- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ουκρανοί χάκαραν ρωσικό λογαριασμό και αγόρασαν sex toys αντί drone αξίας 25.000 δολαρίων
Ρώσος εθελοντής συγκέντρωνε χρήματα για τον πόλεμο
Ουκρανοί ακτιβιστές χάκαραν τον λογαριασμό Ρώσου επίδοξου αγοραστή drone - Του αγόρασαν σεξουαλικά βοηθήματα αξίας 25.000 δολαρίων.
Ουκρανοί ακτιβιστές δηλώνουν ότι παραβίασαν τον λογαριασμό διαδικτυακών αγορών ενός Ρώσου εθελοντή του στρατού, ο οποίος αγόραζε drone για τις δυνάμεις της Μόσχας και ξόδεψαν τα χρήματά του σε σεξουαλικά βοηθήματα.
Η ομάδα Kiber Sprotyv (Αντίσταση στον Κυβερνοχώρο) είπε ότι στόχευσε τον λογαριασμό του Μιχαήλ Λούτσιν στο AliExpress. Ο Λούτσιν υπήρξε φίλος του στρατιωτικού μπλόγκερ Βλάντλεν Τατάρσκι, ο οποίος σκοτώθηκε σε έκρηξη σε καφέ της Αγίας Πετρούπολης την Κυριακή.
Ο Λούτσιν συγκέντρωνε χρήματα για την αγορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών για τα ρωσικά στρατεύματα για να χρησιμοποιηθούν στην Ουκρανία.
«Είναι εγκληματίας πολέμου, εθελοντής, μπλόγκερ και τώρα ιδιοκτήτης δονητών», ανέφεραν οι χάκερς σε ανακοίνωσή τους, δημοσιεύοντας στιγμιότυπα οθόνης που τους δείχνουν να χρησιμοποιούν τον λογαριασμό του Λούτσιν στο AliExpress, ένα κινεζικό ηλεκτρονικό κατάστημα.
Πρόσθεσαν ότι ο Λούτσιν ήταν πλέον ιδιοκτήτης μιας «μοναδικής» συλλογής αξίας 25.000 δολαρίων, με χρήματα που «σχεδίαζε να ξοδέψει σε drones για τον ρωσικό στρατό».
💯🤣
— 🚀 🇫🇷 ArCaDi_💸DOGE (@arcadiisback) April 3, 2023
«Τώρα αντί για drones, θα πρέπει να στείλει φορτηγά γεμάτα δονητές, στραπόν και άλλα πολύτιμα αντικείμενα για τον ρωσικό λαό», ανέφεραν.
Ο Λούτσιν επιβεβαίωσε ότι το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο και ο λογαριασμός του στο AliExpress παραβιάστηκαν από τους Ουκρανούς, αλλά ισχυρίστηκε ότι κατάφερε να πάρει πίσω τα περισσότερα από τα χρήματα που είχε ξοδέψει – εκτός από σεξουαλικά βοηθήματα αξίας 17.000 ρουβλίων (195 ευρώ) που είχαν ήδη παραδοθεί.
Η Kiber Sprotyv, πάντως, είπε πως ο Λούτσιν λέει ψέματα για την επιστροφή των χρημάτων. Αργότερα, ο ίδιος έγραψε μια δεύτερη ανάρτηση στο Telegram, όπου έλεγε πως θα ανοίξει ένα sex shop στη Ρωσία και θα αγοράσει ακόμη περισσότερα drones από ό,τι είχε αρχικά προγραμματίσει.
Ο Ρώσος είπε επίσης ότι είναι «λυπηρό» που δεν υπάρχουν «αρκετοί πύραυλοι Kalibr» για να χτυπήσουν τους χάκερ.
(Με πληροφορίες του Politico)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Η καταγγελία 21χρονης για βιασμό
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Εξετάζεται μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης σε νέους κάτω των 16 ετών
Η γυναίκα που ξεπέρασε μια οικογενειακή τραγωδία και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξερογλείφονται για ένα κάποιο μπάχαλο –μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται γι’ αυτά δίκαιο και αυτονόητο–, που θα ξεβρακώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα λόγω των κινητοποιήσεων
Πόσο θα ακριβύνουν το 2027
Kαθώς οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι με την ακρίβεια
Οι αρχικές πληροφορίες και η διάψευση των Αρχών
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το μνημόνιο του 2019 για τις θαλάσσιες ζώνες
Η γυναίκα υποστηρίζει ότι ο Βρετανός ηθοποιός και κωμικός της επιτέθηκε στα γραφεία του Capital Radio
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.