- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ο Μπάιντεν άσκησε το βέτο του για πρώτη φορά και απέρριψε νόμο που πρότειναν οι Ρεπουμπλικάνοι
Διευκολύνει επενδύσεις των συνταξιοδοτικών ταμείων
ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν άσκησε το βέτο του για πρώτη φορά και απέρριψε νόμο που πρότειναν οι Ρεπουμπλικάνοι
Ο Τζο Μπάιντεν έκανε για πρώτη φορά σήμερα χρήση του προεδρικού βέτο, απορρίπτοντας νόμο που πρότεινε η αντιπολίτευση των Ρεπουμπλικάνων που περιορίζει τις υπεύθυνες επενδύσεις των συνταξιοδοτικών ταμείων.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε σε ανακοίνωση Τύπου ότι το κείμενο, το οποίο απορρίπτει τον συνυπολογισμό περιβαλλοντικών κριτήριων, κοινωνικών κριτηρίων και κριτηρίων διακυβέρνησης --ή "ESG"-- στις οικονομικές αποφάσεις, απειλούσε "την αποταμίευση για τις συντάξεις καθιστώντας παράνομη την συνεκτίμηση των παραγόντων κινδύνου".
Το νομοσχέδιο έβαζε στο στόχαστρο μέτρο που τέθηκε σε εφαρμογή από το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας τον Ιανουάριο και διευκολύνει αυτού του είδους τις επενδύσεις των συνταξιοδοτικών ταμείων. Οι Ρεπουμπλικάνοι καταγγέλλουν πως πρόκειται ιδεολογική στάση.
«Όποιος διαχειρίζεται τη σύνταξή σας θα πρέπει να είναι σε θέση να προστατεύει τις οικονομίες σας που κερδίζετε με τον ιδρώτα σας, είτε αυτό αρέσει στη Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, είτε όχι», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν, αναφερόμενος σε πολιτικό της σκληρής πτέρυγας της αμερικανικής δεξιάς.
Οι Ρεπουμπλικάνοι κατάφεραν να υιοθετηθεί αυτός ο νόμος χάρη στην ισχνή τους πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Το κείμενο επίσης εγκρίθηκε στη Γερουσία, παρότι ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, χάρη στη συστράτευση δύο γερουσιαστών του κόμματος του προέδρου και της απουσίας τριών άλλων κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.
Ο Ρεπουμπλικάνος Άντι Μπαρ, εισηγητής του νόμου, είχε εκτιμήσει ότι το μέτρο «πολιτικοποιούσε τα συνταξιοδοτικά ταμεία των Αμερικανών και έθετε σε κίνδυνο τις συντάξεις τους».
Ο Λευκός Οίκος είχε ξεκαθαρίσει ότι ο Τζο Μπάιντεν θα ασκούσε βέτο στο νομοσχέδιο αυτό.
Το κείμενο που απορρίφθηκε χθες Δευτέρα είχε επίσης δεχθεί επικρίσεις από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις.
"Το να εμποδίζονται άνθρωποι να λαμβάνουν υπόψη τους οικονομικούς κινδύνους που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή (...) θα βλάψει τις αποταμιεύσεις τους", στηλίτευσε μια από αυτές, η Sierra Club.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.