Κοσμος

Τζο Μπάιντεν: Βάναυση η μεταχείριση των διεμφυλικών στη Φλόριντα

O Αμερικανός πρόεδρος ασκεί κριτική στα νομοσχέδια των Ρεπουμπλικανών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν © EPA/Etienne Laurent

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επικρίνει τους νόμους κατά των τρανς στη Φλόριντα και τις πολιτείες που ελέγχονται από τη ριζοσπαστική Δεξιά.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν περιέγραψε τις αλλαγές στη νομοθεσία περί φύλου και στη μεταχείριση των διεμφυλικών στη Φλόριντα ως «σχεδόν αμαρτωλές» και είπε ότι οι προσπάθειες των Ρεπουμπλικανών να περιορίσουν τα δικαιώματα των τρανς είναι «βάναυσες».

Σε συνέντευξή του στο The Daily Show, ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι πρέπει να ψηφιστούν ομοσπονδιακοί νόμοι που θα απαγορεύουν στις πολιτείες να περιορίζουν τα δικαιώματα των τρανς.

Η συνέντευξη του Τζο Μπάιντεν έρχεται εν μέσω αύξησης των νομοσχεδίων κατά των τρανς, που συζητούνται σε πολιτείες των ΗΠΑ που ελέγχονται από τους Ρεπουμπλικάνους.

Κυβερνήτης της Φλόριντα είναι ο Ρον Ντεσάντις, εκπρόσωπος της ριζοσπαστικής Δεξιάς που εμφανίζεται ανάμεσα στα φαβορί για το χρίσμα για την προεδρική υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικανών.

Kal Penn & President Biden Talk Same-Sex Marriage | The Daily Show

Τζο Μπάιντεν: Αυτό που κάνουν είναι απλά τρομακτικό

«Η μητέρα μου θα έλεγε ότι αυτό που συμβαίνει στη Φλόριντα δεν απέχει από το να είναι ντροπιαστικό. Αυτό που κάνουν είναι απλά τρομακτικό», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με απόσπασμα που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από την μετάδοση της συνέντευξής του στην εκπομπή The Daily Show.

«Δεν είναι σαν ένα παιδί να ξυπνά μια μέρα και να λέει, “ξέρετε κάτι, αποφάσισα να γίνω άντρας ή γυναίκα”», δήλωσε επίσης ο Μπάιντεν.

«Είναι άνθρωποι. Έχουν αισθήματα. (...) αυτό μου φαίνεται βάναυσο», σημείωσε επίσης ο 80χρονος Δημοκρατικός, ο οποίος δίνει ολοένα και περισσότερες ενδείξεις ότι θέλει να είναι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Από την πλευρά του ο Ρον Ντεσάντις, ο οποίος εμφανίζεται ως πιθανός διεκδικητής του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών, υπερασπίζεται ιδιαίτερα συντηρητικές θέσεις σε θέματα ηθικής.

Ο ιατρικός σύλλογος της Φλόριντα αποφάσισε να απαγορεύσει την πρόσβαση των διεμφυλικών ανηλίκων σε θεραπείες καταστολής της εφηβείας, στην λήψη ορμονών και στις χειρουργικές επεμβάσεις.

Ο κυβερνήτης της εξάλλου προωθεί νόμο που έχει δεχθεί έντονες επικρίσεις, τον λεγόμενο "Μην λες γκέι", ο οποίος περιορίζει σε μεγάλο βαθμό, έως και εμποδίζει, τη διδασκαλία θεμάτων που σχετίζονται με τον σεξουαλικό προσανατολισμό και το φύλο στο σχολείο.

(Με πληροφορίες του BBC News)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ