Κοσμος

Φλόριντα: Κατηγόρησαν διευθύντρια για πορνογραφία επειδή έδειξε τον «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου στα παιδιά

Υπέβαλε την παραίτησή της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου
© Pixabay

Φλόριντα - Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου - Η κατηγορία για πορνογραφία, το μάθημα σε παιδιά και η παραίτηση

Στη Φλόριντα η διευθύντρια σχολείου εξαναγκάστηκε σε παραίτηση μετά την καταγγελία γονέα ότι τα παιδιά της έκτης τάξης εκτέθηκαν σε πορνογραφία.

Το δημοσίευμα στο BBC αναφέρει ότι τα παιδιά είδαν φωτογραφίες από τον «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου -το σπουδαίο αναγεννησιακό άγαλμα που βρίσκεται στη Φλωρεντία.

Στο ίδιο μάθημα έγιναν αναφορές επίσης και σε ένα άλλο έργο του Μιχαήλ Άγγελου, τη «Δημιουργία του Αδάμ», όπως και στη «Γέννηση της Αφροδίτης» του Σάντρο Μποτιτσέλι -ένα από τα αριστουργήματα της ιταλικής Αναγέννησης.

Η Χόουπ Καρασακίλα βρέθηκε αντιμέτωπη με έντονες αντιδράσεις και αναγκάστηκε να παραιτηθεί. Όπως γνωστοποίησε στη συνέχεια, το συμβούλιο του σχολείου τής είχε ζητήσει να παραιτηθεί, διαφορετικά θα προχωρούσε η διαδικασία για την απόλυσή της.

Ο επικεφαλής του σχολικού συμβουλίου δήλωσε ότι το 2022 ο προηγούμενος διευθυντής είχε προειδοποιήσει τους γονείς για τις εικόνες που θα έβλεπαν τα παιδιά, κάτι που δεν έγινε φέτος.

Και πρόσθεσε ότι ολόκληρο το (γυμνό) άγαλμα θα το δουν οι μαθητές την ώρα που πρέπει και όχι «στο νηπιαγωγείο ή στη δευτέρα δημοτικού».

Με πληροφορίες από BBC

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ