Κοσμος

Κατάρρευση πολυκατοικίας στη Μασσαλία: Τουλάχιστον 10 άνθρωποι κάτω από τα συντρίμμια

Οι αρχές δεν αποκλείουν την πιθανότητα νεκρών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μασσαλία-  Κατάρρευση πολυκατοικίας: Έως και 10 άνθρωποι κάτω από τα συντρίμμια
© ΕΡΤ

Μασσαλία - Κατάρρευση πολυκατοικίας: Τουλάχιστον 10 άνθρωποι κάτω από τα συντρίμμια

Έξι είναι οι τραυματίες από την κατάρρευση 4οροφης πολυκατοικίας σε κεντρική συνοικία της Μασσαλίας, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Γαλλίας, το βράδυ του Σαββάτου.

Οι διασώστες εργάζονται ακόμη πυρετωδώς στα συντρίμμια του κτιρίου, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι υπάρχουν νεκροί. Μάλιστα, διεθνή μέσα αναφέρουν πως τουλάχιστον 10 άτομα ενδέχεται να βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια.

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν πως -εκτός από τους έξι τραυματίες- σε ακόμα 33 ανθρώπους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Μέρος των διπλανών πολυκατοικιών κατέρρευσε επίσης.

Οι αρχές δεν αποκλείουν την πιθανότητα νεκρών, ενώ δεν μπορεί να υπολογιστεί πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν μέσα σε αυτό την ώρα της κατάρρευσης.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι τα μεσάνυχτα ακούστηκε ένας ισχυρός θόρυβος σαν έκρηξη και στη συνέχεια το κτήριο έπεσε σαν χάρτινος πύργος, ενώ αμέσως εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά. Σύμφωνα τώρα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχών, η κατάρρευση της τετραώροφο της πολυκατοικίας οφείλεται πιθανότατα πιθανότατα σε έκρηξη που μπορεί να προκλήθηκε από διαρροή φυσικού αερίου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crs8ebej0ftt)

Δήμαρχος Μασσαλίας: «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για θύματα»

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να έχουμε θύματα σε αυτή την τρομερή τραγωδία», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος της Μασσαλίας, Benoît Payan, στους δημοσιογράφους στο σημείο στην κεντρική συνοικία La Plaine, όπου περισσότεροι από 100 πυροσβέστες εξακολουθούν να επιχειρούν στην προσπάθεια για την ανεύρευση αγνοουμένων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Telegraph φέρεται οι αρχές να αναζητούν έναν αριθμό ατόμων που κυμαίνεται από τέσσερις έως δέκα, πληροφορία που επιβεβαίωσε με δήλωσή του και ο υπουργός Εσωτερικών Gerald Darmanin.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ