- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Ρωσία ρίχνει το φταίξιμο στη Δύση για το «ναυάγιο» στη G20
Κατηγορεί το ΝΑΤΟ για «αποσταθεροποίηση»
G20 - Η Ρωσία κατηγορεί τη Δύση ότι «αποσταθεροποίησε» τη Σύνοδο - Οι διαφωνίες για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Η Ρωσία κατηγόρησε τη Δύση ότι «αποσταθεροποίησε» τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της G20 που έγινε στην Ινδία, προσπαθώντας να «εκβιάσει» ένα κοινό ανακοινωθέν για την Ουκρανία, κάτι που δεν συνέβη λόγω διαφωνιών.
«Εκφράζουμε τη λύπη μας που οι εργασίες της G20 συνεχίζουν να αποσταθεροποιούνται από τη συλλογική Δύση και να χρησιμοποιούνται με αντιρωσικό και καθαρά συγκρουσιακό τρόπο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.
Σύμφωνα με την Μόσχα, οι ΗΠΑ, η ΕΕ και η G7 «διατάραξαν την υιοθέτηση συλλογικών αποφάσεων» προσπαθώντας να επιβάλουν μια «υπαγόρευση» μέσω «σαφούς εκβιασμού» ώστε η ερμηνεία τους για τη σύγκρουση στην Ουκρανία να εμφανίζεται στο κοινό ανακοινωθέν.
Το ρωσικό ΥΠΕΞ κατηγόρησε την Ουάσινγκτον και τους συμμάχους της ότι εξέδωσαν «τελεσίγραφα» σε «πολλές αντιπροσωπείες».
«Προτρέπουμε τη συλλογική Δύση να αποκηρύξει την καταστροφική της πολιτική το συντομότερο δυνατό, για να συνειδητοποιήσει τις αντικειμενικές πραγματικότητες ενός πολυπολικού κόσμου», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Σύνοδος G20 - Δεν υπέγραψε το κοινό ανακοινωθέν η Κίνα - Αποστάσεις κράτησε η Ινδία
Νωρίτερα, οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της G20 καταδίκασαν με δριμύτητα τη Μόσχα για τον πόλεμο που έχει εξαπολύσει κατά της Ουκρανίας και μόνο η Κίνα και η Ρωσία αρνήθηκαν να υπογράψουν το κοινό ανακοινωθέν.
Η Ινδία, προεδρεύουσα της G20, ήταν απρόθυμη σε αναφορές στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά οι δυτικές χώρες απείλησαν ότι δεν θα υπογράψουν κείμενο που δεν θα περιελάμβανε την καταδίκη της ρωσικής εισβολής.
Η έλλειψη πλήρους συναίνεσης μεταξύ των μελών της G20 είχε ως αποτέλεσμα η Ινδία να εκδώσει ως προεδρεύουσα περίληψη με το αποτέλεσμα των συνομιλιών της διήμερης συνόδου των υπουργών Οικονομικών και τις διαφωνίες που εκφράστηκαν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Πώς κατέρρευσε η «ειδική σχέση» Ρώμης και Λευκού Οίκου
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.