για σεξουαλική παρενόχληση, σύμφωνα με τον ιστότοπο Mediapart
Δεκατρείς γυναίκες κατηγορούν για σεξουαλικές βιαιότητες τον Γάλλο ηθοποιό Ζεράρ Ντεπαρντιέ, σε βάρος του οποίου έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις στην ηθοποιό Σαρλότ Αρνού, σύμφωνα με άρθρο στον ενημερωτικό ιστότοπο Mediapart.
Η εισαγγελία του Παρισιού, απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, ανέφερε σήμερα πως «δεν έχει γίνει μέχρι τώρα αποδέκτης καμιάς νέας μήνυσης» και διευκρίνισε πως η έρευνα που άρχισε τον Ιούλιο του 2020 μετά τη μήνυση της Σαρλότ Αρνού συνεχίζεται.
Ο 74χρονος ηθοποιός «απορρίπτει επισήμως το σύνολο των ποινικών κατηγοριών», γνωστοποίησε στον Mediapart το δικηγορικό γραφείο Τεμίμ, που έχει αναλάβει την υπεράσπισή του. Το γραφείο δεν θέλησε να κάνει περισσότερα σχόλια, όταν ήρθε σε επαφή μαζί του το Γαλλικό Πρακτορείο.
Σε μακροσκελές άρθρο που δημοσίευσε χθες, Τρίτη, ο ερευνητικός ιστότοπος αναφέρεται στη μαρτυρία 13 γυναικών οι οποίες υποστηρίζουν πως «υπέστησαν ανάρμοστες σεξουαλικές χειρονομίες ή λόγια από το διάσημο ηθοποιό, διαφορετικής σοβαρότητας, κατά το γύρισμα ένδεκα ταινιών ή σειρών που προβλήθηκαν από το 2004 ως το 2022, ή σε εξωτερικούς χώρους», καθώς και την αφήγηση ορισμένων αυτοπτών μαρτύρων αυτών των σκηνών.
Οι γυναίκες αυτές «υποστηρίζουν πως υπέστησαν ένα χέρι μέσα στο εσώρουχό τους, στον καβάλο τους, στα οπίσθιά τους ή στο στήθος τους, άσεμνα σεξουαλικά λόγια, μερικές φορές επίμονα γρυλίσματα» αναφέρει ο Mediapart.
«Συχνά ακολουθούσαν γέλια στο πλατό. Και αυτή η ίδια φράση, όταν μερικές διαμαρτυρήθηκαν: “α, εντάξει, είναι ο Ζεράρ!”» συνεχίζει το άρθρο.
Ο πρωταγωνιστής του «Συρανό ντε Μπερζεράκ» κατηγορείται για «βιασμούς» και «σεξουαλικές επιθέσεις» από το Δεκέμβριο του 2020 μετά τις κατηγορίες της ηθοποιού Σαρλότ Αρνού, η οποία λέει πως βιάσθηκε δύο φορές, τον Αύγουστο του 2018, από τον σταρ στην κατοικία αυτού του τελευταίου στο Παρίσι, όταν εκείνη ήταν 22 ετών.
Καμιά από τις γυναίκες τις οποίες επικαλείται ο Mediapart δεν υπέβαλε μήνυση, όμως τρεις απ' αυτές κατέθεσαν τη μαρτυρία τους στη δικαιοσύνη, σύμφωνα με τον ιστότοπο. Μια γυναίκα, η οποία ήταν κομπάρσα το 2014 στην ταινία «Big House» (2015), σε σκηνοθεσία Ζαν-Εμανουέλ Γκοντάρ, έστειλε μάλιστα τη μαρτυρία της τον Μάρτιο «για να βοηθήσει τη Σαρλότ Αρνού».
«Χωρίς προειδοποίηση, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ έβαλε το χέρι του κάτω από το φόρεμά μου, αισθάνθηκα τα δάχτυλα του να προσπαθούν να τρυπώσουν για να φθάσουν στο εσώρουχό μου», αφηγήθηκε στον Mediapart, λέγοντας πως «απώθησε το χέρι του». «Όμως αυτός συνέχισε, έγινε επιθετικός, προσπάθησε να παραμερίσει το εσώρουχό μου (...) Αν δεν τον είχα σταματήσει, θα τα είχε καταφέρει» πρόσθεσε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο μικρός – και στο παρελθόν εξόχως προβληματικός – γιος του Τζο Μπάιντεν εξελίσσεται σε ένα νέο comeback kid, διαταράσσοντας τις εσωκομματικές και μη ισορροπίες
Διπλωματικός μαραθώνιος εν μέσω ισχυρισμών περί νέου αποκλεισμού της κρίσιμης θαλάσσιας διόδου
Ο Αμερικανός πρόεδρος περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Πώς κατέρρευσε η «ειδική σχέση» Ρώμης και Λευκού Οίκου
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.