- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ένα μέτρο χιόνι στην Μαγιόρκα αγαπημένο προορισμό εκατομμυρίων τουριστών
Στο έλεος της κακοκαιρίας «Juliette» η Ισπανια
Ισπανία: Χιόνια στις Βαλεαρίδες, πολικές θερμοκρασίες στα κεντρικά
Σφοδρές χιονοπτώσεις στο αρχιπέλαγος των Βαλεαρίδων, ισχυρές ριπές ανέμου και θερμοκρασία που έφτασε στους -16 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά της χώρας: η θύελλα Τζουλιέτ πλήττει την Ισπανία, φέρνοντας ξανά τον βαρύ χειμώνα σε πολλές περιοχές.
Τα φημισμένα για το ήπιο, ευχάριστο κλίμα τους, νησιά των Βαλεαρίδων, ο παράδεισος των Ευρωπαίων τουριστών, έχουν πληγεί περισσότερο από αυτήν την κακοκαιρία – ιδίως το μεγαλύτερο νησί, η Μαγιόρκα.
«Σε ορισμένα σημεία στη βόρεια Μαγιόρκα το χιόνι ξεπέρασε το ένα μέτρο μέσα σε 24 ώρες, σε υψόμετρο άνω των 800 μέτρων» ανέφερε ο εκπρόσωπος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (Aemet), ο Ρουμπέν δελ Κάμπ, κάνοντας λόγο για «ασυνήθιστη» χιονόπτωση.
🇪🇸 The Spanish island of Mallorca is known for its sun, sea and sand, right?
— euronews (@euronews) February 28, 2023
❄️ Well here it is covered in snow after it was hit by Storm Juliette. The freezing conditions are expected to last until 1 March. pic.twitter.com/sXRQQOp4lQ
Nos habíamos preparado para entrenar sobre tierra batida, sobre pista dura, hierba… Pero nadie nos avisó de esto… pic.twitter.com/TRfxYxaLRr
— Rafa Nadal Academy by Movistar (@rnadalacademy) February 27, 2023
Οι ριπές ανέμου στο νησί φτάνουν τα 117 χιλιόμετρα την ώρα ενώ σε ορισμένες κοινότητες βρέχει καταρρακτωδώς, με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για περισσότερα από 100 λίτρα βροχής ανά τετραγωνικό μέτρο.
Η βροχόπτωση ενδέχεται να ευθύνεται για την υποχώρηση του εδάφους σε πολλά σημεία στην Πάλμα δε Μαγιόρκα, την πρωτεύουσα του νησιού. Η σημαντικότερη από αυτές άνοιξε μια τρύπα διαμέτρου οκτώ μέτρων και βάθους τεσσάρων σε μια λεωφόρο της πόλης.
Τα χιόνια έφτασαν μέχρι τη θάλασσα και στο Σαν Σεμπαστιάν, στη Χώρα των Βάσκων, αλλά και στην Καταλονία, όπου η Βαρκελώνη και πολλές παραθαλάσσιες κοινότητες ξύπνησαν καλυμμένες με ένα λευκό στρώμα.
«Είναι η σφοδρότερη χιονόπτωση από το 2018» στη Βαρκελώνη, είπε ο Ρουμπέν δελ Κάμπο.
Στην κεντρική Ισπανία, το διαβόητο «Τρίγωνο του Ψύχους», μια ζώνη ανάμεσα στην Αραγονία και την Καστίλη, γνωστή για τον βαρύ χειμώνα της, δικαίωσε τη φήμη του. Στην πόλη Μολίνα δε Αραγκόν, στην επαρχία της Γκουανταλαχάρα, το θερμόμετρο έδειχνε -16 βαθμούς Κελσίου, ενώ -11 είχε το γειτονικό Τερουέλ.
Ο δελ Κάμπο είπε ότι η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα παραμείνει και αύριο, 1η Μαρτίου, σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα ενώ στις Βαλεαρίδες αναμένονται ισχυροί άνεμοι και θαλασσοταραχή.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.