Κοσμος

Πιο ευτυχισμένοι οι τρανς ενήλικες μετά την αλλαγή φύλου, σύμφωνα με έρευνα

78% των ερωτηθέντων δηλώνει αυξημένη ικανοποίηση από τη ζωή

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η πλειονότητα των διεμφυλικών ενηλίκων είναι πιο ευτυχισμένοι μετά τη μετάβαση, σύμφωνα με έρευνα - Δηλώνουν μεγαλύτερο ποσοστό ικανοποίησης από τη ζωή.
Η μεγάλη πλειονότητα των τρανς ενηλίκων λέει ότι η μετάβαση τους έχει κάνει πιο ικανοποιημένους με τη ζωή τους © Unsplash

Η πλειονότητα των διεμφυλικών ενηλίκων είναι πιο ευτυχισμένοι μετά τη μετάβαση, σύμφωνα με έρευνα - Δηλώνουν μεγαλύτερο ποσοστό ικανοποίησης από τη ζωή.

Η μεγάλη πλειονότητα των τρανς ενηλίκων λέει ότι η μετάβαση τους έχει κάνει πιο ικανοποιημένους με τη ζωή τους, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

Η έρευνα που διεξήχθη από την Washington Post και την KFF είναι η μεγαλύτερη μη κυβερνητική έρευνα για τρανς ενήλικες που χρησιμοποιεί τυχαίες δειγματοληψίες.

Έθεσε σε περισσότερους από 500 τρανς ενήλικες ερωτήσεις σχετικά με την παιδική τους ηλικία, την οικογένεια και άλλες εμπειρίες ζωής.

Το ερωτηματολόγιο διαπίστωσε ότι η πλειονότητα των διεμφυλικών ενηλίκων είναι πιο ευτυχισμένοι μετά τη μετάβαση, με το 78% των ερωτηθέντων να σημειώνουν ότι το να ζουν ως φύλο εκτός αυτού που τους έχει οριστεί κατά τη γέννηση έχει αυξήσει την ικανοποίησή τους στη ζωή, ανέφερε η Washington Post.

Περισσότεροι από τέσσερις στους 10 ενήλικες σημείωσαν ότι είναι «πολύ περισσότερο» ικανοποιημένοι.

«Το να ζεις δεν βλάπτει άλλο», είπε ο Τι Σι Κάλντγουελ από την Αλαμπάμα στην Post. «Είναι ωραίο να αναπνέω και να είμαι ο εαυτός μου».

Συνεχείς οι διακρίσεις κατά των τρανς ατόμων

Ενώ τα συνολικά ποσοστά ικανοποίησης από τη ζωή μεταξύ των τρανς ενηλίκων ήταν χαμηλότερα από τον γενικό πληθυσμό, πολλοί συμμετέχοντες στην έρευνα είπαν ότι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν τα τρανς άτομα.

«Έχεις πάντα αυτόν τον φόβο για το τι πρόκειται να συμβεί όταν λες σε κάποιον ότι είσαι τρανς, ειδικά αυτές τις μέρες», είπε ο Τιμ ΜακΚόι, κάτοικος των Συρακουσών. «Αυτό σίγουρα επηρεάζει την ποιότητα ζωής κάποιου. Είναι ένα συνεχές άγχος».

Η πλειονότητα των διεμφυλικών ενηλίκων είναι πιο ευτυχισμένοι μετά τη μετάβαση, σύμφωνα με έρευνα - Δηλώνουν μεγαλύτερο ποσοστό ικανοποίησης από τη ζωή.
Υπολογίζεται ότι 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι άνω των 13 ετών αναγνωρίζονται ως τρανς © Unsplash

Οι τρανς ενήλικες ανέφεραν καθημερινή παρενόχληση, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας ή από έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης.

Περίπου το 25% των τρανς ενηλίκων δήλωσαν ότι είχαν αντιμετωπίσει σωματική επίθεση λόγω της ταυτότητας φύλου, της έκφρασης φύλου ή του σεξουαλικού προσανατολισμού τους.

Υπολογίζεται ότι έξι στους 10 έχουν αντιμετωπίσει λεκτική παρενόχληση.

Υπολογίζεται ότι 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι άνω των 13 ετών αναγνωρίζονται ως τρανς, σύμφωνα με μια μελέτη του Ιουνίου 2022 από το Ινστιτούτο Williams, μια ομάδα σκέψης της Νομικής Σχολής του UCLA που επικεντρώνεται στη δημόσια πολιτική της ταυτότητας φύλου.

Η έρευνα των Post-KKF διαπίστωσε ότι η πλειονότητα των διεμφυλικών ενηλίκων, το 62%, αναγνωρίζεται ως μη δυαδικό, έναντι μόνο του 33% που αναγνωρίζεται ως τρανς άνδρας ή γυναίκα.

Ταυτότητα φύλου και ηλικία συνειδητοποίησης

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων είπε ότι ήταν κάτω των 18 ετών όταν ήξεραν ότι το φύλο τους ήταν διαφορετικό από αυτό που τους είχε οριστεί κατά τη γέννηση. Περίπου το 32% δήλωσαν ότι κατάλαβαν την ταυτότητα φύλου τους όταν ήταν 10 ετών ή νεότεροι, ενώ το 34% δήλωσαν ότι είχαν συνειδητοποιήσει μεταξύ 11 και 17 ετών.

Ωστόσο, οι τρανς ενήλικες ήταν πιο πιθανό να αναφέρουν ότι δεν είχαν ευτυχισμένη παιδική ηλικία, καθώς το 46% των τρανς ενηλίκων ανέφεραν ότι είχαν δυστυχισμένη παιδική ηλικία σε σύγκριση με το 19% του γενικού πληθυσμού.

Η πλειονότητα των διεμφυλικών ενηλίκων είναι πιο ευτυχισμένοι μετά τη μετάβαση, σύμφωνα με έρευνα - Δηλώνουν μεγαλύτερο ποσοστό ικανοποίησης από τη ζωή.
Περίπου το 25% των τρανς ενηλίκων δήλωσαν ότι είχαν αντιμετωπίσει σωματική επίθεση λόγω της ταυτότητας φύλου © Unsplash

Πολλοί τρανς ενήλικες που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι δεν είχαν έναν έμπιστο ενήλικα με τον οποίο θα μπορούσαν να μιλήσουν ως παιδιά.

Ως παιδιά, το σχολείο παρέμεινε σημαντικός παράγοντας άγχους για πολλούς τρανς ενήλικες. Περισσότεροι από τέσσερις στους 10 συμμετέχοντες στην έρευνα είπαν ότι αισθάνονται ανασφαλείς στο σχολείο και πάνω από το 25% δήλωσε ότι αισθάνεται ανασφαλής όταν συμμετέχει σε αθλήματα και άλλα εξωσχολικά μαθήματα.

Τα νομοσχέδια που στοχοποιούν τα δικαιώματα των τρανς στις ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ, οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες έχουν εισαγάγει μια σειρά από νομοσχέδια που στοχεύουν τα δικαιώματα των τρανς, ιδιαίτερα των παιδιών και εντός των δημόσιων σχολείων.

Τα δικαιώματα των τρανς ατόμων να συμμετέχουν σε σχολικά αθλήματα, να έχουν πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη που επιβεβαιώνει το φύλο και να χρησιμοποιούν το μπάνιο της επιλογής τους έχουν δεχθεί επίθεση.

Ωστόσο, παρά το πολιτικό κλίμα, η πλειονότητα των τρανς ενηλίκων πιστεύει ότι οι αντιλήψεις του κοινού για τα τρανς άτομα αλλάζουν. Το πενήντα πέντε τοις εκατό ανέφερε ότι οι ΗΠΑ αποδέχονταν περισσότερο τα τρανς άτομα από ό,τι πριν από 10 χρόνια.

(Με πληροφορίες του Guardian)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ