- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Οι Βρυξέλλες επιβάλλουν κυρώσεις σε πρόσωπα και οντότητες έξι χωρών για τη βία κατά των γυναικών
Η ανακοίνωση έρχεται την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας
Βία κατά των γυναικών: Οι Βρυξέλλες επιβάλλουν κυρώσεις σε πρόσωπα και οντότητες έξι χωρών
Η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθέτησε κυρώσεις κατά 9 προσώπων και 3 οντοτήτων που ευθύνονται για σεξουαλική βία και παραβιάσεις των δικαιωμάτων των γυναικών σε έξι χώρες (Αφγανιστάν, Ρωσία, Νότιο Σουδάν, Μιανμάρ, Ιράν, Συρία), ανακοίνωσαν σήμερα διπλωματικές πηγές.
Η ανακοίνωση των κυρώσεων αυτών --που επιβάλλονται για πρώτη φορά από την ΕΕ με στόχο τους δράστες σεξουαλικής βίας-- έρχεται την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.
Ο κατάλογος με τα πρόσωπα και τις οντότητες, στις οποίες επιβάλλονται κυρώσεις, θα δημοσιευθεί σήμερα στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ.
Σύμφωνα με έγγραφο που εξασφάλισε το AFP, μεταξύ των προσώπων στα οποία επιβάλλονται κυρώσεις βρίσκονται δύο αξιωματούχοι των Ταλιμπάν: ο υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης Νέντα Μοχάμαντ Ναντίμ, "υπεύθυνος για την γενικευμένη παραβίαση του δικαιώματος των γυναικών στην εκπαίδευση", και ο υπουργός Προώθησης της Αρετής και Πρόληψης της Εξαχρείωσης Μοχάμαντ Χάλιντ Χανάφι.
Στον κατάλογο αυτόν βρίσκονται επίσης δύο αξιωματούχοι της αστυνομίας της Μόσχας, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για αυθαίρετες συλλήψεις και βασανιστήρια, όπως και δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του ρωσικού στρατού, για σεξουαλική βία και βιασμούς που διαπράχθηκαν στην Ουκρανία τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2022.
Κυρώσεις επιβάλλονται επίσης σε δύο υπευθύνους φιλοκυβερνητικών πολιτοφυλακών στο Νότιο Σουδάν για «συστηματική χρήση σεξουαλικής βίας ως πολεμικής τακτικής».
Στο στόχαστρο των κυρώσεων της ΕΕ βρίσκεται επίσης ο υφυπουργός Εσωτερικών της Μιανμάρ Τόε Ουί για τον ρόλο που διαδραμάτισε στο παρελθόν ως υψηλόβαθμος αξιωματούχος της διοίκησης των κέντρων κράτησης της χώρας, όπου ασκούνταν «συστηματικά σεξουαλική βία».
Οι τρεις οντότητες στις οποίες επιβάλλονται κυρώσεις είναι: η φυλακή γυναικών του Καρσάκ, στο Ιράν, η συριακή προεδρική φρουρά και το Στρατιωτικό Γραφείο (OCMSA), το οποίο επιβλέπει τα κέντρα κράτησης και ανακρίσεων στην Μιανμάρ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο επίκεντρο της διεθνούς ανησυχίας τα Στενά του Ορμούζ
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κατάρριψη από φίλια πυρά
«Ξύπνησα από έναν πολύ δυνατό κρότο. Σείστηκε ολόκληρο το σπίτι»
Ο στρατός προειδοποίησε ότι οι επιδρομές στο Λίβανο θα ενταθούν σήμερα
Πώς λειτουργεί το σύστημα εξουσίας στην Τεχεράνη και ποιοι διεκδικούν ρόλο στη μεταβατική περίοδο
«Πράττουμε ό,τι πρέπει με πρώτιστο μέλημά μας την Ασφάλεια της χώρας και των πολιτών» τόνισε
Οι μετανάστες είναι η δύναμη της Αγγλίας, όλη αυτή η εργατική δύναμη, όλη αυτή η ανθρώπινη ποικιλομορφία είναι ο πλούτος της
Εκρήξεις σε Ντουμπάι, Ντόχα, Μανάμα και Ριάντ
Βρετανικά μαχητικά Typhoon απογειώθηκαν από τη βάση
Τι αποκαλύπτεται στα έγγραφα που δημοσιοποίησε τον Ιανουάριο το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης
Η χρονική σύμπτωση των στοιχημάτων με τις στρατιωτικές κινήσεις έχει προκαλέσει πολιτική αντίδραση
H γυναίκα έγινε viral όταν έκαψε φωτογραφία του με τσιγάρο
Στην Τεχεράνη αναλαμβάνει προσωρινό συμβούλιο τα καθήκοντα του
Η έρευνα για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη
Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τις συνθήκες
Κεντρικός πυλώνας είναι το Sovereign Grant
To παλάτι παίρνει αποστάσεις από τις κόρες του Άντριου
Σύμφωνα με νέο βιβλίο που ασχολείται με την εκλογή του περασμένου χρόνου
Ο πόλεμος έχει ως διακηρυγμένο στόχο την αλλαγή καθεστώτος. Ωστόσο, ως μέθοδος, δημιουργεί (άλλο ένα) επικίνδυνο προηγούμενο προσφυγής στη βία χωρίς νόμιμη αιτία
Το πλοίο επλήγη σε απόσταση περίπου 44,4 ναυτικών μιλίων βορειοδυτικά του Μουσκάτ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.